Aktuális

3 olvasmány, 3 gondolat, 3 kép – szeretettel

Ma azt a három idézetet hoztam el nektek, amelyeken az utóbbi napokban járt az eszem (ez is sorozat lesz, valami azt súgja). Mivel azonban eléggé vékonyka volna, ha csak kopipésztelnék, a hozzájuk fűződő gondolataimat, érzéseimet és asszociációimat is megosztom – elvégre ettől lesz blog a blog.

Az első idézet a párkapcsolat nagyon is hétköznapi alapfeltételeiről szól; a második nem kevesebbről, mint az élet értelméről; a harmadik pedig figyelmünk fókuszáról és döntéseinkről, hogy mit kezdünk mindazzal, ami körülöttünk van.

Ha van kedved, fusd át azt, ami érdekel, de aztán – szívből ajánlom – térj vissza egy nyugodt olvasgatásra és elmélkedésre alkalmas időpontban, és elvárások meg előítéletek nélkül hagyd, hogy benned is megszülessen az olvasottak sajátos, csak rád jellemző értelmezése.

A projekt a kép alatti oldalszámoktól indul, kellemes olvasgatást!

Tarján felől Solymos, saját kép

Tarján felől Solymos, saját kép

About Eszter (1036 Articles)
Szabó Magda novellája, A mosolygó Bacchus jut eszembe: “Azt akarom, hogy a gyerek ne féljen. Ne legyen a szókincsében bosszúálló Jehova, kárhozat, kénköves láng, pokol. Hiszen érted”. Nos, én is épp így érzek, még ha más megfontolásból is, mint a vegyész, aki a történetben nevet sem kapott. Én inkább olyan vagyok, mint a Naphoz imádkozó sámán, akit az inkvizíció máglyára ítélt, a következő váddal: "A teremtő helyett a teremtményt tisztelte és imádta". Mire az eretnek megkérdezte: "Miért, mi a különbség...?".

4 Comments on 3 olvasmány, 3 gondolat, 3 kép – szeretettel

  1. az a fránya újságíróagy! a második idézetnél kőkeményen lerántott a valóság talajára a szavak szerintem tökfölösleges nagybetűzése. a kicsi léleknél még oké, de a többinél duplán vertem a fejem a falba, a miérten kívül kérdezgetve azt is, h miért zavar ez engem tulajdonképpen? nem tudom. nem szeretem a májat, a paradicsomlevest meg a túl sok nagybetűt. viszont az utolsónak a csattanója igencsak üt, főleg a mostani csevejeink fényében @;D

    • Azt én előadva hallottam, és mivel eltűnődtem rajta, rákerestem a neten – így már más volt olvasni, mint “szűzként”, tehát nem a nagybetűzést figyeltem. Általában el tudok vonatkoztatni a helyesírástól, gépeléstől, de volt már olyan, hogy egy-egy Nagyon Komoly Mester valóban bölcs írása bosszantott fel a rémes központozás miatt (egyes vélemények szerint a vesszőhiba jellemhiba… tényleg, miért nem lehet figyelni erre?!). De itt nem éreztem zavarónak az “alternatív helyesírást”.

  2. “Én azt gondolom, a szeretet ezt jelenti: hogy a másik létezése öröm a számomra.”
    Nem vagyok épp egy Popper Péter-fan, de ezzel tökéletesen egyetértek.
    És ezért is szeretném, ha egyszer valaki örülne nekem. Ne szeressen, mert az féltés, aggódás, stb. Örüljön.

    • A szeretet, szerelem, nem feltétlenül féltés, aggódás, azok csak amolyan vadhajtások. De az idézet tetszik. :)

Nehogy már benned maradjon a véleményed, ember! (Az első kommented előmoderálás után jelenik meg, de utána szabad a pálya!)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Követem

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.

Csatlakozz a 589 követőhöz

%d blogger ezt szereti: