Aktuális

5 hír, 5 kép a hegyről

Van öt jó hír, főként képben mondom el… bár legszívesebben dalolnék örömömben (megússzátok, nyugi).

Megérkezett a tavasz – Szegedi, paksi, pécsi kémeim jelentették, hogy náluk a tavasz már felhúzta a függönyt, de északon múlt héten még vastag jégtakaró fedte a földet a hegyekben, és makacs elszántsággal szitált a hó. Örömmel jelentem, hogy ennek már nyoma sincs: havat foltokban sem látni (Kékestetőn már csak négy pálya üzemel, műhóval), és színes kis virágok – tavaszi héricsek – ütötték fel a fejüket  földszagú, élénkzöld fűszálak között. Lám, csak eljön mindig…

WP_000816

A rügyhelyzet kielégítő – Múlt héten még csak fekete gumók sejtetették a későbbi rügyek helyét, most viszont már zöld kezdeményeket is láttam a fákon, mi több: már minden csipkebogyó-bokron van egy kis csokor zöld levél! Nemrég egy túratárs mondta, hogy szeret minden kirándulást máshová szervezni:én is imádok kalandozni, de szeretem hétről hétre ugyanazokat a helyeken is végigjárni: mindig, minden egyes alkalommal más arcát mutatja, két-három hét alatt pedig teljesen átalakul a növényzet… csak figyelni kell.

WP_000825

Nem is vagyok (annyira) rossz kondiban – Futottam is, a szokásos helyen, ahol a madár se jár, a régi jó 2,6 kilométert, 11 perc alatt. Mivel két hónapja nem futottam, azt hittem, nem fogom bírni, de könnyedén ment. Nagyjából öt-hat perc után kikapcsolok, és élvezem. Ez még mindig alig hihető számomra, elvégre egész életemben gyűlöltem a futást, és a suliban is mindig ellógtam. Nagyon tetszik, hogy ilyenkor tudok kizárólag a légzésemre figyelni, és érzem azt, ahogy megállnak és kilépnek a képből a zajos gondolatok, és csak úgy vagyok, a mostban. Tökéletes kikapcsolódás, talán rá kéne feküdni -állni, futni – komolyabban is (kár, hogy az érintetlen természet vonzereje nélkül még nem tudok rápörögni a dologra, nem látnám értelmét a Margit-szigeten körözgetni).

futos

Újra van víz a Szent Annában – A tavalyi aszály során kiszáradt egyedi békaállományú tavacska újra megtelt vízzel, amitől mindjárt barátságosabb a kis dombocska a kápolnával is. Jó, persze óceán most sem lett belőle, de így is nagyon örülök ennek a fejleménynek. Le is ültem a partra, elmajszoltam hat aszalt barackot (ez kettő a “napi ötből”), és megittam a teámat. Közben végig ragyogóan sütött a Nap, és olyan egy szál pulcsiban üldögélhettem didergés nélkül.

WP_000818

Uniós és állami támogatást kap a hegyvidék – Úgy látszik, végre figyelmet kap ez a gyönyörű táj is, ami egyébként tájvédelmi körzet és turistaút. Ezt a táblát a Sárhegy felfelé vezető szakaszánál találtam, ahol a hobbikertek is vannak (rá is lehet kattintani a teljes méretért):

WP_000813

A kirándulás után jól bevásároltam, mert rakott krumplit készítek vacsorára, utána pedig házi somlói galuska lesz. Már eléggé éhes vagyok, megyek is alkotni.

Most már csodálatos, 17:31-es naplementék vannak, 18 óráig nincs is sötét. Nemsokára 18:15-ös naplementéig jutunk, majd átállítják az órát… és onnantól fogva nyert ügyünk van.

About Eszter (1035 Articles)
Szabó Magda novellája, A mosolygó Bacchus jut eszembe: “Azt akarom, hogy a gyerek ne féljen. Ne legyen a szókincsében bosszúálló Jehova, kárhozat, kénköves láng, pokol. Hiszen érted”. Nos, én is épp így érzek, még ha más megfontolásból is, mint a vegyész, aki a történetben nevet sem kapott. Én inkább olyan vagyok, mint a Naphoz imádkozó sámán, akit az inkvizíció máglyára ítélt, a következő váddal: "A teremtő helyett a teremtményt tisztelte és imádta". Mire az eretnek megkérdezte: "Miért, mi a különbség...?".

3 Comments on 5 hír, 5 kép a hegyről

  1. 11perc alatt 2,6km? az nem rossz, hékás ;)

  2. Némileg árnyalja a képet, hogy kellemes lejtmenetben és kényelmes betonon, de egyszer majd biztos lesz ilyen hegynek felfelé, sziklás-köves terepen is! :D

  3. Kedves Eszter!

    Csak most bukkantam a topikodra! Remélem a futás jól esett és a vacsi is kellőképpen elkészült! További témákban gazdag évet és rengeteg fotózásra alkalmas időt kívánok!

    Üdvözlettel: Barta András

Nehogy már benned maradjon a véleményed, ember! (Az első kommented előmoderálás után jelenik meg, de utána szabad a pálya!)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Követem

Értesítést küldünk minden új bejegyzésről a megadott e-mail címre.

Csatlakozz a 589 követőhöz

%d blogger ezt szereti: