Aktuális

Ezért nem kell ide részvételi demokrácia

...őszinte részvét viszont annál inkább....

Tény, hogy sok minden van a világban, amiről nem tudunk, és amiről nem akarják, hogy tudjunk. De könyörgöm…! Ha rövid mondatokkal kellene illusztrálnom, mi a baj az országgal, az alábbi történetet választanám kiindulási pontként…

1. Az Index közölt egy interjút egy chemtrail-szállító pilótával, aki “évek óta mérgezi az embereket”. Az anyagot alig 24 óra alatt több mint 17 ezren lájkolták:

index_konteo_nap_eredrzicikk_chemtrail

Katt a teljes méretért, érdemes!

2. Természetesen a magyar média színe-java átvette, mint megrázó tényt, aminek köszönhetően további ezrek osztották meg:

google_chemtrail_index_konteo

Katt a teljes méretért, érdemes!

3. A cikket átemelők között van a méltán híres Hír.ma is, ahol – ahogyan azt minden médiamunkás tudja – 10-30 forintot fizetnek egy feltöltésért (ezért csak 10-et, mert átvétel más hazai portálról, nem fordítás):

hirma

Katt a teljes méretért, érdemes!

A jó Hír.ma-t persze ne tessék kinevetni, 232 139 ember lájkolja jelenleg.

Az oldal kontextusból kiragadott másolatát két óra alatt kétezren osztották meg, köztük hét darab Facebook-ismerősöm is, akiket “elborzasztott ez a szörnyűség”. Értelmes, diplomás emberek.

4. Az eredeti Index-cikkben – és kizárólag ott, de cserébe jó feltűnő helyen, rögtön az elején – szerepel egy disclaimer, miszerint az anyag hoax, kamu, vicc, poén, médiakísérlet, konteó-napi különkiadás.

És most jön a kegyelemdöfés: ezt csupán 297 ember nyugtázta örömmel, vagyis lájkolta.

Nyilván akadnak, akik nem kerültek a közösségi média hálójába, mások nem tetszikelnek akármit, de az arány akkor is megdöbbentő: 17000+ versus 297.

Beszédes számok.

297-en lattak hogy kamu index konteo

Katt a teljes méretért, érdemes!

Á, nincs remény, sírok. Részvételi demokrácia? Hagyjuk már Pancsikát aludni, ahogy a némettanárom fogalmazott annak idején. Ha hatszáz forinttal olcsóbb a gázszámla, mi bármit megszavazunk, és közben elhisszük, hogy fotóval nyilatkozik az Indexnek egy figura, aki évek óta veszélyes kemikáliákkal mérgezi a magyarokat a gyíkemberek megbízásából.

(Azt egyelőre nem tudom eldönteni, hogy örülni kellene-e, amiért – eddig legalábbis, tudomásom szerint – nem szervezett még senki tömegtüntetést az ügyben ma délutánra, a Kossuth térre. Egyfelől tök jó, hogy annyira azért mégse fél a nép, másrészt viszont aggasztó, hogy a jelek szerint ezt is eltűrnénk, mint a birkák. Vegyes érzéseim vannak.)

Az ország megérett a putyinizmusra, kezicsókolom. Hát, egészségünkre.

ps.: És ezek még a chemtrailt és csemtrélnek ejtik, na.

lol

 

Még több cikk politikai és közéleti témában itt>>

Eszter névjegye (910 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

29 hozzászólás Ezért nem kell ide részvételi demokrácia bejegyzéshez

  1. Ha valahol vigasz, en a 297-ben voltam kommentben: https://www.facebook.com/latyak.brunhilda/posts/840410775972040
    Viszont engem is feldult mar par cikk kapcsan (pl a kocafutok megfekezeserol irt Uj Peter) hogy milyen habzo szajjal romboltak ra meg viszonylag ertelmes ismeroseim is.

    • Én is az egyike voltam ennek. Az milyen, már a 2,9 százaléka a jelenséget kommunikálóknak ezen a blogon összpontosul. XD

      Te, lehetséges, hogy ezt a blogot is a gyíkemberek pénzelik!

  2. Általában a konteókkal úgy vagyok, hogy egy kis részüket hiszem is meg nem is, nagy részüket viszont őrült képzelgésnek tartom. Erről a chemtrail ügyről már foszlányosan hallottam és a bejegyzésen keresztül elolvastam az Index (kamu) interjúját. Gondoltam, ide nekem valami velős magyarázatot erről az egészről, mégis mi ez. A wikipédián találtam a következőt: “A chemtrail (chemical trail azaz vegyi csík) egy összeesküvés-elmélet, melynek hívei azt állítják, hogy a chemtrail-repülőgépek titokban mérgező vegyi anyagokat permeteznek, melyek megmérgezik és butítják a lakosságot. Az időjárás-befolyásolást és a pszichológiai manipulációt is időnként célként említik az elmélet hívei.”
    Leginkább arra kaptam fel a fejem, hogy “butítják”. Ez már megint ilyen kifelé mutogatós dolog, hogy már a saját, privát hülyeségeinket sem vagyunk hajlandóak felvállalni, csináljunk belőle összeesküvés elméletet, így joggal mondhatjuk, hogy nem mi vagyunk lusták megállni gondolkodni, hanem a rosszak teszik ezt velünk, miattunk vagyunk buták.
    Ez most mégis mi?

    • Ha a hadászat ott tartana, hogy permetezhető vegyi csíkkal a lakosság szellemi kvalitásait tudná manipulálni (beletörődővé, zombivá tenné őket), akkor az USA és Izrael már rég legyőzte volna a palesztinokat a technika segítségével. Nagyon jól fogalmazol: a saját hülyeségünkről nem az ún. háttérhatalom tehet, hanem mi.

      Egyébként tény, hogy nem mindenről tudunk, ami a világban zajlik, és sok dolog elkendőzéséért nyilván sokat tesznek azok, akiknek ez az érdekében áll. De a konteó-hívők MINDENBEN Illuminatit látnak, és NEM ELLENŐRZIK A FORRÁSOKAT, BÁRMIT ELHISZNEK. Ez az igazi baj. :(

      • tavasztunder // augusztus 13, 2014 - 20:51 // Válasz

        Nem tudom most milyen az iskolai oktatás, de még egyetemen is voltak olyan szakok, amiket különösebb forráskritikai ismeretek nélkül ki lehetett járni. Én itt látom a probléma egyik gyökerét, döbbenetesen nem tudnak semmit a forráskritikáról az emberek.

        • Számomra a Schmitt Pál-ügy is ezért volt teljesen érthetetlen. Egyszerűen nem fogtam fel, hogyan lehet a forrás citálásának rendjében ekkora kavar. Mármint, hogyan lehet erre hivatkozni (mert az igazság nyilván nem ez, hanem az, hogy Schmitt úr már akkor sem volt akárki, és könnyen továbbengedték mindenből emiatt). Az ELTE-BTK-án el se fogadták a házi dolgozatot se, ha az MLA vagy APA-formátumú referencialistán rossz helyen volt egy pont vagy vessző. Schmitt óta gyakorlatilag még szarabb lett amúgy a helyzet: komplett diplomagyárak vannak ma már, ahonnan nulla tudással jönnek ki az emberek. :P

    • Hiába konteó, a butítás eredményes volt. Így kell ezt!

      A tavalyi (?) nagy hóvihar idején (mindenki maradjon az autójában) egy olyan képet is megosztottak a nagy magyar zimankó dokumentumaként, ami bizonyíthatóan egy nagy USA-beli viharban készült. A hó, az hó, há’ nem?

  3. Én azt várom, hogy a hírt komolyként átvevők írják meg azt is, hogy kamu volt. Kíváncsi vagyok, hogy utána lesz-e anyázás, hogy milyen csúnya dolog volt az index részéről ilyet csinálni.

  4. nymphglamour // augusztus 7, 2014 - 10:02 // Válasz

    Én nem lájkoltam semmit, de cserébe legalább tudatában voltam a konteonapnak. :D Az én ismerőseim inkább ezzel a taggel osztották meg a cikkeket nagy LOL-ok közepette.

  5. Én is olvastam a cikket az Indexen és kapásból az jutott eszembe, hogy vajon hányan fogják komolyan venni. Hogy vajon hány embernek nem sikerül majd fejben összerakni, hogy konteó-nap van az oldalon, egy csomó cikk volt az összeesküvéselméletekről, ez pedig a egy poén, tipikus klisékkel – öltönyös emberek megkeresik a srácot, jól fizető munkát ajánlanak, aztán, amikor ki akar szállni, megfenyegetik stb., ráadásul egy elég ismert konteó, a chemtrail szerepel benne. Oké, én évek óta rendszeres és lelkes olvasója vagyok a Konteó blognak, mert érdekesnek és szórakoztatónak tartom, és nagyon szeretek agyalni ilyesmiken, de azért aki nem nagyon hallott még efféléről, annak is leeshetett volna, hogy ez így elég lehetetlen. Miért nem hullanak az emberek, ha mérgezik őket már egy jó ideje, hogyhogy nem vetik be ezt háborúkban, hogy kerülhet ki ilyesmi az Indexre, sőt egyáltalán hogy lehet életben még mindig a pilóta, ha valóban Ők állnak emögött…

    De gondolom az Indexnél is számítottak erre, ki tudja, talán kötöttek is fogadásokat, hogy hányan lesznek, akik elhiszik. A durva és az igazán ijesztő tényleg az, hogy ahhoz képest, hogy milyen sokan bevették, még nem hömpölyög tüntető tömeg az utcán. Nem kell a népre hülyeségbombát dobni, az anélkül is virágzik az ostobaság…

    • Igen, én sem bánnám, ha lennének konteónapi tanulságok, statisztikák, arányok, számok. Hasznos lehet mindenki számára.

      Az a baj, hogy a konteó-hívők nagy része TUDATOS embernek vallja magát, de közben persze kényelmesebb elhinni, hogy azért hülye, passzív, hiszékeny és tájékozatlan, mert a gyíkemberek kondenzcsíkkal mérgezik, nem pedig a saját “hibájából”.

  6. Apocalypto

    A csapat találkozik egy menekülthullámmal vadászat közben. A menekültek egy brutális embervadászat túlélői. Hazafelé menet a főnök beszél a fiával a menekültekről:

    Nem magyaráznám a főnök/apa tanítását, mert egyrészt a jelenetben minden benne van, másrészt ha mégis magyaráznám, akkor az egy bő blogbejegyzést érdemelne.

    A párhuzam: társadalmunk a folyamatos félelemre épül. Félünk a jövőtől, a többi embertől és kitalált vagy eltúlzott, megfoghatatlan dolgoktól. Azért lehet ilyen sikeres egy ilyen index cikk, mert az emberek rá vannak hangolódra a félelemre. Természetessé vált számukra, hogy félni kell, és mindenben a megerősítést keresik erre vonatkozóan.

    Akkor lesz nagy változás a nyugati kultúrában, ha nagy tömegek határozzák el, hogy ők márpedig nem akarnak félelemben élni, és ha valaki bizonyíték vagy megalapozott gyanú nélkül hirdet veszélyt, ellenséget, azt elzavarják a közélettől, de legalábbis kinevetik.

    (A félelem elutasítása nyilván nem egyenlő a vakmerősséggel, sem az óvatosság hiányával.)

    • mennyire fontos az, amit írtál! Bennem is ez a rész maradt meg legjobban ebből a filmből és ez a mondanivaló….

    • Hú, ezt a filmet meg kell néznem, nem ismerem!

      Mindenesetre mélyen egyetértek azzal, amit mondtál, és az én életemben is aktuális épp a dolog, nem csak társadalmi szinten jelenik meg. Micsoda tükör!

      Köszönöm ezt a fontos kiegészítést.

    • Nincs most lehetőségem megnézni a videót (majd később pótolom, mert érdekesnek tűnik), úgyhogy most csak a szöveges részhez kapcsolódóan:
      Volt idő, mikor rendszeresen megfordultam olyan társaságokban, ahol potenciálisan rengeteg konteóhívővel lehetett összefutni – össze is futottam, sőt, mivel akkoriban minden ilyesmi új volt nekem (egyáltalán: maga az új volt, hogy azon kívül, amit én addig elképzeltem a világról, létezhet más is), én is olvasgattam chemtrailről, annunnakikról, különböző anyagokkal (jellemzően gyógyszerekkel és élelmiszerekkel) történő szándékos mérgezésekről, mindenféle világméretű összeesküvésekről. Úgyhogy belülről és tapasztalatból ismerem ezt a szűkölő félelem-állatot, ami habzó szájjal bekuporodna a sötét sarokba, és onnan kiabálná kifelé mindenki hibáját és felelősségét. (btw ez az állatka nem menne ki az utcára tüntetni. Okosabb, furfangosabb ő annál: nem hagyja, hogy lefüleljék, hogy rájöjjenek, hogy ő bizony tudja a titkot. Neem, ő majd belülről bomlasztja a rendszert: a saját környezetében indít forradalmat, először az ismerőseit “ébreszti fel”. A gyíkemberek természetesen nem olvasnak internetes kommenteket és facebook-megosztásokat. :) )
      Aztán – több szerencsés tényező együttállásának hatására – rájöttem, hogy nem jó így élni, nem lehet így élni, nem akarok így élni. Hogy olyan ez a konteózás egy kicsit, mint az istenhit: nem tudsz róla meggyőződni, hogy úgy van, vagy nem úgy van. Ha esetleg mégis úgy van, nem azzal teszed “nekik” a legnagyobb szívességet, ha beszűkült, rettegő kis lénnyé változol? Innentől jött a “go, get a life”-szakasz, és onnantól kb. redben van minden.
      Viszont így, hogy voltam benne, éreztem és értettem, és most kint vagyok és innen látom, valami egészen döbbenetes nézni, hogy mit tesz az emberekkel a félelem. Ismeritek a Grimm című sorozatot? (új kedvencem, biztos azért jut eszembe) Teljesen olyan, szinte fizikailag megjelenő a változás az emberekben, mint ott, ha egy lényt valami kibillent az egyensúlyából, és átváltozik. Még a levegő vibrálása is megváltozik körülöttük.
      És egyébként ezt a félelmesdit bármivel lehet csinálni, nem kell hozzá konteó, az csak fokozza a dolgot. Igazat adok annak a gondolatnak, hogy tkp. egy negatív érzelem van, a félelem, és abból jön minden más.

      • Nagyon-nagyon röviden úgy gondolom, hogy bármit is csinál a hatalom/háttérhatalom, főként a saját döntéseim és megéléseim határozzák meg az életemet, a mikrokörnyezetemmel együtt. Tehát: nem, nem élnék félelemben, hogy mérgezik a vizem, levegőm etc. akkor se, ha több BIZTOS infót tudnék, biztos infó viszont nincs.

  7. Szörnyű, hogy: 1. ilyen sokan bevették, 2. az említett portál mogyoróért dolgoztat, és emberek dolgoznak is neki érte :(

  8. En annyira sajnalom az embereket sokszor! Annyi minden nem vicces nekik :( meg egy ilyen remekbeszabott parodia sem.

  9. olyan érdekes, hogy a konteo-blogot én is olvasom, az általad említett cikknek viszont már a címét elolvasva is hajtottam tovább, hogy “ez hülyeség”…

    Valahogy mintha az emberek totálisan kezdenék elveszíteni a realitásérzéküket…

    • Én is sok elméletet ismerek, van, aminek elfogadom, hogy van alapja is, nem csak fantazmagória, de… azért az Indexen, fotóval, a tipikus klisékkel… áááá, emberek! :)

  10. A realitásérzék elvesztése: már régen nincs meg. Csak nézem a közösségi oldalak hírmorzsáin élő embereket… Visszaregisztráltam a nagy büdős kékre fél év után szakmai kapcsolatokat építeni, na, meg bejelöltem jó anyámat, senki mást, egy hét alatt kaptam legalább 60 felkérést, szépen berendezgettem mindenkit egy hangtompított csoportba és csak akkor lapozom fel ha szenvedni akarok. No, ott mennek az igénytelen hírek – a hírérték annál nagyobb, minél nagyobb a hülyeség – meg a lájkolás meg a megosztás. A kommentek a kedvenceim, mert nagyon változatosak: szomorú smiley, “jaj, ne!”, “hát micsináljunk”, “ez borzasztó!” stb… Valójában semmi nem történt, értitek, semmi! Ahogy bezárta az emberke a böngészőt és megy ki kávét főzni, vagy indul a piacra, már fogalma sincs arról amit látott, olvasott. És ez tényleg a jobb eset, amikor viszont megmarad valami – ami kicsit közelebbről érinti, pl. az az bizonyos *csökkentés, vagy a hazai médiapropaganda bármely más ékköve, na az a nagyobb gáz, mert azoknak viszont soha nem néz utána, és jobban elhiszi, mint a chemtrail sztorikat.
    *Az embereknek nincs szükségük, hogy chemtrail-el permetezzék őket, ettől hülyébbek – és a diploma nem véd meg, sőt. A rendszerváltás előtti időben diktatúra kellett és besúgók, meg erőszak a hithez, most az online média megadja ugyanazt a hatás, csupán jóval körmönfontabb a módszer. Pedig sokkal nagyobb lenne az esély a mostani érában jól és jobban tájékozottnak lenni, mégsem élnek vele sokan.

    • Ó, visszatértél a Zuckerbergiába? Néha én is belegondolok, hogy jobb volna nélküle, de… a munka odaköt. Meg amúgy is, sok szép dolgot is köszönhetek a kék izének.

      Ez egy nagyon alapos, jó meglátásokkal teli komment volt, köszönöm. “Az embereknek nincs szükségük, hogy chemtrail-el permetezzék őket, ettől hülyébbek – és a diploma nem véd meg, sőt.” Ott a pont.

      (Egyébként a diplomától senki se lesz okosabb, pláne bölcsebb, ma már még csak a lexikális tudásra se garancia. Csak azért említettem meg, hogy elvileg egy olyan rétegről van szól, akik tudják, hogyan kell forrást ellenőrizni, használni, infót szűrni… elvileg! :D)

  11. Óóóóóó, és most esett le az utolsó poén az angyalokkal, basszus! :D :D Nagyon nagyot röhögtem! :D
    Meg egyébként az index cikke is profi munka volt, na. :)

  12. ez alatt a cikk alatt nem lehet kommentelni? 10 tagadhatatlan előnye annak, ha 30 centi alá csökken az aurád

5 visszakövetés / visszajelzés

  1. Galambbal sakkozni, avagy a világkép, amit nem ért a tulaja sem | Eszter's Offtopic
  2. 25 jel, hogy tinibulvárban nyomulsz | Eszter's Offtopic
  3. … a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő? | Eszter's Offtopic
  4. Kontrolcézett konteó helyett szabadon, éberen | Eszter's Offtopic
  5. Miért hisznek ennyien az összeesküvés-elméletekben? | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .