Aktuális

Mocskos, büdös, perverz faroktulajdonosok*

Nemrég Szonja írt egy bejegyzést a zaklatókról, és leszögezte, hogy nő természetéből fakadóan képtelen hasonló atrocitásokkal terhelni környezetét. És valóban: a gender-studyk szerint a tesztoszteron szexuális agresszióhoz vezet. Persze fokozatok mindenképpen akadnak…

1. A legenyhébb ** kategória:  A beszólogatók

Már többször gondoltam arra, hogy létezik valami számomra ismeretlen fizikai törvény, miszerint a
a, csoportosan közlekedő (zömében) cigány férfiaknak
b, utcai építkezésen szorgoskodó munkásembereknek

KÖTELEZŐ beszólniuk, valahányszor magányosan sétáló nőnemű egyed halad el mellettük. Nehéz olyan esetet találni, amikor ez nem így történik, egy barátnőm például érzékeny tiniéveinek végén szorongva varrta össze a szoknyáján a vágást, mert a szomszédjában munkások betonoztak. Inkább járt apró gésalépésben és nyáron is garbóban, minthogy elviselje a napi szintű közönségeskedést. Én legutóbb – pár napja – a buszmegállóban futottam össze a négy nem idén barnult, overálos fickóval, akik már messziről méregettek, láttam, hogy mentális brainstorming megy épp, mivel lephetnének meg. Pechjükre nem volt rajtam semmi különös: zöld hosszúujjú pulcsi, terepmintás hosszúnadrág, sportcipő, nulla smink, haj lófarokban, napszemüveg. Amint elhaladtam mellettük, jött az elmés beszólás a falkavezértől, amire a jó 30 másodperces agytorna után futotta: “Na, mi van, kis foltos?!” – röhögés, mintha az évezred poénja hangzott volna el. Gondoltam, elég zsúfolt a terep, két mélabús rendőr is üldögél öt méterre tőlünk, egy életem, egy halálom, végére járok már a jelenségnek, elvégre újságíróféleség volnék, vagy mi.
– Gyerekek, kérdeznék tőletek valamit, de esküdjetek meg, hogy nem sértődtök meg! – a fickók úgy meglepődtek, hogy csak bambán néztek. – Szóval, az van, hogy engem baromira régóta érdekel, miért van az, hogy ha négy overálos fazon dolgozik az út szélén, muszáj minden nőnek beszólniuk valami frappánsat, akkor is, ha nincs ötletük, mi legyen az.
– Mi ‘an? – kérdezte az egyik, a legokosabb.
– Hát csak arra volnék kíváncsi, mi ennek az oka? – az ipsék erre azonban úgy meglepődtek, hogy szóhoz sem tudtak jutni. Egy darabig álltunk ott egymással szemben, igazi drámai pillanat volt, amilyen a filmekben szokott lenni. Már vártam, hogy simán leütnek, amikor kis fejvakarás után a “na, mi van, kis foltos” jogtulajdonosa a következőt szólta:
– Na, gyere anyukám, tegyük össze, amink van!
All in all, a beszólások pszichológiai mozgatórúgóját ők maguk sem ismerik. Vajon hol az igazság?

Nem bírják ki, egész biztos, hogy nem bírják ki, ha fejen pörögnek, se bírják ki

Nem bírják ki, egész biztos, hogy nem bírják ki, ha fejen pörögnek, se bírják ki

2. A középsúlyos kategória – a farokdörzsölők

A farokdörzsölőket mindenki ismeri, aki nőből van és utazott már zsúfolt tömegközlekedési eszközön. Mögéd állnak, farcsontodhoz nyomják a pöcsüket és le-föl mozognak, és mindig visszatalálnak hozzád, hiába lököd arrébb őket. Miután látványosan átcsuszmákolsz a jármű másik felére, új áldozattal kezdik ugyanezt, nekik mindegy, kihez dörgölőznek. Ha izegsz-mozogsz, nekik csak jobb lesz, ha pedig hangosan küldöd őket melegebb éghajlatra, megspórolsz nekik egy borsos S/M-szolgáltatást. A legjobb ilyenkor leszállni a következő megállónál, még mielőtt kezedbe adják a kabát alatt rejtegetett lucskos szerszámot (igen, egyszer, a 4-es villamoson, a Blahánál, majdnem okádtam).

A fajta természetes lelőhelye a zsúfolt busz és villamos, kedveli a publicitást

A fajta természetes lelőhelye a zsúfolt busz és villamos, kedveli a publicitást

3. A súlyos kategória – az aktív perverzek

Hetedikes voltam, egy barátnőmmel gyakran látogattunk a közeli lemezboltba suli után, ahol exkluzív régiségeket lehetett kapni. A boltos egy 50 körüli, magas, ősz pali volt, fura félmosollyal az ajkán, állítólag aktív MIÉP-es. Egy alkalommal zárás előtt pár perccel érkeztünk, és a fickó idő előtt kitette a ZÁRVA táblát, amíg mi nézelődtünk. Közben mögénk lopózott és elkezdte mondani, hogy a kisfia is annyi idős, mint mi vagyunk, és ők bizony együtt szoktak maszturbálni. Higgyük el, a kisfiának korához képest óriási farka van, már szőrös, és mindig egyszerre mennek el. Persze az ő farka azért nagyobb, mint a fiáé, ezt bizonyítani is tudja, ha érdekel bennünket. Szerencsére megőriztük lélekjelenlétünket, és hűvösen közöltük, hogy nem élnénk inkább a lehetőséggel, és azonnal engedjen ki bennünket, vagy feljelentjük a rendőrségen. A pasas kiengedett minket, ezt bizonyára túl felnőtt hozzáállásnak tartotta ahhoz, hogy felizguljon tőle. Utána persze elkerültük a boltját (és a botját is), ő viszont még sokáig perverz vigyorral köszönt nekünk az utcán, és a barátnőmet egyszer hazakísérte, miközben a farkáról mesélt neki. Szerencsére ettől komolyabb dolog nem történt, pláne miután barátnőm apukája kicsit “elbeszélgetett” a szánalmas senkiházival, nem épp virágnyelven. Később egyébként sem érdekeltük már: túlzottan is felnőttünk, ugye.

A dolog pikantériája: pár évvel később egy gyorsétkezdében láttunk viszont Mr. Pedót, amint az ex-nejét osztotta, hogy márpedig ő úgyis elintézi a bíróságon, hogy láthassa a fiát, senki nem veheti el tőle az apai jogait… Az asszony elkeseredetten ordította a pult mögül, munka közben: “Csak a testemen keresztül, te mocskos féreg!”

Ugye emlékszünk arra a részre, amikor Kennyék a pedo-klubban kötöttek ki egy csapat állópöcsű perverz között?

Ugye emlékszünk arra a részre, amikor Kennyék a pedo-klubban kötöttek ki egy csapat állópöcsű perverz között?

4. Az übersúlyos kategória – a tettleges zaklatók

Róluk inkább nem szólnék külön. A mocskos fajtájukat a 220-szal kellene análbakúrni, vagy felszeletelni a töppedt kis pöcsüket és megetetni velük öt kigyúrt kopasz gorilla szeme láttára.

“Végső megoldás” a probléma kezelésére

* A “férfi” szót az adott kontextusban szándékosan kerülöm.
** Legenyhébb, ettől függetlenül nem bocsánatos

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

16 hozzászólás Mocskos, büdös, perverz faroktulajdonosok* bejegyzéshez

 1. 1. sztori: köszi, jót röhögtem! (A többin sajna nem…)

 2. Azt hiszem, minden nő talál ismerős történetet a bejegyzésben… :PPP Fuck perverts, de láncfűrésszel.

 3. boxer, gázspray, tűsarkú!!Egyesen a töküket célozzátok!!! Ha nem vezet eredményre, szóljatok nekem. Alig várom hogy egyszer egy ilyet rajtakapjak!!!:)))))

 4. Hát igen, sajnos more than familiar cuccosok ezek. És a vicc, hogy húzhatunk zsákot is, akkor is megtalálnak az ilyenek, tényleg tök mindegy, mit vettünk fel aznap, mostunk-e hajat az elmúlt egy évben, vagy kiszedtük-e a szemöldökünket.

 5. Pont erről beszélgettünk itt EJBM-en az egyiptomi lányokkal, hogy náluk is mindennapos dolog és mivel az ő társadalmuk sokkal szexistább nem csak az útszéli munkások hanem minden undorito pasas beszólogat nekik és elég undorítóan ocsmány dolgokat és sértéseket.

  Érdekes hogy velem sose történt meg més a villamosos eset se, de ez talán azért van mert hiába hogy nő vagyok a 180 centimmel nem mernek kekeckedni :D

 6. Hát igen, ezek a pöcsök mind gyávák… nem kekeckednek, ha félnek, hogy bajuk eshet. :DDD

 7. Nekem szerencsére – genetikai okokból se – volt ilyen tapasztalatom.

  Viszont az jól veszem ki a szavaitokból, hogy azért ehhez megfelően lecsúszott társadalmi hovatartozás kell (a beszólók részéről)? Olyat ritkábban hallok, hogy az öltönyösök bunkók.

  Pedig azért ők is azok tudnak lenni, max halkabban. :)

 8. Emke mesélte tegnap, hogy nemrég Soraja barátosnénknak is része volt ugyanebben a megtiszteltetésben. Az mondjuk tény, hogy a dolog nincs végzettséghez kötve: vannak fehérgalléros mutatogatósbácsik kis. :P Böe.

 9. Csak az a baj, Eszter, hogy ezt pont azok nem olvassák, akik aktívan művelik bármelyik fajtáját…
  Amúgy ezekből Kolozsváron is van épp elég. Amíg épült itt az egyik megabevásárló központ, minden szombat délelőtt volt szerencsém végighallgatni a reggel 10-kor már kötelező módon részeg munkások elmés agyszüleményeit (tudniillik, épp a közelbe jártam jógázni…). Azóta a megacsoda elkészült, a munkások eltűntek, és nyugodtabbak a szombat reggeleim. Ami nem jelenti azt, hogy nem cirkálnak mások, máshol. Ja, és szerintem kifelejtetted azt a kategóriát, amelyik a sötét kapulajban arccal (és egyébbel…) az utca felé állva tesz épp szívességet magának. Egy ilyen miatt változtattam meg a hazafelé vezető útvonalamat.

 10. Ez nem semmi, hogy tényleg meginterjúvoltad őket. :) Pontosan azt a választ adták, ami várható volt…
  Bár mennyivel viccesebb lett volna, ha a legkreolabb falkavezér így felel: “Köszönjük a kérdést hölgyem, végre felteszi valaki, igazából a fizikai munka okozta stressz és a szexuális frusztráció által elszenvedett komplexus késztet minket arra, hogy minden nőnek beszóljunk, külsőtől függetlenül.” :) Akkor meglepőbb lett volna ez a post. :)

 11. Pedig valószínű ez lehet. :)

  De hogy ez honnan fakad? A fizikai munkát nem becsüli meg a társadalom, és ezért kompenzál vajon, vagy minden munka így megviseli vajon lelkileg? :DD

 12. Ez egy jó poszt. Annyi, hogy én nem a tesztoszteronnal, hanem a hatalmi pozícióval hoznám összefüggésbe a jelenséget. Bár Szonjával is egyetértek, nőkről ezt akkor sem tudnám elképzelni, ha ők lennének domináns pozícióban. Ugyanakkor fontos, hogy ne a biológia mellett érveljünk, mert azzal azt is mondanánk, hogy “a férfiak ilyenek, nincs mit tenni” és ez vakvágányra fut,ráadásul sértő a normális férfiak számára.

  • Minden generalizációval óvatosnak kell lenni, hiszem amíg egyetlen kivétel is van, sértő és hamis az állítás – elvileg. Viszont azért az sem járható út, hogy ha soha többé nem mondhatjuk ki, hogy “a női”, “a férfi”, a “cigány”, a “magyar”, a “dán”, az “amerikai”, a “középosztálybeli”, a “punk” stb. gondolkodás/kultúra/jellemző stb. Én itt azért is teszek különbséget “férfi” és “faroktulajdonos” között, mert meggyőződésem, hogy kiegyensúlyozott, helyén lévő, igazi férfi nem tesz ilyesmit.

   Ami a “cigány” szót illeti: szociológiából tanultuk, hogy az legtöbb cigány kultúrában (nyilván nem egységes romaságról beszélünk) a heteroszexualitás és a férfierő demonstrálása kulcsfontosságú, ami az alacsony életszínvonal frusztrációjával és a hátrányos helyzettel kapcsolódva igenis ahhoz vezethet, hogy verbálisan abuzálni fog egy nemcigányt és nemférfit az illető. Ez egy tendencia, de természetesen nem jelenti azt, hogy minden egyes cigány férfi beszól a nőnek, ha csoporttal van. Nem érzem magam rasszistának azért, mert bizonyos csoportok egyes tendenciáit kiemelem: ettől még mindenkire ugyanazok a jogok és kötelességek vonatkoznak.

1 visszakövetés / visszajelzés

 1. Blogszületésnap az elmúlt két év legjeivel « Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: