Aktuális

Elmondom, hova ikszelek vasárnap

Közeleg a választás napja, aminek kapcsán írtam is egy rövid – inkább ideológiai, mint politikai – összegzést. Azt azonban inkább vasárnapra hagyom, már ha megjelentetem egyáltalán valamikor – most inkább egy tanulságos levelezést mutatok be a szavazópolgároknak, Hoze blogtársam postaládájából. Kommentárral persze, mert én kommentálós lelki alkat vagyok.

Hoze ugyanis fogta magát, és igen komoly, mélyreszántó levelet írt néhány közszereplőnek, köztük a Lehet Más a Politika pártnak is. Maga a levél semmi újat nem képviselt a nap alatt, megszokhattuk már Hoze úr pikáns szavajárását, a válasz azonban annál frappánsabb és izgalmasabb lett.

Lényegesen meggyőzőbb hozzáállás ez kérem, mint a Jobbik ominózus válasza, akik humormentes köntösben – de még az ilyenkor szokásos “minden-állampolgárt-tisztelünk-amíg-nem-vét-a-jog-és-az-erkölcs-ellen” demagóg dumát is nélkülözve – jelezték, még gondolkoznak rajta, mi legyen a hivatalos álláspont a dark-goth szubkultúrát illetően (dunábalövés, én már látom előre, csak kampány idején inkább tartózkodnak a drasztikus megfogalmazásoktól, elvégre a fekete lúdtollal írt iksz is iksz, kedves barátaim).

Mindent egybevetve, ez csak a pont volt az i-n, ami végül segített a döntésben, hova ikszeljek. Mert hát mit csinál a kiábrándult, független magyar értelmiség 2010-ben? Két dologért veszi már csak a fáradságot szavazni: azért, hogy a Jobbik nehogy túlzottan erős legyen a húszéves agymosott vidéki munkanélkülieknek és a szittya nyilasoknak köszönhetően, és persze azért, hogy az MSZP mielőbb csak rossz történelmi emlékké váljon korrupt politikusaival egyetemben. Illúzióink már nincsenek. A Fidesz már bizonyította alkalmatlanságát, az MDF már eljátszotta esélyét, a tragikomikussá vált SZDSZ kiírta magát a parlamentből, a MIÉP soha nem volt szalonképes politikai opció – tehát marad a “harmadikutas” ökopoltika, hiteles szereplőkkel, akiknek eddigi tevékenysége okot ad a bizalomra. “Remélem, hogy derék ellenzéki párt válik belőlük” – ahogy Elek István mondta, aki pedig jobbközép, liberális konzervatív frontról érkezett. Ha a többi párt annyi esélyt megérdemelt, nekik is jár egy.

Eszter névjegye (988 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

16 hozzászólás Elmondom, hova ikszelek vasárnap bejegyzéshez

 1. Hozét bevallom, nem értem, legalább április elsején kellett volna :)

 2. John E. Kulak // április 9, 2010 - 14:56 // Válasz

  “a tragikomikussá vált SZDSZ kiírta magát a parlamentből” és LMP néven újrabetonozódik. Na, ki gyűjt kopogtatócédulát nekik? Ki rúgta szájba a vetési varjút? Zsolti a béka, első kérdésre pedig válasz: Kóka János.

  • Ez nekem is gyanús sajnos… ha már minden kötél szakad:

   http://szavazzfasszal.blog.hu/2010/04/07/kampanyvideo_reloaded

   • Tökéletes párt nincs ezen a választáson (maximum a fasz, de tényleg :), én is fanja vagyok az említett oldalnak, hehe). Kóka pont nem tartozik a kedvenceim közé, de azért az SZDSZ-ben voltak olyan arcok, akiknek az újrabetonozódása nem lenne népnemzeti tragédia. (Még mindig inkább ez, mint a nagy Csurka vagy Bokros-féle balról jobbra átállások…)

    Mindenesetre itt tényleg csak úgy lehet szavazni, hogy sok rossz közül a legkisebb rosszat. Érdekes amúgy, hogy ez igazi kelet-közép európai trend: a többség valami ellen, nem valamiért szavaz, mert annyira gány minden alternatíva. Aztán majd meglátjuk.

    • John E. Kulak // április 9, 2010 - 18:00 // Válasz

     A szavazás hazánkban a nemes bosszú eszköze, más néven vendetta. Magam is rendszerváltás óta gyakorlom a szicíliai fivér szerepét. Eszter sister, mutass rá valakire és holnap már nem lesz mivel túrnia az orrát :)

 3. Én meg azt mondom, hajrá Jobbik! – Hülyeség az emberölést velük egy mondatban használni, az emberek nem veszik észre, hogy ez nem erről szól. Itt náciznak, de közben nem veszik észre, hogy a Jobbiknak van a legbiztosabb politikája. A Fidesz már csak éhes, hogy nyolc éve nem került “trónra”, Orbán személyi kultusza már gyomorforgató, Mesterházyról pedig nem beszélek. Az LMP még oké, de az országnak változás kell. Radikális változás. Szerintem.

 4. Az LMP a Fidesz light. A Kubatov-botrány után az LMP volt az egyetlen párt, aki kétségbe vonta a felvétel hitelességét. A nagy jogvédő Schiffer András-t nem lehetett elérni, hogy nyilatkozzon a történtekkel kapcsolatban. Még meg sem nyerte a Fidesz a választásokat, de már összeborult az LMP a Fidesszel. Az MTV-ben Süveges Gergőnek 20 perc alatt nem jutott az eszébe, hogy megkérdezze Orbán Viktort, mit szól ahhoz, amit Kubatov Gábor mondott a felvételen. Már most tartanak Orbántól a médiumok, mi lesz, ha kormányra kerülnek…? (természetesen Süveges Gergőnek – Orbán korábbi szövegírójának – esze ágában sem volt rákérdezni arra, ami által kissé kellemetlen helyzetbe került volna Orbán)
  A Fidesz kétharmados győzelmét megakadályozni az LMP-vel már azért sem lehet, mert ugyanazt a követ fújják. Ha csak 5% hiányzik a kétharmados törvények megalkotásához az LMP-re bizton számíthat a Fidesz.
  Tömören a lényeg: aki az LMP-re voksol, az a Fideszre szavaz.
  Nem kell hozzá Frabatonak lennem, hogy megjósoljam a Fidesz következő nevét: Fidesz Magyar Polgári Szövetség KDNP LMP STB. (Ebből a négyesből a STB tetszik a legjobban)

  • Legszívesebben én az STB-re szavaznék, de ezt akarom, h az MSZP menjen és ne Jobbik jöjjön helyette – tehát limitáltak a lehetőségeim. Visszalépett ma a gyöngyösi MIÉP-jelölt btw. Vona bezzeg tartja magát.

 5. John E. Kulak // április 10, 2010 - 18:47 // Válasz

  Más: “Blogon kívül: Emberek! Valamiért az elmúlt két hétben alig érkeztek kommentek. Mi történt??? ”

  Szerintem mindenki elfoglalt a tavaszi teendőkkel. Látogatottságod biztosan régi, csak az emberek fáradtak hozzászólni, mint magam is, illetve néhány témához nem igazán tudok érdemi gondolatokat hozzáfűzni.
  Még valami, ha nem szereted megtörni a bejegyzést bevezetőre és szövegtörzsre, legalább alacsonyabbra a főoldalon megjelenő postok számát, mert sokáig tölti az oldalt. Kényelmetlenül sokáig (vagy 6 másodpercig) és egy statisztika szerint, ha az olvasók 3 mp-en belül nem kapják meg a keresett tartalmat, akkor elkattintanak.

  • Az volt, hogy egy pár kommentet spamfolderbe rakott a túlbuzgó WP. De már elmúlt a vész. Érdekes viszont, mikor került 28 posztra az oldalnyi olvasnivaló… észre se vettem. Áttoltam 10-re, köszi az infót. :)

1 visszakövetés / visszajelzés

 1. Érzelgősség úrnő és Propaganda úr násza | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: