Aktuális

A rügyhelyzet kielégítő – galéria!

Szabadságon voltam a héten, így aztán sikerült alaposan, minden részletre kiterjedően feltérképezni az idei rügyhelyzetet. Örömmel jelentem, a későmárciusi havazás ellenére a szituáció kielégítő, mondhatni a tavaly ilyenkor tapasztaltakhoz hasonlatos.

 

A hetet táncos muzsikaszóval egybekötött csurdítással szalonnasütéssel zártuk, melynek keretében egy finn blokk is helyet kapott, így aztán rájöttünk, mi az oka a skandináv zenekarok sikerének: folyton szar az idő, a pia őrülten drága, ezért aztán vagy felköltöd magad, vagy próbálsz a zenekaroddal. Az utóbbinak pedig általában megvan az eredménye. Ettől függetlenül azért nem lennék finn zenész… tavasz van!

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

3 hozzászólás A rügyhelyzet kielégítő – galéria! bejegyzéshez

 1. Szeretem a virágzó fákat :)

  Szépek a képek!

 2. John E. Kulak // április 11, 2010 - 09:58 // Válasz

  Az északi metálbandákhoz egy korábbi postom (most épp a norvégokról, de egykutya):

  A norvégok lelkében vagy genetikai örökségében még mindig él a viking múlt néhány jellemvonása. Például imádják részegen lebaltázni egymást. A norvég bűnügyi múzeumba be sem kerülhet egy balta, ha legalább három embert agyon nem ütöttek vele, még így is alig férnek tőlük.

  Az északi metálbandák – talán ennek az örökségnek jegyében – mindig is híresek voltak naturális stílusokról. Az emberiség nagyobb (gyanútlan) része erről csak az Eurovíziós dalfesztivál döntőjén szembesült. A nyertes a Lordi addig más vizeken kanalazott, de nekifutás nélkül elnyerték a közönség tetszését. Már döntőbe jutásuk is elgondolkodtató lehet a dalfesztivál évtizedes sablonjait erőltető rendezőknek.

  A Bathory, Necroholocaust vagy Cannibal Corpse dallamain nevelkedett ifjúságot nem lepték meg azok a horrorisztikus kellékek, melyek a NOX rajongók számára újdonságként jelentkeztek. A fesztivált korábban olyan dalok nyerték, melyekről fűben játszadozó nyuszikák és nyálban úszkáló, aranyszőrű bárányok juthattak eszünkbe. Lordi zenéje ehhez képest a karóra húzott véres nyúlfejekkel teleszórt mező és a birkabeleket tépkedő zombik képét idézheti. A Hammer World októberi számában egy tipikus, mondhatni hétköznapi norvég death metal társaság is helyet kapott. Ebből az interjúból ollózgattam.

  „Nehéz úgy Gorgoroth interjút készíteni, hogy az ember csak a zenére, netán a mondanivalóra koncentrál …a legzaftosabb botrány persze a frontember Gaahlé volt, aki jelenleg újabb, ezúttal 14 hónapos börtönbüntetését tölti…mert a bíróság bizonyítottnak látta, hogy lakásában megvert egy 41 éves férfit, akit azzal is megfenyegetett, hogy iszik a véréből. Gaahl szerint a fickó támadt rá, a poharat pedig azért adta neki, hogy ne a lakást vérezze össze. Hát így.”

  „Nekem is vannak elintézetlen ügyeim” – Infernus, azaz Roger Tiegs szerény mondatai mögött egy újabb bírósági ügy rejlik. A vád erőszakos nemi közösülés. Amennyiben Infernust felsőfokon is elítélik, akkor társával három évet tölt majd a rács mögött.

  „És mi az ábra azzal a 2004-es lengyel koncerttel…? – Mások vallásos érzéseit bántottuk a kiállásunkkal, vagy ilyesmi. Állítólag valami állatvédelmi törvényt is megsértettünk azzal, hogy levágott birkafejeket húztunk karóba. Egyébként a lengyel producer találta ki a látványt, a látszólag keresztre feszített meztelen csajokat is, akik közül az egyik el is ájult. Nem mondom, hogy nem értettünk egyet vele, de ő volt a színpadkép felelőse, neki kellett volna tisztában lennie a helyi szabályokkal.”

  ”Komolyan úgy érzed, hogy a Gorgoroth tevékenysége jelentősen növeli a sátánisták számát? – Nyilván. Ez nem is kérdéses. Annak idején épp azért alapítottuk meg a bandát, meri egyrészt sátánista metalt akartunk játszani, másrészt a zene segítségével akartuk szélesebb körben is elhinteni a sátánizmus eszmélt. Persze, vannak akik az egészet nem gondolják komolyan, csak szerepet játszanak egy-két évig, de ezek korcsok, nem érdekesek ebből a szempontból…Amelyik banda azt állítja, hogy black metalt játszik, és nem tekinti elsődleges céljának a sátánizmus terjesztését, az nem érti, mit is csinál. Ez egyfajta oktatás”

  • Igen, érdekes dolog ez: pár éve egy szakmai úton voltak finnek is. Volt velük egy nagyon csendes, visszafogott, értelmes, művelt srác, aki mindenkivel überudvarias volt. Második este bebaszott, mint a disznó – felizgatta a fantáziáját az “olcsó” belga pia – és egész konkrétan szétverte a szállodát, meg nekiment vmi thaiföldi arcnak, ki hozzá se szólt. Küldték haza reggel az első repülővel, sajt költségen, és aztán visszaüzent, h bocsánat, nm érti, mi történt vele… amúgy meg a kollégái szerint totál normális, kiegyensúlyozott gyerek. Szóval, van vmi a genetika örökségben….

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: