Aktuális

Nem kell félnie, nem fognak vadászni rá

Abszolút nyitott ember vagyok, engem aztán az sem zavar, ha valaki a plüsswombatát bálványozza, amíg ez engem nem érint. De az erőszak és az agymosás nem kenyerem, így aztán igyekszem távol tartani magam az MLM-től és a kisegyházaktól. Most viszont nem lehetett: kedves kolléganőm levelet kapott attól a bizonyos nagy nemzetközi csoporttól, akiknek nevét inkább nem írnám le.

Katt a képre a teljes méretért!

Az egyházzal egyébként már nekem is volt rövid, szerencsére fájdalommentes találkozásom, aminek oka természetesen a kíváncsiságra vezethető vissza (jó pár éve történt, konkrétan alig akartak elengedni belvárosi központjukból). Az egész történetben az volt a legabszurdabb, hogy akikkel ott találkoztam és beszéltem, szemmel láthatóan valóban jó emberek voltak, akik őszintén hittek abban, amit csinálnak. A történet veszélyes, bomlasztó eleme sokkal magasabban, ezektől az emberektől távol van – ezzel együtt viszont még azt is el tudom képzelni, hogy akadnak, akiknek javára válik a folyamat, aminek így részévé válnak. Lelkük rajta.

Azt azonban még így sem értem, miért kell mindenképpen megváltoztatni az emberek véleményét, meggyőzni mindenkit az igazukról. Spirituális kérdésekben nem csupán egyetlen, nagy alapigazság van – de még ha így is lenne, nem várhatjuk mindenkitől, hogy a fejlettség (ami ebben az esetben alapjáraton kétes) ugyanazon szintjén járjon. Ez a fajta aprólékos, jelentéktelen részletekre kiterjedő meggyőzési kényszer picit az 1984-et idézi fel bennem… ugyan miért nem mindegy valaki számára, hogyan gondolkoznak vadidegenek az ő személyes hitéről, döntéseiről?

Mondanom sem kell, a nap hátralévő részében azzal szívattuk Petrát, hogyan fog “utána nyúlni a rendszer”, ezért igencsak kapkodnia kellett a lábait, hogy még világosban hazaérjen. Szerencsére egyelőre “nem kell félnie, nem fognak vadászni rá”, mert “nagyra becsülik” – a valóságban viszont nincs még 1.60 sem, tehát talán nem ártana komolyabb testőrséget felállítania maga mellé…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

9 hozzászólás Nem kell félnie, nem fognak vadászni rá bejegyzéshez

 1. Az már eleve gáz, ha egy egyház vagy mi, szóval ez az izé azt írja, hogy ne félj, nem fogunk vadászni rád… amúgy meg simán és alapvetően épp arról van szó, amennyire én láthatom innen Pestrül, hogy nekik nagy nevek kellenek mint Travi mag Tomkrúz, akik el tudják adni becsomagolva tanaikat. Csak hát lehet Krúz már nekik is ciki, Travolta meg a fia halálával szerintem tán be is sokallt (ezek csak durva vad találgatások) de mindenesetre simán el tom képzelni, hogy jól jönne nekik Brad és megkörnyékezték, frankó spokesperson lenne bárhova.

 2. Simán az lehet, amit mondasz… el tudom képzelni.

  Hogyhogy új avatarod lett? :D

 3. Passz. De nem eszi már a Gugli azonosítót vagy nemtom

 4. Ja, megnéztem. Az a yahoo-s címedhez volt, ez meg gmail-es. Ezért. :)

 5. oszt így?:)

 6. jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
  látod, ezek a problémák, nema szci… (iróniairónia, na!)

 7. Ezt ismeritek?

  http://w.blog.hu/2007/03/21/tisztelt_kibaszott_szcientologusok

  Tóta W kicsit nyersen, de jól megmondta nekik annak idején pár cikken keresztül. :)

 8. John E. Kulak // május 17, 2010 - 20:09 // Válasz

  Mire számíthatunk az LMP parlamentbekerülése után? Schiffer volt éveken keresztül a főjogászuk…

 9. Nekem is volt hozzájuk szerencsém. Néhány éve Nyíregyházán sétáltam egy ismerősömmel, amikor odalépett hozzánk egy volt osztálytára. A szokásos hogy vagy, mi van veled kérdések után mondta, hogy ő most kérdőívezik, esetleg lenne kedvünk kitölteni egyet? Először nem lelkesedtünk túlzottan, de amikor közölte, hogy ez egy önismereti teszt, egyből igent mondtunk. Mutatott egy épületet, mondta, hogy menjünk be oda és hivatkozzunk rá. Közben az ismerősöm elmondta, hogy a lány teljesen rendben van, egy jófej csaj volt a gimiben. Először felvették az adatainkat, amit – mi barmok – megadtunk, hiszen ismerős küldött oda, nem gondoltuk, hogy ebből bármi kárunk származhat, majd kitöltöttük a tesztet. Gondoltuk, jó móka lesz. Utána felküldtek minket az emeletre, hogy majd ott fogják kiértékelni a tesztet. Az emeleten kezdtem magam furcsán érezni, minden tele volt “oktató” könyvekkel és igazából csak ekkor esett le, hol vagyok. Egy 40-es csaj ült le mellém, és előadta, hogy én mennyire rossz állapotban vagyok, de ők tudnak nekem segíteni. Én persze vitatkozni kezdtem, és amikor megláttam a nő kézírását (ami elég jól mutatta, hogy inkább ő az, aki teljesen szét van esve), feltettem néhány keresztkérdést. Ekkor előadta, hogy én nem akarok helyre jönni, pedig ők tudnának nekem segíteni, mert rengeteg képzésük, előadásuk van. Persze neki is voltak gondjai korábban, elvált, egyedül maradt, befordult, de itt segítettek neki, és párt is itt talált. Mellesleg miközben magyarázott, hallottam, hogy mindegyik asztalnál azt elemezgették a többieknek is, hogy mennyire depisek. Én egyébként akkor nagyon kiegyensúlyozott voltam. Majd menekülőre fogtam a dolgot és elfelejtettem szólni, hogy az adataimat töröljék… A szüleimmel még otthon is a csaj kézírását elemezgettük és jót nevettünk a történteken. Ezt követően felhívtak párszor, aztán egyszer elmagyaráztam nekik, hogy hagyjanak békén. Ennek ellenére még sokáig kaptam tőlük leveleket…

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: