Aktuális

Van sokkal borzalmasabb annál, hogy Babinyecz Tímea nem beszél angolul…

Pár napja profilról profilra és portálról portálra járt a magyar Miss Universe-jelölt angol - vagy valami ahhoz hasonló - nyelvű bemutatkozó videója. Babinyecz Tímea egy csinos szegedi lány, aki azzal szerzett magának több százezres nézettséget a youtube-on, hogy össze-vissza gagyogott hunglishül hülyeségeket - voltaképpen tehát megtörtént vele az, amitől minden ember retteg: nevetség tárgyává vált a kamerák előtt gyatra nyelvtudása miatt. Rendben, persze nem ő az első és egyetlen, akivel hasonló történt, a dolog azonban most egészen más szemszögből ültetett le egy pillanatra. Ez a valami pedig sokkal rémisztőbb, mint az igeidők helytelen használata vagy a szépségkirálynők unásig hangoztatott világbéke-óhaja.

Jöjjön, aminek jönnie kell: igen, bevallom, aljas voltam, én is megosztottam a videót egy szélesebb közönséggel, szatirikus hangvételű kommentár kíséretében. A dolog adta magát, Babinyecz Tímea olyan végtelen magabiztossággal beszélt a “kézből készült ajándékokról” és élete legrosszabb randijáról, amikor “egy fiúval kellett sétálnia, akit nagyon utál, mert a legjobb barátja és ő szereti”, hogy a dolgot nem lehetett annyiban hagyni.

A videóra érkező kommentek alaposan elgondolkoztattak: a hozzászólók harmada apadhatatlan humorforrásként látta az esetet, a többiek azonban habzó szájjal ostorozni kezdték szépségkirálynőnket: részletesen leírták, milyen borzalmasan ronda csajról van szó (a hetes buszon naponta látnak tucatnyi szebbet), micsoda pénzéhes kis szajha ez a lány valójában, Babinyecz Tímea olyan ostoba, hogy a nevét nem tudja leírni (éjjel-nappal szopatni is dögunalom lenne a rusnya fajtáját), és egyébként is, egész biztosan zsidó, méghozzá szlovák zsidaj, tehát a legrosszabb fajta, ezt pedig még azzal tetézi, hogy cigány származású, egész biztosan az. Mire végigfutottam pártucat kommenten, szinte biztossá voltam, hogy Babinyecz Tímea a megtestesült antikrisztus, a nép ellensége és a valódi értékek tökéletes negatívja.

A fröcsögés nem ismert gátat: előkerült egy csomó kismellű/elhízott/kancsal/szőrös nőstényállat, akik az anonimitás pajzsa mögül hintették az átkokat, és egy sor impotens/frusztrált/lúzer/ocsmány pasas, akik a női nem iránt érzett bosszúvágyukat öntötték Babinyecz Tímeára. Aki nem csak egy világnyelvet nem volt képes értékelhető módon elsajátítani, de ráadásul még ronda, kövér, pénzéhes, ostoba, műanyag és persze szlovák-cigány-zsidó is. Ha már szabadjára engedtük az indulatokat, miért pont ezek a jelzők maradjanak bent? Elvégre ki tudja, mikor lesz alkalmunk legközelebb büntetlenül alázni egy átlagnál sikeresebb emberpéldányt, méghozzá az erkölcs elefántcsonttornyából, annak biztos tudatában, hogy igazunk van?! Márpedig igazunk van, hiszen a lány valóban röhejesen töri az angolt, és ezzel szégyent hoz minden honfitársunkra, tán még a gondosan felépített országimázst is porig rombolja. Jaj neked, turizmus és vendéglátás, a válság és az árvíz után itt van az antikrisztus Babinyecz Tímea!

A többség úgy véli, a lány ronda és buta, mellé pedig a származása is kétségessé teszi, magyarnak minősül-e egyáltalán

Őszinte leszek, tíz oldal parttalan anyázás után, alaposan elszégyelltem magamat: igaz, én valóban “csak” a nyelvtudást minősítettem, viszont ettől még ugyanúgy az egómat hizlalta a procedúra. Egy pillanatra belegondoltam: ezt csináljuk mind, abból nyerünk energiát, hogy nálunk gyengébbek nyomorúságán élcelődünk. Ha pedig a hiányosság olyasvalakihez kötődik, aki a társadalmi mérce szerint szebb, gazdagabb, sikeresebb nálunk, valósággal kivirágzunk: olyan elégtétel ez, ami finom simítás, érzéki kényeztetés igazságérzetünk számára. Lám, itt van ez a lány, aki fiatal, szép, gazdag és körbeutazza a földet, hogy rohadna meg – de nem tud egy tisztességes mondatot összerakni angolul, az egész világ rajta röhög, minket legalább nem ér ilyen atrocitás saját középszerű életünkben.

Valószínűleg szinte minden emberben megvan ez a rosszindulattal alaposan meghintett irigység és a tudat alatt munkálkodó kiegyenlítődés-vágy, ugyanakkor a szomorú helyzet az, hogy magyar földön még erősebb ez az attitűd. Megnéztem még néhány nem angol-ajkú szépségkirálynő bemutatkozó anyagát, és szép számmal akadtak közöttük olyanok, akik jócskán törték Shakespeare nyelvét. Mégis, az ő honfitársaik és a többi kommentelő bátorító hozzászólásokban dicsérte a királynő szépségét, bátorságát, némelyek még nyelvtudása fejlődését is kiemelték. Kétlem, hogy a különbség pusztán abból fakad, hogy azok a lányok szellemóriások vagy jellembajnokok volnának a mi Babinyecz Tímeánkkal ellentétben.

Miss Universe 2009-et inkább biztatják, pedig ő sem vágja kívülről a Cambridge Advanced Englisht!

Miért kell ez nekünk? Miért szükséges mások – létező vagy képzelt indokokon alapuló – megalázása és sárba tiprása énképünk pozitív alakulásához? Hogyan csaphat át ez a rítus – értsd: a másik ember gyengeségének saját erősségünkkel történő szembeállítása az ego kényeztetésének érdekében – parttalan indulatkitörésbe és öncélú agressziólevezetésbe?

Egy biztos: nem akarok így gondolkozni és viselkedni, legyen szó Babinyecz Tímeáról vagy bárki másról…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

23 hozzászólás Van sokkal borzalmasabb annál, hogy Babinyecz Tímea nem beszél angolul… bejegyzéshez

 1. “Egy biztos: nem akarok így gondolkozni és viselkedni, legyen szó Babinyecz Tímeáról vagy bárki másról…”

  Mindenek előtt hozzáteszem, hogy én max. úgy reagálnám le a dolgot, mint te, vagy még úgy se. De nem kezdeném el lekurvázni a csajt, a rasszizmus meg aztán végképp rohadtul távol áll tőlem. Jó, nyilván kicsit óvatosabbnak kell lenni egyes kisebbségiekkel… khm… de a fajának nevét akkor sem használnám szitokszóként.

  Viszont ugyanakkor észrevettem magamon valamit, ami kapcsolódik ehhez a poszthoz: néhány olyan dolog, amit az emberiség (vagy konkrétan csak a magyar nép) hibájának tartok, érint engem is. Részben azért, mert mivel én is ember vagyok, genetikailag kódolva vagyok az emberi hülyeségre; részben meg azért, mert ha mindenhol a negatív példát látom, a csoportnyomás akkora, hogy még aspie létemre is hat rám bizonyos mértékben. Magyarán, akkor is rám ragadnak bizonyos tulajdonságok, ha előzőleg kijelentem, hogy én azoktól el akarok határolódni.

  Bizonyos szituációkban én is frusztráltan, szűklátókörűen reagálok, amikor én nem is akarok ilyen lenni, de egyszerűen mégis így sikerül, mert az emberek keserűsége engem is megmérgezett, így én is a keserűséget adom tovább; és ilyenkor baszhatom az elveimet, meg a “keep your mind wide open” mottót is.
  (Hű basszus, ez a mondat egy kicsit emós beütésűre sikeredett, bocsi. :D)

 2. “előkerült egy csomó kismellű/elhízott/kancsal/szőrös nőstényállat, akik az anonimitás pajzsa mögül hintették az átkokat, és egy sor impotens/frusztrált/lúzer/ocsmány pasas, akik a női nem iránt érzett bosszúvágyukat öntötték Babinyecz Tímeára.”
  mert aki ily módon fejezi ki nemtetszését mint ők már egyből csak ilyenek lehetnek? hogy te mennyire előítéletes vagy!!!!

  én amúgy nem lepődök meg h vki így beszél angolul…én tudom hogy Magyarország a sereghajtó az uniós országok közül nyelvtudás terén, mert itt alig 20% beszél nyelvet… elég gáz mikor máshol 80% legalább 1-et, és a világ legtermészetesebb dolga h eredeti nyelven mutatják a műsorokat a tévében és felirattal, nem pedig szinkronizálva. vannak országok ahol 2-4 hivatalos nyelv is van, és természetes dolog a nyelvtanulás.. Magyarország elég szerencsétlen ilyen szempontból sajnos!

  más: pedig dicsérni akartam a múltkori dizányt, hogy olyan jól még nem nézett ki ez a blog de megint jósz@rul néz ki…namind1

  • “mert aki ily módon fejezi ki nemtetszését mint ők már egyből csak ilyenek lehetnek? hogy te mennyire előítéletes vagy!!!!”

   Azt hol olvastad, hogy szerény meglátásom szerint CSAK ilyenek kommenteltek? Mert én nem találom. Annyit írtam, hogy ilyen esetekben törvényszerűen előkerül egy csomó önbizalomhiányos lúzer, aki így vezeti le a frusztrációját. Ettől még nem *csak ők* nyilatkoznak így. Ezzel a logikával, ha azt mondom “ettem egy csomó epret”, azt is megkérdezhetnéd, hogy “miért, szerinted a szilva nem finom?”. :D

   Az uniós utolsó hely – na jó, utolsó előtti, az angolok vannak a lista végén – régóta tény, biztosan van a dolognak egy magasabb szintű vonatkozása is (pl. nyelvoktatás az iskolában). A durva pedig az, hogy királynőnkről azóta is összeírnak hetet-havat: egyesek szerint angol-magyar kéttannyelvűbe járt, mások azt mondják, felsőfokúja van, megint mások középfokú nyelvvizsgát emlegetnek, és van, aki azt állítja, hogy három hónapja tanul angolul…

 3. és én sem értek egyet azzal hogy névtelenül aláznak meg sértegetnek valakit azért, mert nem tud jól angolul… de ha meg nem akarja vki hogy sértegessék ilyenek miatt, akkor ne tegyen ki magáról olyan videót, ami szúrhatja mások szemét… mert szúrja. Amúgy meg a negatív kritika kétszer olyan jó, mint a pozitív, szóval, elérte hogy odafigyeljenek rá

  ps. nem láttam a videót, és nem is akarom megnézni

 4. de hiszen… nem is olyan rossz. Látszik szegény csajon hogy tök izgul hogy beszélnie kell folyamatosan, de mégis beszél és nem fagy le és nem nyögdécsel, simán lehet hogy észrevette a hibáit, meg visszagondolva tudta mit kellett volna mondania, de akkor ott a kamera előtt egyszerűen így sikerült. Az volt a feladata hogy mosolyogjon akkor is ha kellemetlenül érzi magát vagy valami nem jó. Megtette, pedig a végén érezhető volt hogy cikinek tartja a hülye hangutánzó szarokat is.
  Persze az átlag magyar ezt nem látja mert biztos önnmagát se látja ahogy egy idegennyelvvel szenved, vagy éppen nem veszi észre amikor faszságokat mond nyelvtanilag. Itt nem egy angol nyelvvizsgán volt a lány, persze lehetne jobb az angolja de nem lehet mindenki tökéletes (mint én…haha) mindenből. Aranyosnak tűnik és kedvesnek. Képzelem szegény, kikapcsolták a kamerát és rögtön leolvadt róla a mosoly. Ha meg olvassa azokat a kommenteket csak elveszíti az önbizalmát hogy angolul próbáljon kommunikálni akármennyire nem tökéletes a nyelvtudása. Bár amennyire látom a youtube videónál már nem egy olyan komment van ami védi és támogatja őt.

 5. p.s.: most nézem sorban az összes többi ország videóját. A kommenteket mondjuk nem olvastam de mindegyik eléggé töri az angolt, szal nem értem mi a para a mi jelöltünkkel, pont ugyanolyan mint a többi nem angol anyanyelvű.

  • Szerintem alapjáraton az lenne a korrekt, ha mindenki választhatna, angolul vagy az anyanyelvén szólal-e meg, utóbbit feliratozzák. Igaz, később a királynőnek rengeteg reprezentációs feladata van, ahol az állandó tolmácsolást nehéz megoldani talán. Nem tudom, nem értek hozzá, nem ismerem a szépségipart :). Viszont tény, hogy így a nem native speakerök hátrányt szenvedhetnek, és ez nem fair…

 6. Látod, Te a lány nyelvtudását akartad megítélni, és a kommentelők női mivoltában, szexuális tárgyként ócsárolták. (Nagyon tetszett, hogy ezt tudatosítottad, és levezetted a cikkben.) És ez nem azért van, mert ez a lány nem csillogtatott meg kiemelkedő tudást, vagy intelligenciát – hanem azért, mert mindig ez a vége, ha egy nő a nyilvánosság elé áll,és nem marad kussban a háttérben (ahonnan esetleg aléltan pislog a nyilvánosság elé “legitim”módon kiálló férfira) . Azt kell mondjam, ez a hímsovinizmus egy tipikus megnyilvánulása, és Magyarország ebben sajnos élen jár. A nőkért.hu-n már több példát kigyűjtöttünk: ha egy nő kiáll a nyilvánosság elé, akkor akárhogy viselkedik, akármit mond vagy tesz, akár pozitív, akár negatív figura, “sunázás” lesz a vége – és még egy enyhébb reakciót említettem. Ez történt Karsay Dorottya esetében (aki a magassarkú cipőt, harisnyát és hajsütőt stb. felvonultató női kiállítást kritizálta), Szabó Patrícia esetében (aki cosmo-szingliként járatta le magát a tévében), számos (ha nem az összes) politikusnő esetében, de még az “antifeminist” pólót viselő náci csajok esetében is. Pedig azt hinné az ember, hogy őket legalább szeretik habzó szájú nagymagyar ifjaink. Hát nem.

  • Ilyen szempontból most nem gondoltam rá, mert annó ugye Benkő Dániel, Delhusa Gjon, Zámbó Árpi, Győzike, Fekete Pákó meg a többiek is megkapták a magukét: tehát egyrészről jogos, reális kritika érte őket a szereplésük/viselkedésük miatt, majd jött az egyéb, ettől független tulajdonságaik parttalan ostorozása (Benkő a műsora miatt a művészi tehetsége, Győzike anyagi helyzete, Pákó származása stb., egy sor tárgytól eltérő dolog pellengérre állítása keresetlen szavakkal). Viszont minden bizonnyal van valami az említett női dimenzióban is. Sarah Palin és Hilary Clinton részt vett egy közös kampányban, ahol kifejtették, hogy EGYETLEN dologban értenek egyet, méghozzá abban, hogy nem akarják, hogy minden nőre – inc. rájuk – szextárgyként referáljanak a pasik. Igazuk van… egy politikus esetében teljesen mellékes, ki “sunázná” őket és ki nem, ilyesmin elég a bordélyban elmerengeni játszótársválasztás előtt. A csinosabb fiatal politikusok nálunk még durvább kommenteket kapnak, mint Amerikában: nem értem, miért kell azt, hogy pl. Dúró Dórával nem értünk egyet úgy kifejezni, hogy “jó kis pina, tolnám éjjel-nappal, de hülye, mint a segg”. Aztán ott a statisztika, hogy a nagy mell még mindig előny a munkaerőpiacon (come on!), a nők 25 ezer forinttal kevesebbet keresnek a paliknál ugyanabban a munkakörben Mo-on (is, máshol még nagyobb a különbség), csak mert alacsony az önbecsülésük és nem mernek többet kérni… és még sorolhatnánk, nem kell hozzá feministának lenni, hogy belássuk, ez egyszerűen emberjogi szempontból felháborító és szégyenletes. Szóval lehet, hogy tényleg van benne valami, hogy Miss Hungary női mivoltja rontott megítélésén, elvégre Bikicsunáj – ugyanezzel az attribútummal, ergó a gyatra angoltudással – nemzeti hős lett!

 7. “lehet, hogy tényleg van benne valami, hogy Miss Hungary női mivoltja rontott megítélésén, elvégre Bikicsunáj – ugyanezzel az attribútummal, ergó a gyatra angoltudással – nemzeti hős lett!” – itt mondtad el a lényeget.

  Ami a politikusokat illeti: eleve elmondják őket mindennek (ahogy fekete pákót és társait), és a női politikusnál (rossz előadónál stb.) PLUSZ EGY támadási felület a női mivolt. Azaz: pár évvel ezelőtti tüntetések fotóin olyan transzparenst lehetett látni, hogy “Lendvai Ildikó a női nem szégyene” olyat viszont nem,hogy “Gyurcsány Ferenc a férfinem szégyene”.
  A férfiakat politikusként (előadóként, íróként, stb.) tehát szakemberként támadják, a nőket meg, akár politikusok, akár előadók, stb. nőként támadják – sőt, az is előfordul, hogy nőként dicsérik őket, ha valamilyen szakmában jól teljesítettek – és ezzel jól a helyére küldik. (Pl. “de jól süt-főz, de jól öltözködik xy politikusnő” – bújtatottan közvetítik, hogy ő a politikában egy “illegális” betolakodó, és csak azért nézzük el neki, mert a hagyományos női elvárásoknak azért megfelel.)

 8. Mindig abszurdnak látom, amikor mondjuk Dávid Ibolya kalapgyűjteményéről folyik a diskurzus… érdekes dolgok ezek.

  Most eszembe jutott egy nagyon is idevágó régebbi bejegyzés:

  Susan Boyle, az éneklő könyv avagy: a nő azért van, hogy szép legyen… és szexi

  Még idevágóbb téma, mint az előbbi link:

  Minden nő kurva

 9. Amúgy szerintem a csaj tudhatta, hogy beszélnie kell majd angolul… ennek fényében tényleg készülhetett volna, meg akár meg is írhatta volna magának a szöveget, békében, nyugalomban, kamerák és nyelvtani hibák nélkül. Vagy nem volt lehetősége erre készülni?

 10. Hát, néhány szót, kifejezést bevághatott volna, mint pl. világbéke, nagyon jó barátnők lettünk a felkészítő táborban, itt mindenki szeret mindenkit, gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni, nagy megtiszteltetés, hogy…, nem gondolom, hogy szép vagyok, itt mindenki nagyon szép, nem a külső számít, anyukám nevezett be a versenyre, én nem is tudtam róla…
  Na, jó, nem gonoszkodom, nem láttam a felvételt, vannak ilyen bakik, szerintem ez nem akkor ügy. Nem ezen múlik a világ(béke). ;-)

 11. Biztos vagyok benne, hogy be is magolt ezt-azt, de tény, hogy éles helyzetben és kamera előtt nehezebb előadni… valahol iskolarendszerünk is hibás azért…

 12. Persze, sokkal nehezebb. Ez megint a szokásos egymást bántjuk jó magyar szokás, semmi nem jó, mindenki hülye, mindenkiben megtaláljuk a hibát. Lagom… ugye, hogy jobb lenne?? :-)

 13. Hát az angol tudása, vagy – egyik volt angol tanáromat idézem – inkább nem tudása tényleg tragikus. És pont azért gáz, mert a nyilvánosság előtt szerepel. Tehát illene jól beszélnie angolul legalább, és azt tükröznie, hogy nem csak kirakatbaba. Ezzel a videóval azonban az én szememben is csupán “szép, de nem túl okos” jelzőt érdemelte ki.

 14. Erről eszembe jut egy vicc..
  – Mit csinálsz cigány?
  – Olvasok.
  – Mit?
  – A Koránt.
  – Ne tetézd, cigány, ne tetézd!

  Tán velem van az originál probléma, de engem mérhetetlenül hidegen hagynak az ilyen dolgok.. Persze, így “látatlanban”, én is azon a véleményen vagyok, hogy legalább valaki felkészíthette volna kicsit az interjú előtt, de hát így sikerült, ez van. A gyalázkodás irritáló számomra, de úgymond kivédhetetlen ilyen esetekben, meg sem lepődök azon, hogy ekkora gyökerek vannak köztünk is.

 15. Én Szlovákiában élek, nálunk a szlovák szépségkirálynőnek volt hasonló botránya. Szerintem neki még rosszabb az angolja, mint ennek a magyar leányzónak, de hát ez csak az én véleményem. Egyébként nem akarok kritizálni senkit, mivel jómagam is hasonló rosszul beszélem az angolt, de legyen az a mentségem, hogy a magyaron kívül szlovákot és németet is tanulok, és az angol csak a negyedik nyelv, melyet a legalacsonyabb óraszámban sajátítok el. A két szépségkirálynő nem tudom, hogy milyen szinten tanulta ezt a nyelvet, de kétség kívül az a véleményem, ha egy illető ilyen nemzetközi versenyre jelentkezik, akkor már legyen annyi minimális nyelvtudása, hogy érvényesülni tudjon, és ne égjen le.
  Egyik volt osztálytársam jelentkezett 15 évesen egy Szlovákiai szintű modellversenyre, ahol kellett mondania két mondatot szlovákul, és tökre leégett, mert tele volt alapvető hibákkal, amiket már 7 évesen tudnia kellett volna. És sokszor az ilyenek élesítik még jobban a szlovák-magyar viszonyt, hogy egy 15 éves szlovákiai magyar lány nem bír két normális mondatot megtanulni szlovákul. Aztán az volt a legviccesebb, hogy mikor a többiek megszólták a szlovák nyelvtudása miatt, akkor az anyja azzal vígasztalta egyetlen leányát, hogy csak irigykednek a szépségére, azért mondanak ilyeneket.
  http://www.youtube.com/watch?v=sif_8u2yD8k&feature=search Itt van Slovákia üdvöskéje.

 16. Épp a minap írtam hasonló témáról bejegyzést a blogomba, így akadt meg rögtön a szemem a tiéden:) Teljesen igazad van.
  Itt az én véleményem

 17. Először is ellenzem a szépségversenyeket, mert amíg erőfeszítéseket teszünk hogy faji és nemi előítéletektől megszabadítsuk a világot addig éppen ellenkezőjét tesszük szépségversenyek szervezésével. A szépség nem érdem, kapott ajándék, ezzel kérkedni, emiatt valaki piedesztálra emelni nem helyes.
  Másrészről ha már van, mert cirkusz kell a népnek. Akkor talán azon kéne felháborodni hogy miért nem lehet a világ szépe aki nem tud angolul?! Mert a plebsz együgyű tagjai nem képesek elolvasni a kép aljára helyezett szinkron feliratot, ezért inkább szenvedjen a kedves jelölt olyan nyelvel amit nem tanult! Lehet valaki csoda szép, lelkében Teréz-anya, beszélheti a hindi 11 nyelvjárását plusz kínai és urdu, azaz közel 3 milliárd ember nyelvét, és mi meg megvetjük mert nem beszél egy nyelvet amit csupán félmilliárdan beszélnek?! Menjetek már!

 18. Haters:
  H aving
  A nger
  T o
  E veryone
  R eceiving
  S uccess

  Ahogy nem magyar kifejezes, nem is jellegzetesen magyar jelenseg, es szerintem tokeletes taptalaja pl a youtube. A magyar jelenseg inkabb az altalanos kozony, es fasultsag. Hogy az atlag ember mint pl en, le se’ szarja hogy hogy szerepelt a csaj max a trollok meltatjak a szokasos stilusban nehany keresetlen szora. Amugy igazad van.

 19. Én erdélyi származású vagyok, így beszélek románul és e mellett már kisiskolás korom óta tanultam angolul az iskolában, összesen 11 évet.
  De nem az iskolában tanultam meg angolul, onnan nem is lehetett volna, hanem a televízió által: Romániában nem szinkronizálják, hanem feliratozzák a filmeket. Ennek több előnye is van: elsősorban is a film művészi alkotás, nem csak a kép miatt jó, hanem a hang is nagyon fontos része az élménynek. Az eredeti hangot és annak hatását a legjobb szinkronszínész sem tudja pótolni.
  Másodrészt: a feliratozott filmekkel nagyon nagyon hatékonyan lehet tanulni angolul, mert ha minden este vagy akár csak hetente 1x is megnézel egy filmet, az 2 óra folyamatos angol tanulás, autentikus nyelvet beszélőktől.
  Az iskolában sok függ a tanár képességeitől és felkészültségétől. Nem egy olyan tanárral találkoztam aki ugyan lelkiismeretesen bebiflázta az összes nyelvtani szabályt de a kiejtése valami olyan borzasztó, hogy attól nyelvet tanulni nem lehet és nem is érdemes. Továbbá, mint ahogyan azt az oktatási rendszer is kezdi felfedezni, a nyelvet nem a nyelvtani szabályok bemagoltatásával lehet megtanítani, hanem az élő nyelv hallásával és beszélésével. A kisbabák is csupán hallás után tanulják el, tökéletes, ösztönös nyelvtani tudással anyanyelvüket. Az rendben van, hogy ha valaki már tud valamit akkor magyarázzuk el neki azt is hogyan működik…de magyarázni és bemagolni, hogy hogyan működik valami amit nem is ismerünk…falra hányt borsó és elvesztegetett idő.
  Mindazonáltal, hogy dícséretes, hogy a magyar szinkronszínészeknek sok munkája van és nem halnak éhen, sajnos a tevékenységük nyomán sokszázezer ember esik el a lehetőségtől, hogy automatikusan nyelvet tanulhasson.

1 visszakövetés / visszajelzés

 1. Végre itt az üdítő keresőszó-analízis | Vergiftet – Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: