Aktuális

Orgazmus

Nagyréde, Hó-tó... és a Charon csónakja

A születésnapomon szerencsére a legszebb arcát mutatta a természet: napokig esett előtte és utána, de aznapra szépen kitisztult az ég és színt kapott a táj. Hosszú idő után most jutottam ki a szabadba először. Tudom, hogy a kirándulós bejegyzésekre a lőtéri sánta kutya se kattint, de most - újra - nem tudtam megállni, hogy ne töltsem fel a friss képeket. Annyira, de annyira jó lenne, ha más is látná azt a szépséget, amit én! Nem tudok gyönyörűbbet elképzelni a tónál, a szőlőnél, a hegynél, a búzánál, a napraforgóföldnél, az évszak ajándékainál és a zöld, zöld, zöld messzeségnél. Hogyan lehettem évekig olyan felszínes, hogy nem vettem észre a természet szépségét?

Két hete ugrándoztam a földeken, és azt kiabáltam, szeretnék traktoros lenni. Valóban kedvet kaptam hozzá, ahogy a nap lebukott és a meleg esti fények játszottak a virágokkal. Csodaszép lenne: szabadság, gyönyör, könnyedség, és az a páratlan érzés, amikor az izmok megfeszülnek. Két hét után persze biztos zavarna, hogy akadozik a mobilnet-kapcsolat és le-lemerül a netbook, de… nem lehetnék esetleg hobbitraktoros, néha, mondjuk havonta kétszer?

Meg horgász is szívesen volnék, meg borász, meg állattenyésztő… meg mit tudom én még mi, csak halljam a tücskök és a békák énekét, feltűnjön néha pár őz és nyúl a távolban, és érezzem a föld és a víz hűs nedvét és a szél játékát a karomon. Szeretem azt a színes csendet, amit csak a természet adhat… órákig el tudom nézni a fűben fekve a kis bogarak és apró rágcsálók menetelését, és imádom, ahogy a Nap és a Hold sugarai táncot járnak az érzékekkel.

Aki úgy nőtt fel, hogy ismeri a mezei munkát, biztosan kinevet… de én ettől szebbet tényleg nem tudok elképzelni.

[alul lehet lapozni]

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

11 hozzászólás Orgazmus bejegyzéshez

 1. nagyon szépek a képek… sok mindenben hasonlítunk :)
  imádom a gombás képeket, a pillanatok megörökítését…

  hogy kattint-e valaki a kirándulós bejegyzésekre…?
  Én biztosan….mert általuk repülhetek….

  szülinap?…BOLDOG SZÜLINAPOT…!

  • Köszi, a képnézést és a szülinapi jókívánságot is. Számomra igazi terápia a természet, meg persze a pillanatok megörökítése… épp ezért is szeretnék majd idővel többet tudni a fotózás szakmai oldaláról. Addig is marad a hobbi. :)

   • én általában az érzéseimhez fényképezek… de szeretem ha saját képet tehetek a mondanivalóhoz amit “át kell adnom”

    Én úgy érzem, hogy egy igen sokoldalú, és nagyon magasan rezgő Lélek vagy, akinek semmi nem okoz “problémát”..a fényképészet sem… :)
    Kevesen tudják úgy átadni a körülöttük lévő világot, ahogy ők megélik azt a pillanatban… Te erre is képes vagy.. :)

    ölellek

 2. sophiewrites // október 5, 2010 - 16:36 // Válasz

  Sok boldog születésnapot utólag is!!

  Nem tudom mi a baj a kirándulós bejegyzésekkel. Szerintem néhány fénykép sokkal többet mond, mintha oldalakat írnál. Persze az írás részéből is látom, hogy mennyire lelkesedsz, és ez tök jó :)
  Nekem is októberben van a szülinapom, és ilyenkor szeretem azt gondolni, hogy az ősz lánya vagyok :) Sokáig azt mondtam, hogy minden évszakot egyformán szeretek, de azt hiszem mostmár inkább az átmeneti évszakok a kedvenceim, amikor nincs se túl hideg, se túl meleg, és a természet változik – olyankor különösen szép és érdekes.
  Főleg a tóparti képeid tetszettek – meg úgy az összes :D
  El is kéne menni már kirándulni, bár én itt a budai “hegyekben” lakom és azzal kárpótolom magamat valamennyire…

 3. Köszi. Hát igen, általában a kirándulós-képes bejegyzéseket tényleg kevesen nézik, ami alapjáraton nem zavarna, elvégre nem az itteni kattintásszámból élek :), de tényleg olyan jó érzés tudni, hogy mások is látják ezt a szépséget, amit leírni nálam jóval nagyobb koponyák sem tudnának tökéletesen. A budai hegyek is gyönyörűek, bár ott még én is csak egyszer jártam.

 4. Ide írom, mert a frissebb bejegyzéshez nem tettél kommentlehetőséget, és olyan vagyok, mint egy jó indexes kommentelő – egész könnyeket csalt a szemembe. És igen, erre is vannak az igazi barátok

 5. Először is, boldog szülinapot!

  Másodszor: én ismerem a mezei munkát, de nem nevetlek ki, ugyanezt érzem én is. Falun nőttem fel, és nekünk gyerekeknek már egész kicsi korunktól segíteni kellett a szülőknek a szőlőben, a kertben, az állatok körül stb. Néha szerettem, néha nem – gyerekként sokminden ellen lázadozik az ember. Aztán egyetemre kerültem, majd a városban találtam munkát, de azóta is hiányzik mindaz, amit leírtál a posztodban. :) Nem tudom, hogy vissza tudnék-e térni a falusi életbe, ahol nincs meg mindaz, amihez az utóbbi 12 évben hozzászoktam. Abban viszont biztos vagyok, hogyha városban kell leélnem az életemet, akkor halálomig hiányozni fog valami…

 6. Ez a kétlakiság nehézsége… kétlelkűséghez vezethet. Szeretném valahol a természethez közel leélni az életemet…

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: