Aktuális

Itt van Tóth Lüszi első klipje: a szegény ember selenagomeze francia producer CD-jével főz

Boldogság és hála - én sem tudok másra gondolni

Tényleg semmi kedvem sincs egy egyébként kétségkívül jó képességű 15 éves lányt egrecíroztatni, de a Megasztár 4-ből megismert Tóth Lüszi - pardon Lucienne - első videóklipje mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni. Hülye szóvicc, de mintha Lucifer keze lenne a dologban... meg valaki másé. Sanyarú év ez a magyar mainstream vizuál-világában, mert hiszen hiába volt ott az AFC Angyal című remekbe szabott timburton-koppintása és Caramel szép képekkel operáló Lélekdonorja (a zenéről most egyik esetben se beszéljünk, a klipek korrektek, ennyi a lényeg), a másik oldalon rögtön kaptunk egy ostorcsapást Szecsődi Karcsitól és Nkuya Szonjától, most pedig a kis Tóth Lüszi emlékeztet rá bennünket, miért is nincs még hazánknak igazi világsztárja, csak hamis megasztárja. Igaz, Lüszike klipje nem magyar produktum, noha akár az is lehetne. Lüszi a Megasztárban az utolsó nőnemű kieső volt, ezért értelemszerűen ő lett 2008 legjobb női hangja, ám a verseny után nem kapkodtak érte a producerek. Állítólag gyereknek túl felnőtt, felnőttnek túl gyerek volt, így aztán nem tudott beszivárogni a köztudatba semmilyen piaci résen keresztül. Pár hónap házalás után azonban felfigyelt rá Renaud Schmitt, aki neve és munkái alapján akár egy osztrák üdülőfalu rezidens lemezlovasa is lehetne, de a valóságban francia producer. Igazából Renaud-ról jóval többet tudhatunk meg az I Feel Happy című Lucienne-klip alapján, mint magáról a megasztárvilágsztár-jelöltről, mivel Schmitt úr telenyomta a produkciót saját reklámjaival, mintha csak a délelőtti Teleshopot látnánk két mexikói szappanopera között.

Selena Gomez és Tóth Lüszi: most nem azért, szerintem hasonlítanak

Persze ne legyünk ilyen szigorúak, engedjük át magunkat a varázsnak. A történet egyszerű: a fiatal akár-a-szomszéd-lány-is-lehetne énekesnő Sony Ericssonján sms-t kap Renaud  Schmitt-től, mert a külföldi szuperproducer fantáziát lát a lányban. Lucienne ettől elképesztően boldog lesz, annyira, hogy az angol-magyar kéttannyelvű bölcsi kiscsoportjába illő rímelő közhelyeket kezd énekelni: “Boldog vagyok, élvezem az életet, nem töprengek sokat, hálás vagyok, az életemből azt hozhatom ki, amiről álmodozom, köszönök mindent…” – és így tovább, és végre kiveszi a lejátszóból (a nyilván még 2008-ban behelyezett) Megasztár albumot. Aki olvas a szimbólumok nyelvén, nyilván tudja, hogy történelmi korszakváltást sugall e tett.

Miután Lucienne és Renaud végre találkozik, a francia producer átadja a kislánynak a legszebb ajándékot, amit ember kaphat: Renaud Schmitt – Eclosion: New Age Compilation című albumát. A világhírű zeneszerző természetesen gondosan ügyel arra, hogy a CD borítója – a Rensmusic címkével – jól látható legyen. Lucienne ettől még örömtelibb lesz, mint előtte volt, és újra arról énekel, hogy mennyire boldog és hálás, amiért egy ilyen szép CD-je lehet. Kimegy a tópartra (ez akár a klip csúcspontja is lehetne számomra), hogy az anyatermészet lágy ölén örülhessen tovább Renaud Schmitt kompozícióinak. Nézegeti a CD-borítót, magához szorítja a korongot, ajkakba harapva, égbe emelt tekintettel örül Renaud Schmitt sorsfordító ajándékának. Lucienne még a kiadvány bookletjét is végiglapozza, ahol valami rendkívül megdöbbentőt lát: nem derül ki, mi az, de az ember legszívesebben azonnal indulna a lemezboltba, hogy eredetiben vásárolhassa meg Renaud Schmitt New Age Compilation-jét. Nem is értem, tulajdonképpen hogyan élhettem le eddigi életemet a 31 éves francia producerzseni fülbemászó szerzeményeinek pörgetése nélkül? Lucienne arcán jól látszik, hogy ő maga is hasonló gondolatokkal küzd. Nehéz ébredések ezek a megvilágosodás felé vezető úton.

Hogyan élhettem le 15 évet a Renaud-CD nélkül? Ez hát az élet értelme!

Azt hiszem, e mély és magvas mondanivaló megosztása után ízetlen volna olyan prózai dolgokról írnom, mint az elcsúszott ének, az alacsony költségvetés, az olcsó műtermi megoldások, a betakamerás operatőri munka, a koncepciótlan vágások, a kínai skálás kosztümök és a fájóan primitív szövegvilág, a legszebb hunglish intonációba csomagolva. Nem, nem: nem érezném helyénvalónak, ha ilyesmiről kellene írnom most, hogy végre megértettem, mi hiányzott eddig életemből: nem a megasztárokból lett világsztárok, nem az igényes, korszakalkotó vizuális kerettörténetek, hanem Renaud Schmitt könnyed, mégis lélektől lélekig hatoló kompozíciói, méghozzá eredeti, a francia producer honlapjáról 17 euró plusz postaköltség vételárért rendelhető CD formájában. Kit érdekel ezek után, hogy Tóth Lüszi klipje rossz, nagyon rossz? Engem biztosan nem…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

33 hozzászólás Itt van Tóth Lüszi első klipje: a szegény ember selenagomeze francia producer CD-jével főz bejegyzéshez

 1. Este megnéztük. Priceless.

 2. Látva vót.

 3. Hú. Ez egy kis sokként ért engem. Azt hiszem túl ritkán nézek tévét, és nem vagyok az ilyesmihez hozzászokva.
  Azért a fájdalmas arckifejezésem egy idő után mégiscsak nevetésbe csapott át:)

 4. Szerintem akkor is jobb a Megasztár. Hová lett az a mesemondó gyerek? Meg Rontó Kitty? Toldi Viki? Nekik még ennyire se futotta… http//megafaktor.com kíváncsi leszek, hogy mit fog beszólni legközelebb Fridi az X-nek. :PP

 5. Ó, mama… Ez jobb, mint egy paródia…

 6. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem ez annyira erőltetettre sikerült, hogy csak na!
  Monsieur Schmitt meg ha olyan nagyon híres producer és compositeur, vajon a google miért nem ad ki semmit róla, sőt, az egyetlen róla fellelhető kép az egész világhálón az, amelyiken Lüszikével van a stúdióban? :D
  Én a magam részéről maradok inkább Yann Tiersennél. ^^

 7. Borzalmas volt ez a klip, mintha nem is tudom miféle amatőrök csinálták volna. A Nemistudomhogyhívják srácéhoz hasonlóan ezt sem bírtam végignézni.

 8. Én sem bírtam végignézni, és nem is hiszem el, hogy ilyen létezhet. Vagy létezhet? Úristen. Kész vagyok teljesen.

 9. A zeni alap az jó.

 10. Hát ez tényleg rettenetes… nem is nyomják a zenecsatornákon, de nem is csoda.
  Amúgy nem értem mi értelme van reklámozni ebben a klipben akármit is, amikor úgyse nézi meg senki. :D Csak néhányan YouTube-on.

 11. Hát, azért ezeknek óriási biznisz, hogy minden mainstream felületen és pici kis blogban lehúzzák a botrányosan rossz videókat-számokat, aztán így a végén 800 ezren látják a youtube-on a klipet… Szóval botrányosan rosszat csinálni alapvetően jobb üzlet, mint középszerűt…

  • Na jó, de a YouTube nézettségért tudtommal nem cseng nekik pénz. Reklámnak még ettől függetlenül jó lenne, de ez szerintem inkább negatív reklám.

 12. Nekem David ugrott be:

  :)

 13. Hát ez kurva szar, 1. nem is a lüszi énekel…
  2. 16 évesen még nem is lehetne jogsija
  minden gáz benne….a feje a ruhája…..kis hülye cigánylány akármit csinál magával az maradXD

 14. az hát. szerintem jobban járt volna vele ha ki se adják. pár éve együtt nyaraltam vele és ahogy az kinézett, vastag dús szemöldök, hosszú szintén fekete dús haj, mint valami roma kiscsaj komolyan. amugy meg olyan akcentusa van ebbe kilpben , irtó szar. na de valakinek gáznak is kell lennie..

  • Hol nyaraltál velem? Hogy hívnak ? :D… nanee..
   főleg, hogy nem vagyok Roma :)

   • BTW, Porcuki, teljesen más az, amikor egy produkciót kritizálunk, és más, amikor valakinek a személyét támadjuk. Az előbbit bárki megteheti, bármilyen formában, de az utóbbihoz senkinek sincs joga. Pláne nem keresetlen, durva szavakkal.

 15. Selena Gomez // december 8, 2010 - 20:25 // Válasz

  Anyway, this girl does not like me. Very strained voice.

 16. Fashion Girl // január 4, 2011 - 19:40 // Válasz

  Hát mi ez emberek ? A fülemet is zavarta egyszerűen borzasztó . Ami jó benne az őőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő… huh nem is tudok mondani. Gondoltam meghallgatom adok neki még egy esélyt , de nem jutott vele sokra !

 17. EZ NAGYON GÁÁÁÁÁÁZ!!!!! TÖK GÁÁÁÁÁZ! Nem is ő énekel,ahogyan azt többen írtátok,és semmi köze ehez a klipphez a kiscsajnak…..ő még kislány,mit keres egy klippben? egy autóban? egyáltalán minek szenved….?
  áhhhh….
  mai fiatalok…

 18. Szerintem nagyon is nagyon jó volt csak kicsit túl zsüfolt a kocsit bisztos enm ő vezette hiszen még csak 15 éves de akkor is nagyon jó szerintem neked és a Hien-nek kéne csinálni egy közös klipet.Üdv:Nono

  • háttt… meglehet, hogy túl zsúfolt volt:D … az ichlet onnan jött, hoogy, mivel apu tanít néha vezetni (illegálisan persze :D ).. így megláttam Renaud kocsiját, amikor odaértünk a Lovardám mellé, …. Gyertyános-völgybe, hogy megkértem, adja ide a kulcsot és videózzon! Különben én vezettem :) most leszek szeptemberben 16. de nem örülök neki, hogy öregszek :) jó még így ahogy van !
   A Hienes dolgot majd később :)

 19. Velencei Gyöngyi // január 16, 2011 - 14:14 // Válasz

  A hangod Lüszike nagyon fantasztikus,nekem nagyon tetszik!!!!
  Ne csügedj a sok barom miatt,minden kezdet nehéz!!! Én nem tudok angolul ezért rossz hogy nem értem miről is énekelsz,jobban szeretek olyan zenét amiben értem miről van szó.Minden jót Lüszi sok sikert és boldogságot az életben tisztaszivből kívánom neked! Puszantalak.
  Gyöngyike23

  • nagyon aranyos vagy! és köszönöm a bíztató levelet, ezeket gyűjtöm szívemben, és ezzel szeretnék új erőre kapni!!
   Sok puszi!
   u.i. : minden rosszban érdemes a jót keresni!! :)

 20. Na én aztán ismerem sajnos. Egy szobában vagyok vele a koleszban Ha már ennyire szereti, azzal, és annyit dug amennyit csak akar, ez nem érdekel. De úgy csinál, mintha a szoba csak az övé lenne, van úgy hogy egy héten három napot is a szomszédban alszom. A kis hülye, egész nap a 10 cm-es magas sarkújában steppel, de még így is alig éri fel a zongorát. A napszemüvege összenőtt a fejével, sokszor úgy szólnak rá, hogy idebent vegye le. Ha kimegy a városba, mint egy csípőficamos riszálja a seggét, dobálja a haját jobbra balra, és figyel, hogy ki nézi. Mire estére bejön, majdnem mindig totál részeg. Hogy ilyen állapotban milyen botrányosan viselkedik odakint, arról, már jöttek visszajelzések. Egy igazi lökött kis cigány ribanc. Most már van valami kanja, az hurcolja össze vissza. De úgy száll ki a kocsiból is, mintha New York ból érkezett volna. Nagyon tele van már mindenkinek a koleszban vele a hócipője. Nincs, és azt mondják, nem is volt ilyen fiatalon ekkora lotyó még, az intézetben.

  • Jól teszi!Egyszer fiatal csak,a zongora feléréséhez meg a magassarkúnak nincs köze mivel ülve szoktak zongorázni.Jó csaj a Lüszi és szép.Attól hogy sötét a haja és a szeme még nem cigány mivel szülei sem azok.Annyi van hogy mindenki irigy rá aki nem olyan szép mint ő.

 21. NGY ARI!

  Babám! Nem tudom, hogy ki vagy! De hogy tuti nem voltál a szobatársam, mivel csak 3-an voltunk bent a szobában, és mindegyikkel jóban voltam, az kétség kívüli!

  Ez egy házilagos videó! Suliba járok, majd ha elvégeztem, utána szeretnék újra énekléssel foglalkozni, ez csak arról szól, hogy mennyit változtam, itt nem a ,,klipp” a fontos. De ha még nem is nézek már ki úgy mint régen, akkor ne csodálkozzatok:) Persze, hogy az ember változik!
  Nem vagyok alkoholista, nem drogozok, stb!!!!! Soha nem is szeretnék!
  Most rendszeresen éneklek, ahogy tudok!
  Szolid ruhákban járok, alig van rajtam magassarkú, ha ez megnyugtat, néha veszem fel egy egy olyan alkalomra!
  Igyekszek, higyjétek el, itt semmi más nem számít, csak a HANG! … ha az megvan, onnan bármit ki lehet hozni.
  Az , hogy nincs pénz??? Magyarországon hol van??
  Baj ha az ember nem gazdag? A boldogság nem csak azon múlik! Ma már mindenkinek csak a pénz számít rendkívül 1-nek!
  Aki gazdag, azt meg azért becsülitek le, mert van neki. Most akkor mi nektek a jó? Senki nem tökéletes! De az okosabban törekszenek rá:D
  Igyekszek, azon leszek , neketek… hogy lássátok, nem elveszett minden, főleg akkor , ha van egy kis akarat, és jószívűség, és bíztatás, mert akkor kap az ember erőre! Semmi rosszat nem szerettem volna ezzel a klippel :)
  Esküszöm most, mutatok nektek a közeljövőben olyat, aminek remélem örülni fogtok! És meglátjátok, és el fogom valahol azt mondani, hogy nem minden a pénz. Még1x mondom, ha a hang és a szeretet mások iránt megvan, ott már nincs akadály, csak kűzdeni kel! És én fogok! :) Értetek, a szeretetért, azért hogy elismerése lehessen minden embernek a világban, akit ismerek, és hogy jót tegyek mindenkivel! :)
  Inkább segítsetek, mint hogy így megy, hogy mondjátok a negatívot :) Várom szívesen a válaszokat :) Puszi :)))

 22. Egyre viccesebb lesz ez a thread. :D Most már, “hála az égnek”, egy poser is megjelent.
  Azért reménykedem, hogy az igazi Tóth Lüszinek jobb a helyesírása… Mondjuk nem tudom, hogy jogos-e reménykedni ilyesmiben akárki felől is…

 23. Hát nem azé a 2 filléré De ez ritka szar volt XD

 24. Szia Lüszi! Ne törődj a sok rosszándékú emberrel! Nem tudom ,hogy ki az aki jobban csinálja közülük mint te!
  Bárhogy is lesz ezután számunkra akkor is fontos amit elértél (mert azért ott voltál a legjobbak között) nekünk mindig Kaposvár egyik büszkesége maradsz!!!
  További sok sikert mindenhez!

 25. Nekem tetszik a dal! A klipp meg jó elsőre! :) Ne hallgass a többi emberre! Jó hangod van és kész!

13 visszakövetés / visszajelzés

 1. Végre itt az üdítő keresőszó-analízis | Vergiftet – Eszter's Offtopic
 2. Karriertanács: a kisnyúl esete a konyhában, na és Szíj Melinda | Vergiftet – Eszter's Offtopic
 3. Élet a főműsoridő után | Vergiftet – Eszter's Offtopic
 4. Buli van: harmadik születésnapját ünnepli a blog | Vergiftet – Eszter's Offtopic
 5. Itthon elkészíthető p*** és hatalmas mellek magyar nőkön jiddisül – itt vannak a friss keresőszavak | Vergiftet – Eszter's Offtopic
 6. Ördög Nóri nem tudja, mi van június 4-én… « Post Yourself
 7. Látni, ami a múlandón túl mutat | Vergiftet – Eszter's Offtopic
 8. Hey, paraszt! Fejtsük meg VV Béci és Düki közös dalát! | Eszter's Offtopic
 9. Őszinte vallomás: az X-Faktor értelmetlenebb, mint a Való Világ | Eszter's Offtopic
 10. Az én vallomásom « Eszter's Offtopic
 11. Trollokról, pápákról, indulatról és bántásról – őszintén | Eszter's Offtopic
 12. 25 jel, hogy tinibulvárban nyomulsz | Eszter's Offtopic
 13. Az egyik legjobb dolog, ami a magyar könnyűzenével az elmúlt 25 évben történt | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: