Aktuális

Gépház üzen: újítások a blogon… és megtudok MINDENT rólatok

Ma bő négy órát töltöttem a blog rendezésével... valahogy ez a munka is olyan, hogy soha nem lehet befejezni, csak abbahagyni. Összefoglalom most a kisebb-nagyobb változtatásokat (igenis szuperizgalmas ez, yeah), majd anonim szavazás következik, ahol a csendestársak aktivitását is elvárom.

Friss cuccok

Nézzük csak, mi változott a hétvége folyamán?

Kitakarítottam és kiegészítettem kicsit a Cikk menüpontot, mert bő másfél éve hozzá se nyúltam ehhez a felülethez. Most a többszemélyiségűség klasszikus példája rajzolódik ki az arra tévedő olvasó előtt: rettenetesen underground mélyinterjú művészekkel, frappáns cikk Rihanna véres bugyijáról, értekezés a csomagolás FMCG-ben betöltött szerepéről, karriertanácsok tiniknek és nem épp csajmagazinos betekintők az univerzum titkaiba. Volt olyan hónap, ahol a felsoroltakból négy különböző publikációra is sor került különféle sajtóorgánumokban – igazán nem mondhatja senki, hogy nem vagyok skizofrén rugalmas, mint az orrnedű.

Rakosgattam kicsit az Iroda-lom menüben is, mert százhúsz éve ott sem történt frissítés. Kitettem pár itt született szösszenetet is, idézetekkel a főoldalon. Felfedeztem, hogy van olyan kis humoreszk vagy karcolat, amit még csak páran láttak, noha két éve az oldalon vannak – ezeket soha nem tartottam elég jóknak ahhoz, hogy külön felhívjam rájuk a figyelmet, és úgy terveztem, hogy egyszer majd átírom, restaurálom őket. Eltelt két év, és már nem köt le a téma, így maradtak olyanok, amilyenek – félkészek, féljók, egyelőre.

Tettem ki IWIW-megosztás buttont is, mert soha nem lehet tudni. Állítólag még vannak emberek az IWIW-en, akik ráadásul aktívak is ott. Nem hittem volna. MSN-t se használok már jó két éve, de azért összekötöttem a Messengert a WordPress-szel, ha már a Facebook és a Twitter automatizálva van. A posztokhoz disclaimert is illesztettem, a tegnapi eset volt az utolsó csepp a pohárban: legalább legyen mire hivatkozni, ha szólni kell a posztlopóknak. Bónuszként pedig lehet már kommentet is lájkolni, aminek talán örülnek a kevésbé beszédes olvasók, vagyis a csendes többség.

Másik aktuális kérdés a posztértesítő: valszeg muszáj leszek a másik címemmel “feliratkozni magamra” teszt gyanánt, mert mostanában eléggé megfurcsult ez a fícsör (Furcsuló fícsörök – ez lehet egy új Varró Dani-kötet címe is akár). Néha ötven, néha csak negyvenhárom olvasóm van, feliratkozik valaki, aztán másnapra eltűnik – pedig még posztot sem írtam, ami esetleg elvehette volna a kedvét tőlem. Panaszt is hallottam: volt olvasó, aki egy kétéves, frissített posztról újként kapott értesítést, más egyáltalán nem értesült az új bejegyzésekről öt napon át. Szóval, ha ti is tapasztalatot bizarr dolgokat az értesítővel kapcsolatban, kommentbe vele – és megreklamálom!

Választ várok

Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell. Egy helyes kis poll, amolyan olvasói véleményfelmérés. Teljesen anonim és IP-titkos, tehát a rejtőzködő üzemmódban blogkövető népek is nyugodtan megmondhatják a frankót. Nem mintha világuralmi terveim lennének, de baromira kíváncsi vagyok, kik olvasnak, mit és miért (a félmásodperces guglibeesésekből összejött oldalletöltések nem adnak választ ezekre a kérdésekre).

Szóval…

Mindenkinek, aki válaszol a kérdésekre, nagyon köszönöm! Ajándékot sajnos nem tudok kisorsolni, de abszolút boldoggá tesztek, ha rászántok öt percet a boxok kipipálására.

Jó hétkezdést kíván a

Gépház

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

29 hozzászólás Gépház üzen: újítások a blogon… és megtudok MINDENT rólatok bejegyzéshez

 1. Egyéb, kommentben megírom.:
  ..én mindent szívesen elolvasok…nincs kedvenc témám, iszonyú jó a stílusod… nem vagyok ott a médiákban, mert nem érdekel, de itt mindent elolvasok és mivel hasonló a világnézetünk, általában mindenben osztom a véleményed… :)

 2. Rendszeres háttérolvasód vagyok. :)

  Hiányoltam, hogy a “mely témákat olvasod legszívesebben” kérdésnél nem lehetett több választ is megadni. ;)

  A “milyen gyakran jössz” kérdésnél számomra hiányzott egy opció, mivel reader-rel követem a blogot, ezért olyankor jövök, ha látom, hogy van új poszt.

 3. És én is mindent szívesen olvasok

 4. Én is szavaztam volna több témára is, ha lett volna rá lehetőség.

 5. Nekem nem tetszik a háttérben ez a tapétaminta :)))

  • Mi-mi-mi-milyen tapétaminta? A háttérnek egyszínű feketének kell lennie, ha nem az, akkor valami nagyon nem stimmel! :DD *csodálkozik*

   • Na most már nálam is fekete, de előtte mindig – több gépről is – fehér alapon fekete “nagymamamintás” virágok virítottak, ami hát be kell valljam, roppant mód zavarta a szememet. Olyan volt, mintha 50 éve betoppantam volna egy vidéki lakás nappalijába :)))

    • Hmm, lehet, hogy vmi alternatív default beállítása a sablonnak, mivel Custom CSS-em van, ami néha nem jelenik meg. Olyankor a linkek is kékek meg lilák…

     • Oké, most mindezt magyarul… :)

      • Van több alapsablon, mindenkinél egyforma. Lehet fizetni egy kis képletes összeget (kb. 10 dollár egy évre), hogy azt csináljunk vele, mit akarunk. Aki okos, mindent meg tud változtatni a maga szája ízére. Aki kevésbé – pl. én – csak pár alap dolgot, pl. linkek, hátterek színe, mérete, ilyesmi. Arra tippelek, a tapéta az eredetiben lehet, és mivel egy hónapon belül lejár a szabadon formázható felület, néha megjelenik az eredeti. Viszont ott is választható, több alap, tehát tapéta nélküli is. :)

 6. Számtalan blogot követtem már rövidebb-hosszabb ideig, amióta a nettel össze lettem kötve. Mindenféle hátsó szándék és túlcsorduló nyalizás nélkül szeretném veled közölni, hogy mára a tiéd maradt az egyetlen olyan “én blog”, amit érdemesnek tartok arra, hogy állandó figyelemmel kövessem. Régebben sok időt töltöttem a gép előtt, de rájöttem, hogy ennek semmi értelme.

  Erősen visszavettem a netfüggésből, mivel csak a drága és kevéske kis szabadidőmet emészti fel, teljesen feleslegesen. Viszont te olyan érdekesen és jól írsz, hogy nem tudlak nem “lájkolni”. (Ettől a szótól mondjuk hányok…)

  Szóval abba ne merd hagyni! :)

 7. A tartalom zseniális! Én nagyon szeretem, mindennapos olvasóként állandó gravitációval hat rám, ide ide kattogok, akár naponta többször is.
  +1 , hogy a pollban nem lehetett több kategóriát is jelölni, de ami tőled jön, az mindig jó, úgyhogy whatever… :) Csak így tovább!
  *Dizájn: nálam nagyon fontos az egyedi dizájn, ami még praktikus is. A jelszó az egyedi, amitől más az oldal, mint a többi… Én erre hajtok a sajátomnál is – több kevesebb sikerrel – mondjuk az olvashatóság sem elhanyagolható, ami képernyőfelbontást illeti, amiről már írtál… szóval kompromisszumok vannak – az én témám statikus…
  *van még valaki rajtam kívül, aki 50% növeli az oldalakat Ctrl+ módszerrel? Szeretek kényelmesen, hátradőlve olvasni… sok helyen viszont default olyan kicsi az egész… :(

 8. Kacsa, Akira, egészen elpirultam, köszi, hogy jöttök és olvastok!

  A dizájn nehéz kérdés, mert túl sok elvárás szűkíti a kört:
  – kerek és nagyobb betűtípus legyen, mert a kerek tetszik, a nagyobb olvasható
  – legyen benne kiemelt kép, mert ez jópofa és szép
  – legyen legördülő menü az oldalaknál
  – minden oldalon megjelenjenek a widgetek
  – legalább 500 px széles kép elférjen
  – a posztok előtt legyen előző és következő poszt ajánlás
  – minden képernyőfelbontásban jól látható legyen és ne kelljen görgetni, mert netbookom van…
  Szóval kemény dió. Régi álmom, hogy elvégzek már egy tanfolyamot, és megtanulom a php/flash etc.-kezelést, meg a html-t mélyebben.

 9. Egyéb, kommentben megírom: mindet be tudtam volna jelölni.
  Ja, és azokat a zenéket szoktam meghallgatni, amiket a bejegyzésekbe raksz youtuberól. :D

 10. Igen én is hiányoltam azt az opciót, hogy mindent olvasok :).
  Ritkán kommentelek elismerem, de minden írásodat elszoktam olvasni, és ha emlékeim nem csalnak, akkor mindegyiket érdekesnek és élvezetesnek találtam eddig :).

 11. Skálán osztályoztathattad volna a témákat.
  Úgy emlékszem, hogy már korábban is olvastalak, vagy az még egy másik blog volt?
  THX NAV elődje személyesen ismerlek, de már régen találkoztunk.

 12. h lehet a poszt aljára disclaimert, az oldal aljára pedig linkeket illeszteni? custom css kell hozzá, mi? @=S

 13. szép-szép :) csak egyetérteni tudok a többi hozzászólóval :)

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: