Aktuális

Zumba – követni nem mindig tudom, de jó a buli

Csapatépítésnek sem utolsó a móka

A mai nap a zumbáé volt, természetesen a Gold Centerben - ki kell használni, amíg csak ingyen járhatunk. Mivel már nyilván unjátok a kétbekezdésnyi szabadkozást, hogy soha nem táncoltam szervezett formában és aerobic órán sem jártam még, ezúttal magammal vittem egy félprofi táncost komoly aerobic-tapasztalattal kontrollszemélynek. Nos, a zumbában nekem pont az tetszik a legjobban, ami a tánctanárokat és az aerobic-edzőket kiakasztja: az, hogy nincs komplex koreográfia, nincsenek merev szabályok, csak buli van. A bő egy óra tíz perc alatt egyetlen egyszer sem szólt ránk egyik oktató sem (összesen négyen voltak), pedig elég gyakran tarkítottuk egyéni elemekkel a lépéseket. A dolgok elképesztően gyorsan történtek: egyszerű a koreográfia, viszont kevés az ismétlés, és nem kerülnek túlsúlyba a kiszámítható elemek. Nekem persze sokszor a bal-jobb követése is kihívást jelent, de a Táncos is megjegyezte óra után, hogy valóban volt pár érdekes megoldás, ami nem következett egyértelműen az előző lépésből.

Mindenki bulizott, mókázott, jól érezte magát, így én is hamar partyhangulatba kerültem. Szerencsére nem punnyadós latínó zenék voltak, hanem gyors slágerek, pár spanyol nyelvű buliszonngal. Öt-hat dalt súlyzóval csináltunk, én két kis kétkilósat választottam magamnak. Persze igyekeztem követni a profikat, de túl pörgős volt a buli ahhoz, hogy pontos tudjak lenni: szétnéztem, és mások is “vittek némi egyéniséget” (ez szép eufemizmus volt) a mozdulatsorokba. Ezzel együtt tény, hogy összeszokott lánycsapatról van szó, akik szemmel láthatóan mindig tudták, mi fog következni. Arra tippelek, hogy van pár fix lépés, amit egy idő után mindenki ismer, és azzal játszanak az instruktorok.

“Követni nem mindig tudom, de jó a buli!” – vigyorogtam a Táncosra a buli felénél, amikor már eléggé kezdtem izzadni. Tény, hogy a végére kicsit elfáradtam a koncentrálásban, hogy ne jobbra ugráljak, amikor mindenki más balra, így az utolsó két szám alatt már több volt az improvizáció, mint az, amit joggal nevezhetünk zumbának. Jól tettem, hogy vittem magammal egy kis teát és lengén öltöztem, mert volt bőven folyadékvesztesség. Észrevettem viszont, hogy a kondícióm lassan, de biztosan javul: nem lihegtem a számok között, és a végére sem fáradtam el.

Most, hogy életemben először több sportot is kipróbáltam, egy nagyon különös anatómiai-pszichológiai szabályszerűségre ébredtem rá: ha bemelegedtek az izmaim, és hangos, gyors zene megy, automatikusan táncolni kezdek. Sokáig azt hittem, az ugrabugrához kell pár kör vodka, de igazából egyre biztosabb vagyok benne, hogy a bemelegedett izmok szesz nélkül is ritmikus mozgásra késztetnek. Döbbenetes felfedezés ez, ami nyilván saját kondicionálásom eredménye. Még az is lehet, hogy a végén kisebb vagyonokat spórolhatok meg az alkoholon, ha egyszerűen csak jól bemelegítek buli előtt…

Táncos bevetésen, házibuliban két hete

24 órával később – YAY, nincs izomlázam! Azt hittem, az súlyzós ugrálástól és hajlongástól lesz egy kicsit, de semmi. Hiába, a héten edzésben voltam. Ma két jógaórára is elmentem, és még dicséretet is kaptam.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

4 hozzászólás Zumba – követni nem mindig tudom, de jó a buli bejegyzéshez

  1. Olyan jó látni, hogy nyitsz az egészséges életmód felé. :) (Ráadásul úgy, hogy ezt a hozzáállást nem “örökölted”, hanem neked kellett felfedezned – a nehézségekkel együtt.)

    • Jaj, de lavli vagy! :) Ma voltam két jógaórán, és meg lettem dicsérve, nagyon-nagyon jó volt. Ahhoz képest, h fél éve még milyen kis félszeg voltam, most már elég sok minden lazán megy. Más meg nem annyira lazán, de némi segítséggel azért megyeget. És utána milyen jó érzés felfrissülve távozni! :)))

  2. A zumba tényleg vicces, de én kiköptem a tüdőm tőle, nem vagyok edzésben.

1 visszakövetés / visszajelzés

  1. Életmódváltás: 10 dolog, ami miatt jobb az életem, mint tavaly | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: