Aktuális

Kedvenc blogjaim a világ minden részéről – főszerepben a humor

Eltelt fél év, folytatom nagy sikerű és grandiózus blogajánlómat – legfőképpen azért, mert most épp’ áradozhatnékom van, és pár kedvenc webnaplóm tökéletes medret ad ennek. Ebben a félévben több élvezetes olvasmányra is rácsatlakoztam, ezek közül mutatok most be párat. Legutóbb a szokásostól eltérő életforma állt a középpontban: találkozhattatok fundó muszlimmal, ortodox zsidóval és überextrém góttal, most pedig az egymástól távol álló világokat összekötő főszerep a humoré lesz (apropó, nemsokára jönnek a friss keresőszavak is!).

Y is for Yogini
USA

kép: yisforyogini.com

Nem jó dolog, hogy a közvetlen környezetemben alig lehet valakivel a jógáról fecserészni (ez a böjtje annak, hogy évtizedekig nem mozogtam), ezért aztán gondoltam, felkutatok néhány jógablogot. Találtam pár komolykodó, fennhéjázó okosságot, de szerencsére a többség a műfajban rendkívül szórakoztató és vidám, különösen Lo YISFY oldala.  Az oldal egy az egyben olyan, mintha lenne egy kattant barátnőd, akivel megvitatjátok az élet dolgait a jógateremben és az öltözőben, meg utána órákon át telefonon. A csajnak zseniális humora van, abszolút kúllistás (ma hallottam ezt a szót, gondoltam, élek vele), és ami a legjobb az egészben: újra és újra inspirál, hogy kapjam elő az új lila matracot a fal mellől. Már most, ahogy írok róla, égek a vágytól, hogy holnap este bevetésre mehessek a szokásos Iyengar-bulira (kár, hogy visszafelé a szétfagyással kell küzdenem, amíg várok a buszra és a villamosra, de hát semmi sem tökéletes).

The Life & Lessons of Rachel Wilkerson
USA

Fogalmam sincs, hogyan bukkantam rá Rachel blogjára, egy dolog azonban biztos: amint megtaláltam, rögtön elolvastam az elejétől végéig (na jó, főleg a buszon, telefonon). Rendkívül közvetlenül, természetesen esik szó az élet dolgairól, a csaj egyszerre kattant és bölcs, ami zseniális kombó. Mivel Rachel standupolós humorista is, nagy hatással volt rám a spinning örömeit  bemutató kis produkciója, ami pont akkor jutott el hozzám, amikor igyekeztem – életemben először – minél többféle mozgásformát kipróbálni. A Losing Your Virspinity-t már vagy ötször láttam, de még mindig hangosan felvonyítok több résznél is, ahogy végigviszi a metaforát a csaj…


Lustanyu – Röhögj magadon, az Isten is megsegít!

Magyarhon

kép: lustanyu.hu

A két mozgékony csaj után most itt egy lusta (bár a héten kardiózott egy jót), ami azért mégis csak közelebb áll az én átlagos hétköznapjaimhoz (azzal a különbséggel, hogy közben – egyelőre – nem rohangászok két kölyök után). Az igazság az, hogy nem szeretem, ha valaki “átkomolykodja az életét” és állandóan azon feszeng, hogy mások mit gondolnak róla: jók vagyunk úgy, ahogy vagyunk, és szerencsére mindig akad pár ember, akik ezt el is hiszik rólunk… akkor is, amikor mi magunkról nem. Hé, én is ilyen családot akarok!

Mára ennyi, a következő ajánlót szeretném hamarabb megejteni. Addigra valahogy találni kellene valami férfias felületet is, mivel most már kezd úgy kinézni a dolog, hogy nősténysoviniszta vagyok. Pedig nem is.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

4 hozzászólás Kedvenc blogjaim a világ minden részéről – főszerepben a humor bejegyzéshez

 1. Hello!
  Valamiért ez a bejegyzés újra és újra megjelenik az RSS-csatornában. Eddig nagyjából húszszor jött új bejegyzésként.
  j.

 2. Írni fogok a supportnak, h mi lehet a hiba oka.

 3. nekem még mindig ez a kedvencem:
  http://blog.kenkaminesky.com

  nemrég budapesti látogatásáról is írt

1 visszakövetés / visszajelzés

 1. Kedvenc családi (!) blogjaim – akiktől sokat tanulhatunk « Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: