Aktuális

Thrive – milyen érdekcsoportok irányítják a világot, és mi a céljuk?

Sosem ástam bele magamat mélyebben az Amerikából induló s nálunk is egyre népszerűbb összeesküvés-elméletekbe, mert pénzügyekben és tudományban járatlan kisemberként nem áll rendelkezésemre olyan mennyiségű és minőségű információ, ami alapján bölcs következtetéseket tudnék levonni. Aztán a Zeitgeist után kijött az új nagyszabású leleplező film is, a Thrive, amit hirtelen minden ismerősöm elkezdett megosztani a Facebookon, magyar felirattal vagy hanggal, esetleg anélkül. Most végre én is megnéztem, és elgondolkoztam – anélkül, hogy abszolút igazságot hirdettem volna a kérdésben.

Először is, nincsenek illúzióim: tudjuk, hogy a modern háborúk szinte mindegyike az energiaforrásokért zajlik, az élelmiszeripart, a gyógyszeripart vagy éppen a világ vezető pénzintézeteit pedig sajnos valóban nem az önzetlen felebaráti szeretet irányítja, hanem a pénz és a hatalom, aminek megszerzéséhez a piramis csúcsán álló globális elit gátlástalanul erkölcstelen eszközöket is bevet. Fontos információk visszatartása, kutatási eredmények megsemmisítése, egyes mozgalmak és aktivisták lejáratása és eltüntetése, figyelemelvonás a média segítségével, virtuális pénzgyártás, élelmiszer-manipuláció… hadd ne soroljam. Afelől egy percig nincs kétségem, hogy a felvázolt jelenségek léteznek, és egy igen szűk csoport érdekeihez fűződnek. Azt persze, hogy az egyes vezető szereplők között milyen mértékű a kapcsolódás, és ez miként hat ki a piramis hierarchiájában alattuk álló nemzeti kormányokra, már nem tudom. Az Illuminati létezését ezzel együtt sem zárhatom ki: az amerikaiak meg egyenesen rajonganak ezért a klasszikus, csontig elemzett összeesküvés-elméletért.

Olyannyira, hogy magához a Thrive című filmhez is kapcsolódik egy Illuminati-konspirációs teória: természetesen aköré épül, hogy az alkotó nem más, mint Foster Gamble, a hatalmas, több milliárd dolláros éves bevételt termelő Procter&Gamble cég örököse (innen az amerikai szuperprodukciókra jellemző, Titok-sorozatokat megszégyenítő kivitelezés, ami a földalatti kezdeményezésekre a legritkább esetben jellemző). Nos, aki emlékszik rá (én igen, mert 1998/99-ben pont Amerikában voltam) a VILÁG NYOLCADIK LEGNAGYOBB VÁLLALATA ellen jó pár éve bojkottot hirdetett számos civil szervezet és kisember, mert szerintük a Head&sShoulder’s-t, Old Spice-t, Always-t, Arielt, a Duracellt és a Gillette-t is a márkái között tudható gigacég a brutális állatkísérleteivel és környezetszennyező technológiáival az egyik legnagyobb gátjává vált a fenntartható fejlődésnek. Emellett – az amerikaiak az ilyesmire különösen érzékenyek – sátánista vállalatról van szó, amely nyíltan a sötét oldalhoz köthető szimbólumrendszert használ (fordított pentagrammák és hatosok, ördögszarv, meg minden) – állítják egyesek. A Foster Gamble személye köré épülő összeesküvés-elmélet szerint “ördögi” figyelemelterelésről van tehát szó, ami egyúttal komoly jobboldali liberális ideológiát és masszív Critical Mass-promóciót is tartalmaz.

Akárhogy is, a Thrive-ban rengeteg olyan dolog van, ami ellenőrizhetően igaz, és persze nem azért, mert Procterék nem a magyar Testnevelési Egyetemen végeztek Schmitt Palival a 90-es évek elején, s így Thrive Movement nevű oldalukon pontról pontra precízen citálták a forrásokat az oknyomozó újságírás alaptétele, a Kövesd a Pénz Útját mentén. Nem, inkább azért, mert az ember józan paraszti ésszel gondolkozik, és figyel az összefüggésekre: a film nyitógondolatával a tóruszról nem tudok mit kezdeni, de a pénzrendszer összeomlását és az élelmiszer- és  gyógyszeripar fonákságait bemutató rész kimondottan pontos, ijesztően realisztikus részletekkel. Tetszik az is, ahogy a végén megoldást kínál a problémákra: az első egy óra után elkezdett pörögni az agyam, mi jelenthet megoldást a problémákra, s a film végén szinte pontosan ugyanezeknek a gondolatoknak a kibontását hallottam, vizuálisan ingergazdag, túlvezérelt amerikai szájbarágós stílusban. Végső következtetésem: soha ne vegyünk semmit készpénznek, kételkedjünk mindig mindenben, de azért legyünk befogadóak és nyitottak a szokatlan, újszerű elméletekre és felfedezésekre is, mert ez az egyetlen módja annak, hogy idővel helyére kerüljenek bennünk a nagy univerzális kirakójáték szétszóródott és elrejtett elemei… a filmet tehát mindenképpen ajánlom*!

A Procter-ellenes elméletek szerint a film alkotója is az Illuminati része, ezért a zsarnokságot szimbolizáló egyes dominancia a megjelenés napján, a letakart Illuminati- szem és a 6-ost formázó kéz a plakáton


*Különösen az újságírással foglalkozó kollégáknak – it’s a must!

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

9 hozzászólás Thrive – milyen érdekcsoportok irányítják a világot, és mi a céljuk? bejegyzéshez

 1. Az Élő Mátrixot láttad már? Azt meg én ajánlom megnézni.
  Én ritkán nézek meg ilyen filmeket. Van, ami tényleg jó, de van, ami ugyanúgy félelmet kelt az emberben, mint a világ mostani helyzete. Érzésre megyek, amelyiknél érzem, hogy csak félelmet generál, azt lekapcsolom.
  A válaszok egyébként bennünk vannak. Most kezdem felfedezni a saját “erőmet” ilyen szempontból, végre elhiszem azt amit én gondolok, érzek egyes dolgokról, helyzetekről. Ezek a filmek jók arra, hogy felnyissák egyes emberek szemét, de szerintem érdemes csakis magunkra hagyatkozni. A világ attól lesz jobb, ha az az egy szem ember másképp kezd el cselekedni. Akkor milliók képesek hozzá csatlakozni talán anélkül is, hogy ő ezt kérné.

 2. Élő Mátrix nincs meg, de a címe alapján durvának ígérkezik.. :DD Nem vagyok nagy szakértője az összeesküvéseknek amúgy, mert inkább az egyén és a kisebb közösségek szintjén tartom célszerűnek elkezdeni a pozitív változásokat egy tudatosabb élet irányába, a leplezzük-le-és-buktassuk-meg-a-kormányt-és-a-pénzvilágot dolgok így zömében kimaradnak.

  • Azóta esetleg sikerült már megnézned? :) Mivel a barátnőm is ajánlotta a Thrive-ot, ezért úgy döntöttem, most nekiülök. A válaszod utolsó mondatával 100%-ban egyetértek, azonban vannak olyan emberek, akiknek jobb tudni a racionális hátteret is. Igazából ezek a filmek azoknak jók, akik még mindig a pénz körül forgatják a világot.

 3. Érdekes amit írtok. Az is tény ha egyszer sikerül valahogy meg talalni a csendes háború című írást, az mindenképpen el kell olvasni. Bár én utálom ezeket az olvasmányókat, mert csak az ideget meg hideget, hoznak az ember tudat alatijába. Az is tény, hogy néha erre felé is tájékozódni kell.
  A csendes hàború a neten kolbászól, hol fel rakja valaki és nagyon gyorsan le is veszi valaki. Tudósok, Elemzők, bankárok és egyéb hozaertő emberek írtak. Én csak a felet voltam képes el olvasni annyira tömény. De másnapra mar eltűnt. Sajna azóta se találom.
  Na mindegy köszönöm az érdekes cikket.

 4. Az elején ez a sok geometriai marhaság elég fárasztó… Amint körzőt kaptunk a kezünkbe mi is megrajzoltunk az egymásba kapcsolódó köröket, mert adták magukat és mert jól néztek ki. Ha akarom bármire rá tudom húzni a tóruszt, ahogy pl. bármiben ki lehet mutatni az aranymetszést is, ha elég sokáig transzformálgatom. Az első 20 perc egyébként olyan, mint egy 10 évvel ezelőtti 64k intro :P De azért nézem tovább.

 5. Megnéztem. A tórusz témát nem értem, feleslegesnek, túlmagyarázottnak és erőltetettnek tartom, az egésznek new age hangulata lesz tőle. Engem irritál az ilyen megoldás, a weblapjuk is csilivili hulladék. Ha ezeket levágnánk róla, akkor egy korrektnek tűnő összefoglalót kapnánk a helyzetről, lényegében a máshol már elhangzottakat rendezi egybe. A piramisszerű hierarchikus felépítés, a nemlétező pénzen keresztüli irányítás, a média segítségével történő manipulálás, ez mind hihető. A kiúttal kapcsolatban és sokkal pesszimistább vagyok. Nem hiszem, hogy milliárdos nagyságrendű ember “önmagától” képes lenne másképp gondolkodni. Az a megállapítás helyes, hogy a hatalom csak addig ér valamit, amíg van, aki kiszolgálja, de az emberek lusták, szeretik a biztonságos kis fészküket, és önmaguktól nem fognak ebből kimozdulni (én sem). Szerintem valamiféle komoly kataklizma kellene ahhoz, hogy úgymond a pusztulásból épüljön fel valami új, de tartok tőle, hogy helyzetükből adódóan ebből is ugyanazok a körök tudnának profitálni.

  Jó lenne tudni hányan látták Magyarországon ezt a filmet, vagy valamely hasonló témákat feszegető társát, hány ember előtt ismertek ezek a gondolatok. Érdekes lenne eljátszani a gondolattal, hogy mi történne, ha egy napon minden tévécsatorna leadná ezt, s azon a napon a nyomtatott sajtóban is csak ez lenne a téma. Mennyi embert érdekelne egyáltalán, és a kezdeti felháborodáson/lelkesedésen túl történne e bármi egyéb?

  • Az elején az a mértani-geometriai okoskodás nekem ilyen túlmisztifikált hablatynak tűnt, de mondjuk nem is értek a dologhoz, úgyhogy… nem tudok érdemben cáfolni sajna. :D Ugyanakkor a felvázolt energiaipari- és gyógyszeripari lobbik és érdekek eléggé valóságosnak tűnnek…

 6. Megnéztem a filmet és első dolgom az volt hogy kiderítsem hogy mi van e mögött az egész mögött.Hozzáteszem hogy kb. 2-3 éve vadászom az ilyen és ehhez hasonló témájú filmeket és cirka 60-80 gigabyte-nyi ezek közül a winyómon préselődik szóval nem volt nagy újdonság.
  A keresgetésem során bukkantam rá a blogodra és ha már itt vagyok akkor kommentálok, bár nem igazán szokásom mert mindig elég bőre sikeredik.
  Alapvetően nincs gond a filmmel szépen összerakott sztori és nem bonyolítja mondanivalót, bár tény hogy a new age-es beütés ,a rengeteg geometriai alakzat igencsak manipulatív (vizuális manipuláció), ez már a Zeitgest-ben sem tetszett.
  -új energia, Tesla, “tórusz generátor” -rendben, lehet benne fantázia;
  -idegenekkel való kapcsolatok,gabonakörök, korabeli leletek amelyek az ittlétüket bizonyítják vagy valamilyen-kapcsolatot velük a múltban- még ez is rendben (Ancient Aliens) bár azért nem kel mindent elhinni;
  -a dolgok durva leplezése, háttérhatalmi erők léte, kialakulása, célja – korrekt, érthető, talán még az is megérti aki nem annyira jártas a témában;
  -a felháborító igazságtalan és emberiségellenes tevékenységek bemutatása:ez is ok bár tényleg ez is csak a jéghegy csúcsa, a többi film is nagyjából ezeket az eseményeket mutatja be csak más megközelítésben;
  -megoldási javaslatok: na itt van a Buksi elásva.
  Kérem szépen, azzal majd megoldódik minden ha nyomjuk a mozgalmat és szénné posztoljuk a világot az oldal linkjével, meg a videóval?
  Az a megoldás hogy “nyitogatjuk egymás szemét”, hogy “hát igen itt vannak ezek a felsőbb hatalmak, milyen gonoszok, nem engedik az “ingyen ebéd” intézményesítését vagyis a “jólétet”, de majd ha mindenkinek elmondtuk a tutit akkor majd kimegyünk az utcára vonulgatni akárhány millióan akkor majd megváltozik a világ?”Kétlem.
  Könyörgöm, a 78 éves nagyapám majd zokszó nélkül megemészti és elfogadja hogy az a világ amiben felnőtt, élt dolgozott,felnevelte az anyám,és az amiben ma is él nem más mint egy nagy hazugság?Ezt is erőteljesen kétlem.
  Valahogy egyik ilyen mozgalom sem gondol bele a generációs problémákba, mert mondjuk lehet hogy valakit úgy megrémítene az igazság hogy menten szívrohamot kap. Vagy a másik véglet hogy annyira vaskalapos és meggyőzhetetlen, hogy akármit mondhatsz neki nem hiszi el mert teljesen más korban, környezetben szocializálódott.(Lásd kőszoc angyalföldi nyuggerek akik még most is Rákosi szellemét képesek éltetni de abba nem gondolnak bele hogy a kedves Matyibá’- ék már a 70-es évek elején azon ügyködtek hogy hogyan adósítsák el az országot a IMF révén,és nem véletlenül voltunk mi a “legvidámabb barak”,hanem biz’ azt hitelből fizettük….lehetne sztorizni)
  Ha kimennék most Miskolcra a cigányok közé és levetíteném nekik a filmet mit értenének meg belőle???Nem vagyok rasszista! És NEM azokra gondolok akik becsülettel tanulnak, dolgoznak és integrálódnak, hanem pl. azokra akik 10es iq-val böböltetik a bálnamercibe a lakodalmast, meg azokra akik egymáson taposva verik agyon az időseket 20 forintért!!!!
  A társadalom rétegződései a következő probléma.Azok a etnikai csoportok akik a hagyományos értelemben vett etikai és társadalmi normákra fittyet hányva szegregálódtak az adott ország népei közt nem hiszem, hogy műveltségük hiányában bármilyen módon megértenék azt amiről ez vagy az ilyen témájú filmek szólnak. Nem feltétlenül ők tehetnek róla, de aki nem akar csak segélyből élni meg lopni,csalni,hazudni az nem fog semmilyen mozgalomban részt venni azért hogy eltüntesse azt a berendezkedést ami neki mindezt megadja és biztosítja, sőt olykor még buzdítja is közvetve.
  És hogy ez miért még probléma: Nézzük csak széles hazánkat, alig vagyunk már 10 millióan,se;öregedő társadalomban élünk( lassan többen halnak mint születnek),egyre több a leszakadó iskolázatlan tömeg, tehát már alapból többségben vannak azok a rétegek akiket fentebb említettem…..és ez még csak a kezdet,hol vannak azok a rétegek akik érdekeltek mondjuk kis hazánk korrupt mivoltában, a maffia legmocskosabb szereplői akiknek szintén érdekük az hogy a jelen társadalmi berendezkedés fennálljon…de a már alkesz és drogfüggő,elkorcsosult tizenéves sem az fog azon agyalni hogy hogyan mentse meg a világot…..oszd meg és uralkodj!

  Kicsit érdekesnek tartottam hogy pont egy olyan személy próbálja “nyitogatni a szemeket” akinek épp az lenne az érdeke hogy ne derüljön ki semmi.Vagy a “nagyok” már megtehetik hogy oda szarnak ahol esznek????mert igazából az igazságról való leleplezés nem más mint figyelemelterelés?Netán ahogy Marilyin Manson mondta:”A negatív reklám is reklám”

  Azzal egyet értek hogy támogatni kell minden olyan szerveződést amely a megújuló energiaforrásokat fejleszti,terjeszti,használja.Azzal is, hogy a helyi szerveződések , pénzrendszerek kiszorítják a multinacionális tőkét és érdeket.De azzal semmikép hogy ez csak úgy zokszó nélkül maradna.Ha csak egy kicsit is hagynák hogy egyszerű halandókból szerveződött csoportok saját infrastruktúrát hozzanak létre, akkor már régen megtörtént volna az a forradalmi változás ami itt ebben a filmben is mint “ígéretként” jelenik meg.
  Hasonlóan pesszimista vagyok a jövőt illetően mint Ensomhet. Kataklizma vagy valami oltári nagy bumm kell ahhoz hogy az emberiség talpra tudjon állni és újjá tudja tervezni maga körül a világot, de az új aranykorban is élni fognak JP Morgenek és Rockefellerek,lesznek Sztálinok, Hitlerek. Lesznek mert a kapzsiság és a hataloméhség is az ember sajátja hisz az nem más mint az ösztönös birtoklási vágy amin keresztül önmagát határozza.

  “Léckatonáim sorban állnak már, pici
  földem a földből kikerítve, könnyű szál
  dzsidások módján állnak őrt, hatalmasan
  igazságukban; ők a törvény, ők a jog,
  erőm, munkám, nyugalmam és jutalmam ők,
  s jel hogy vagyok….” /Babits Mihály: A gazda bekeríti házát/

  Egyébként meg lassan itt van a nyakunkon 2012.december.21, lejár a maya naptár és lehet hogy ők már tudták tényleg hogy mindennek vége, jön az apokalipszis,a kisbolygó,a JóIsten, Xenu, vagy mind egyszerre és cseszhetjük az okoskodást hogy hogyan pazaroltuk el az életünket a földön………….

  ….elnézést a terjedelemért de ez kikívánkozott most belőlem

3 visszakövetés / visszajelzés

 1. Ma nagyon nyíltam írtam arról, ami foglalkoztat « Eszter's Offtopic
 2. Ünnepi beszéd az emésztőgödörből « Eszter's Offtopic
 3. Buli, könyv, film, sport, énfotó… meg minden, ami a héten történt | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: