Aktuális

Négyszeres BRAVO OTTO-túlélő lettem

Hölgyeim és uraim, immár elmondhatom magamról, hogy négyszeres BRAVO OTTO-túlélő lettem. (Ezt egyébként már 24 órája is elmondhattam volna, ha nem lopja el a netbook-töltőmet vélhetően az a három tinilány, akik az egyik életnagyságú BRAVO OTTO-indiánszobrot is magukévá akarták tenni ereklye gyanánt a show végén: bevallom, egy pillanatra átsuhant az agyamon, hogy inkább azt vitték volna, mint a töltőt micsoda szerencse, hogy csak a töltőmet tudták elcsenni a gazok!) Szóval, immár negyedszerre vagyok a BRAVO OTTO official live firkásza, aki percről percre követi az eseményeket az otthon maradtak és az emlékezni vágyók nagy örömére.

Kezdés előtt egy órával, telefonnal

Elöljáróban annyit elmondanék, hogy ez a világ egyik legkúlabb melója, csak éppen jár bizonyos veszélyes mellékhatásokkal, mint például:

  • simán lehet, hogy pár napig olyan slágerek pörögnek majd az agyadban, mint a “Halenda, halenda”, netán azt bizgatod folyton, hogy “hétvégén majd felmész a hegyekbe”, vagy esetleg kérsz egy kulcsot valaki szívéhez – igen, ez egy jubileumi, 20. BRAVO OTTO volt, aminek köszönhetően ifjúságunk suttyódiszkókban sokat pörgetett kultfigurái is színpadra álltak pár sláger erejéig, az újgeneráció főbb tiniikonjai mellett…
  • az est megkoronázásaként a VIP-szekció elhagyását követően tetemes mennyiségű alkoholt kell elfogyasztani egy igen pikáns házibuli keretében, éjféltől reggel 8-ig: erről sajnos nem illendő többet mondani ennél, hiszen what happened in Vegas, remains in Vegas, junó. Elég annyi hozzá, hogy én ezúttal már igen korán, 5:09-kor elhagytam a terepet: amikor egy BRAVO OTTO-szoborral és egy üveg BOLS vodkával a kezemben üvöltöttem a Magic Affair: Omen III. című örökzöldjét SP arcába, miközben a háttérben a Bestiák számára készített Laci-féle animáció sejlett fel, már kezdtem úgy érezni, hogy lassan megérett az idő a tollasbálra… ekkor már voltak celebritások, akik az erkélyen kucorogva pihengettek a vasárnap reggeli napsütésben.

Mindettől eltekintve azonban igazán nem történik semmi olyasmi ezeken az eseményeken, ami ne esne meg bármely más céges rendezvényen, amelyben sok-sok ember több hetes kemény munkája rejlik.

Már csak egy óra van kezdésig

Jájjj, a kis fülecském…

Éppen ezért, beszéljünk a dolog szakmai részéről: a liveblogot, mint műfajt ismeritek, azóta meg az van, hogy összeszoktunk, gyerekek. Rutinosan, pörgősen, fennakadás nélkül mennek már a dolgok, mindenki tudja, mi a a dolga, és nincs semmilyen fennakadás. Én a színpad sarkában, lenn a kordon előtt ülök, egy idő után már meg sem hallom a tinik sikítását meg mondjuk utána egy napig mást sem: az a dolgom, hogy real time, percről percre leírjam, mi történik a színpadon. A képeket (régebben a videókat) mailben kapom a színpadon munkálkodó kollégáktól, s ezek rögtön mennek is ki az oldalra, szükség esetén pár videó is élesítésre kerül. Bulizni nincs idő, pedig őszintén meg kell gyónnom, hogy bemozdult a lábam, amikor épp “Kozmix volt a házban”: Lala és Hozsó amúgy a Stereo 2.0-val csapatta a happy hardcore-t, és tisztára Scooter-szag volt végig…

Tény, hogy a reggel 10-es főpróbától észen kell lenni, ezért a buli végére mindannyian elfáradunk agyilag: a riporter-operatőr, a hostess-gárda, a műsorvezetők és a fotósok talán még jobban, mint én, aki végig egy helyben ülök. Nem csoda, hogy mikor vége volt a bulinak, és gyorsan meg kellett írni a brékinget arról, hogy Tóth Gabit kórházba küldte a kitört bokája, már lefagyott a gép, elment a net és alig fogott az agy.  Szerencsére a pillanatnyi káosz drámai pillanatában feltűnt a semmiből a három lány, akik OTTO-szobrot csórtak volna, de csak a töltőmet sikerült meglovasítaniuk  Wobe, aki kedves túlzásokkal dicsérte munkásságom, majd legépelte a céges nagylaptopon a tollba mondott Gabi-hírt. Sajnos, szegény embernek ekkor kellett megtudnia, hogy (percről percre ide vagy oda) én bizony az egyujjas gépelők táborát gyarapítom: de hát, ilyenek ezek az illúziók, sajnos soha nem tartanak sokáig… azért még így is kellemes élmény volt a backstage-ben töltött utolsó félóra. Köszi, Wobe! (A lelkesedés miatt meg ne légy zavarban, én már egy órával később nagy erőkkel, ittasan fárasztottam a mit sem sejtő Steiner Kristófot azzal, hogy micsoda öröm olyannal beszélgetni, aki szintén a legkönnyebb műfajt igyekszik olykor némi mélységgel átitatni, és ebben már mennyire-nagyon-annyira bőven előttem jár… Csaba hibája az egész, mert kint hagyta az asztalon a BOLS vodkát.)

Összességében véve tehát szép volt az első júniusi szombat, és – úgy tűnik – voltak páran, akiknek “közönségszervezőként” is sikerült nagy örömet szerezni az autogram-osztások koordinálásakor – ezért pedig már önmagában véve megérte ott lenni! A tanulság meg az, hogy gondoljátok meg mit kívántok, mert húsz éve, amikor kiskölökként az első magyar  nyelvű BRAVO-t megvettem, nagyon szerettem volna belátni a kulisszák mögé… aztán kis késéssel ugye, de sikerült ez is. A megvalósító-gép tehát működik, boldog huszadik szülinapot, OTTO bácsi!!!

Zsír!!

Zsír a buli!


Kapcsolódó cikkek:

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

5 hozzászólás Négyszeres BRAVO OTTO-túlélő lettem bejegyzéshez

  1. Autogramot hányan kértek???? :)

  2. Akkor egész jól telt a hétvége. Bar nekem más vonalon, de lengyel be se volt semmi. Este meg is írom. Az idö néha ugy tűnt meg állt kint. Jó a cikk ugy is mondhatnám “zsír “

  3. visítva röhögök percek óta! : DDD ennyi, nem tudok mást mondani. : D

2 visszakövetés / visszajelzés

  1. Igen, eljutottam a Mission-koncertre is « Eszter's Offtopic
  2. Buli, könyv, film, sport, énfotó… meg minden, ami a héten történt | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: