Aktuális

Éjszakai látogatás Vaddinál

Ha már beszéltem a lakásfelújításról, itt az ideje, hogy megmutassam a végeredményt – így aztán most sok szeretettel meghívlak a gyöngyösi rezidenciára, ami egészen új arculatot kapott. Sorozatunk első részében Vaddi egykori gyerekszobáját láthatjuk, újragondolva.

A jó öreg íróasztal elhagyta a portát, és helyére egy kihasználatlanul álló sarokkanapé költözött. A garnitúra egyik darabja kihúzható, vendégágyként elsőosztályú pihenést nyújt.

A vacak, törött ablakot ügyes kezek cserélték egy elég spéci nyílászáróra, amelynek egyik oldalát szúnyogháló fedi, a panoráma azonban a régi maradt:

A régi bordó függönyt aranyszínűre cseréltem, hogy menjen a fal színéhez:

A ruhásszekrény új helyre, az ablak mellé került: ajtaja továbbra sincs, egyelőre Linda barátnőm ifjúkori festményét pakoltam a holmijaim mellé.

A falon egyelőre még nincs túl sok dekoráció, és valószínűleg ez később sem fog változni:

Ezt a szép vázát még a régi szomszédunktól kaptam a 80-as évek végén, kisgyerekként. Most kákát tartok benne, ami fölött egy szép madárpár élvezi a képzeletbeli tavat:

Kiderült, hogy az őseim is könyvfüggők voltak: a három legrégebbi művet ki is állítottam, hadd gyönyörködjön bennük mindenki. A középső könyv 1812-ből származik, gót betűkkel, német nyelven íródott. Jobb oldalt egy százötven éves romantikus füzetsorozat kéreti magát, habkönnyű szórakozást nyújtva a németül jól beszélőknek.

Régi könyvekből egyébként több tucat is akadt, jó parasztemberként szín szerint csoportosítottam őket…

Az én szobámba végül csak három könyvespolc került – igen, az újabb könyveket már én hordtam össze…

Persze a polcokon mindenféle apróság is helyet kapott:

A képeken jól látszik, hogy több ezer darabos CD-gyűjteményemtől megszabadultam, egyelőre a pincében várják a jobb időket. Néhány kedvenc, eredeti CD-met azért megtartottam, bár lejátszásra alkalmas eszközöm több mint négy éve nincs már. A kistévé még megvan, bár elég régen volt már bekapcsolva…

Nos, ilyen egy sötét, vakufény nélküli éjszaka Vaddi birodalmában, ahol az álmok valóra válnak… gyere, és ugorj be egy teára mielőbb!

Reklámok
Eszter névjegye (887 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

8 hozzászólás Éjszakai látogatás Vaddinál bejegyzéshez

 1. Kacsalekvár // július 26, 2012 - 07:53 // Válasz

  A múltkori Tom Cruise pornó után most a vázában tartott kakát olvastam hirtelen, azt hiszem “kezdenek elmenni itthonról”.. :)

  • Emlékszel még az Angyalbőrben zenéjére? Én azt értettem így félre:
   “Mert várj, tuti jó buli vár rád, csupa, formás, gyönyörű lány, akik kedvelik a kakát…”
   Persze a bakát kedvelték, de azt a szót nem ismertem. :)

   ps.: Már látom, h az új top keresőkifejezés a “Tom Cruise kakapornó” lesz emiatt…

 2. szerintem tök szép lett! Aranyfüggönyt én is akarok meg olyan napocskás falidíszt. Ezeket lopnám el, ha arra járnék :D

 3. Nekem is PONT ilyen TV-m volt… :)

  Egyébként egyszer írtad nekem FB-n, hogy Oroszlán aszcendensed van (ahogy nekem is). Hát a narancssárga fal (nekem is narancssárgás-sárgás a szobám fala) és a nap motívumról az jutott eszembe: le sem tagadhatnád. :P

  • Tényleg, erre nem is gondoltam… Pedig tényleg: hiába Levegő a napjegyem, alapjáratom Tűz-domináns vagyok, legalább hat cuccom van Oroszlánban az aszcendens mellett.

 4. Rá sem ismerek a szobádra! :) Nem találkoztál azzal a cipőházzal, amivel sokat játszottunk?
  Annyira él bennem a képe. :)

  • Természetesen megvan az is :))), bár már fater többször megpróbálta lepasszolni (nem bízik bennem, eh). De emlékszel, amikor Hajni és te is nálam voltatok vmikor tavaly vagy tavalyelőtt, láttad is, a szekrény tetején a nappaliban! :))) :*

1 visszakövetés / visszajelzés

 1. Az álomotthon-téma, ától zéig kivesézve, gazdagon illusztrálva | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: