Aktuális

Fekete Zaj-beszámoló: az 5 legjobb buli a fesztiválról

Képzelj el egy fesztivált, ami az erdőben, a fák között, az ország legmagasabban fekvő tava mellett fekszik, a Mátra szívében. Képzeld el, hogy itt nincsenek kordonok, vastagnyakú biztonsági őrök, kilométeres sorok és szürreális árcédulákkal ellátott ital- és étellapok: a légkör családias, a holmijaid veled együtt biztonságban vannak. Képzeld el, hogy itt végre találkozhatsz azokkal a különleges, finom, álmodozó, szürreális zenékkel és brutális, odacsapós, tombolásra és önfeledt bulizásra egyaránt alkalmas kemény electro- és metál muzsikákkal, amelyeket szinte sehol nem találsz meg a színes fesztivál-palettán, mégis megváltoztatják az életedet, a gondolkodásmódodat. Nos, a Fekete Zaj épp ilyen.

Már negyedik éve valóság a Negative Art szervezésében létrejövő fesztivál, ami idén három napon át, augusztus 17. és 19. között várta látogatóit a Mátrafüredtől pár kilométerre fekvő, Budapestről busszal is könnyen, bő másfél óra alatt megközelíthető Sástón. Itt csupán egy rövid sétára vagyunk az ország legmagasabb pontjától, Kékestetőtől, de délelőttönként akár a közeli Adrenalin kalandparkban is kipihenhetjük az esti és hajnali bulik fáradalmait… aztán pedig jöhet a töltődés a környék kiváló, hagyományos borospincéiben. Ideálisabb helyszínt álmodni sem lehetne egy bensőséges hangulatú, különleges, alternatív fesztiválhoz azok számára, akik “más különcökkel nem különcködnek”.

A fő csapásirány itt a dark, kemény electro, a kísérleti, a folk és a metál zene, de természetesen minden évben akadnak feldolgozásbandák más műfaj képviselői közül is (idén a punk vonalat a LoPunk képviselte, aztán ott volt a New Model Army is a Raw Melody Man tolmácsolásában, és persze most is elvarázsolt minket a Pornography az eredetikre kísértetiesen és “pókosan” hasonlító Cure-feldolgozásokkal). A buli idén is három helyszínen zajlott egy faházakkal és sátrakkal telepakolt kemping területén: Mainstage, Painstage és Szabad Az Á színpad. Nézzük a három nap kedvenceit, három különböző műfajból >>

A folytatáshoz kattints ide>>

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: