Aktuális

Isten, haza, családon belüli erőszak

A családon belüli erőszak különálló bűncselekménnyé emelésének kérdése csak egy népi kezdeményezésnek köszönhetően kapott figyelmet a Parlamentben, a honatyák azonban úgy érezték, bőven elég késő éjszaka, a médiafigyelem kizárásával tárgyalni ezt a kényeskedő, bohém “feminista” témát. Most komolyan, mit izegnek-mozognak a megalázott, bántalmazott, állandó rettegésben élő asszonyok? Rinyálnak itt, ahelyett, hogy szülnének még két-három gyereket – akkor aztán tudnák, hol a helyük, és a magyar sem fogyna.

kép: Facebookon keringő mém, ismeretlen forrás

Facebookon keringő mém, ismeretlen forrással

Úgy megpofozott a pasid, hogy lábra sem bírsz állni? Hidd el, ez az egész azért van, mert nem szültél még öt gyereket. Ja, hogy csak tizenhat múltál? Ez nem kifogás, ükanyáink ennyi idősen már pelenkáztak, egyes bengáli törzsek lányai pedig második-harmadik csemetéjüket nevelik ma is tizenéves fejjel a nyelvvizsga, a pszichológia fakt meg egyéb úri huncutságok helyett. “Az asszonyoknak, a hölgyeknek a legfontosabb hivatásuk, hogy gyereket szüljenek” – hangzott el egy felhevült, dühtől tajtékzó képviselő úr szájából hétfő éjjel, akit nyilván senki sem kért otthon számon, amiért csak hajnalban tért haza az ország egyik legszebb munkahelyéről.

Hetente legkevesebb egy nő, havonta egy gyermek hal meg családon belüli erőszak miatt a legutóbbi, a témában készült hazai kutatás szerint. A Magyarországon elkövetett gyilkosságok 39 százalékát partnerkapcsolatban követik el – olvasható a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület és a Patent Jogvédő Egyesület közös közleményében. A szakemberek szerint jelentősen visszaszorítaná a bántalmazásokat, gyilkosságokat, ha megszületne egy önálló törvényi tényállás a családon belüli erőszakra.

Mindezek ellenére a fideszes Varga István kifejtette, hogy a büntető törvénykönyv nem szólhat bele a családok hétköznapjaiba, és egyébként is: “talán az anyáknak vissza kellene térni a gyermeknevelés mellé”, és “azzal kellene foglalkozni, hogy ne egy vagy két gyermek szülessen, hanem három, négy vagy öt gyermek”. Varga úr szerint ez minden problémát megoldana: “végre lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, fel sem merülhetne a családon belüli erőszak” – fejtette ki, mert bizonyára soha nem látott még Mónika-showt, ahol a tízgyerekes analfabéta asszonyt is fogatlanra verte az ura kocsmázás után.

A testi-lelki terror önálló törvényi tényállássá emelésének kérdése hétfő éjjel a nők egyenjogúságát megkérdőjelező kirohanássá változott: “a nők az emancipáció és az önmegvalósítás mellett elfelejtettek szülni, és emiatt fogy a magyar”. Úgy véli, ha minden nő megszülte a maga két-három gyerekét, akkor majd lehet önmegvalósítani. “Tessék példát mutatni a normális családból, és akkor utána majd lehet a nőknek érvényesülni…” – replikázott Karvalics Ottó, a KDNP színeiben. Hát persze, “Isten, haza, család” helyett a konzervatív oldal új jelszava akár “Isten, haza, családon belüli erőszak” is lehetne.

Érdekes módon a lakhatási gondok, a rugalmas foglalkoztatási formák hiánya, a magas infláció, a falvak elnéptelenedése, a kivándorlás, a munkanélküliség és úgy általában véve az egzisztenciális bizonytalanság nem kapott szerepet a kihalás szélére került magyar nemzet tragédiájának tárgyalásakor, de ez a lényeg szempontjából mindegy is. Ideje volna már megérteni, hogy minden emberi lénynek – legyen akár nő vagy férfi – joga van békében, nyugalomban élni, és önállóan dönteni arról, hogyan szeretné élni az életét – egészen addig, amíg mások jogait ezzel nem korlátozza.

Egy rettegésben tartott, kiszolgáltatott embertársunknak – legyen akár gyermektelen nő vagy sokcsemetés anya – a jelenlegi törvényi szabályozás mellett kevés esélye van olyan új életet kezdeni, amelyben nem kell többé félnie a bántalmazó bosszújától és dühétől. Pedig megérdemelné a tiszta lapot ő is, annak ellenére, hogy valamikor réges-régen elkövette azt a hibát, hogy egy önbizalomhiánnyal küzdő, rossz konfliktuskezelési képességgel bíró férfival kötötte össze az életét, aki az alacsony bére vagy rövid pénisze miatti éktelen haragját a család leggyengébbjein tölti ki öt liter hitelre vett koccintósbor begurítása után.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

6 hozzászólás Isten, haza, családon belüli erőszak bejegyzéshez

 1. Természetesen üres bla-bla, hogy azért fogy a magyar, mert a nők önzők és mindannyiuk az önmegvalósításra törekszik. Ez nem igaz! Azt a “drága” politikus urak elfejtik, hogy a legtöbb esetben a gyermektelenség hátterében komoly anyagi problémák húzódnak meg. Akik minimálbérből élnek (és van némi sütnivalójuk) valószínűleg nem fognak gyereket vállalni, mert nem akarják végignézni, ahogy a gyerekük éhen hal. Ez ilyen végtelenül egyszerű! Basszák meg, azt a gyereket, nem csak megszülni/nemzeni kell, hanem fel is kell nevelni optimális körülmények között, ami cirka 18-20 évet jelent. Csináljon gyereket az, akinek van pénze, kész, pont.
  Ami pedig a családon belüli erőszakot illeti… ami erőszak, az NEM magánügy!
  UFF én szóltam.

 2. Egyre érik bennem, hogy felmegyek a 3 kölkemmel Pöstre, bevágtázunk a parlamentbe, megnézem, hogy ki az aki ezt hirdeti, aztán helyet cserélnék vele. Nem, gyereket nem adnék hozzá, éljen egyedül itt ahol mi élünk négyen, és ennyiből. Mondjuk fél évet. Kíváncsi lennék, hogy érintené, hogy le kell mondani erről-arról csak hogy életben maradjon. Nem vagyok megkeseredett, de ez tök reális lenne. És ha nem lenne suli, meg is csinálnám. Akár mozgalom formájában országosan meg lehetne ezt tenni. Na, mit szóltok? Ők mit szólnának? :D
  Ja, azt elfelejtettem, hogy néha eljönnék látogatóba és leordítanám valamiért. Mondjuk azért, hogy miért keleten kel a nap. Aztán adnék neki sapkát és azért is kapna pár pofont.

 3. well, itt kénytelen vagyok a jó édes anyámat idézni.
  avonos-nanés-rámenős aktivista: – elnézést, volna egy perce a nők elleni erőszakról szóló törvény módosítását kérő petíció aláírására?
  muter: – á, ha nem sietek, megöl az uram!

 4. csicskagabriella // szeptember 17, 2012 - 21:51 // Válasz

  elég morbidnak tartom hogy azok boncolgatják a családi erőszak ügyét, akik saját népüket, gyerekeiket irtják ki hogy erőssebbek legyenek. Ebben a témában szavahihetetlenek, először gondoskodjanak a rájukbízottakról, ( vagy öljék meg őket…náluk így szokás), számoljanak el a miliárdjaikról(miután levajazták a médiában a zsé kérdést), de leginkább közlekedjenek a legrövidebb úton, ahelyett hogy felforgatnák az univerzumot bánatukban.

 5. Most látom csak, hogy van itt több is :) Talán jobban körülnézhettem volna mielőtt veszélyes vizekre evezek. Levertem a darázsfészket?

2 visszakövetés / visszajelzés

 1. Veréssel a dolgozó nőből asszony nevelhető? « tempty blogja
 2. Kvantum jóga: tök jó, végre van valami materialistáknak is… « Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: