Aktuális

Mozdulatlanul

“Méghogy 60 százalékos bevételnövelés, elment ennek az esze!” – dohog magában Zsolti, a call center harmincöt esztendős munkatársa, aki már öt és fél éve dolgozik az ország egyik legnagyobb telefonos értékesítőszolgálatánál. A jobbak között szerepel a neve, havi másfél milliós forgalmat bonyolít, de főképp a saját életét.

– Hát bazmeg, én ezt nem hiszem el. Hát mit vár ez tőlem? Százezres karácsonyi hitelre beszéljem rá azokat a magatehetetlen öregasszonyokat, akik még felveszik nekem a vonalas telefont, mert egész nap otthon ülnek a fűtetlen lakásban, és csak azért nem csapják le a kagylót, mert a hétköznapokon senki, nincs akihez szólhatnának?! Figyelj, tesó, én… én agyonrúgom még ma az összes seggarcú szupervájzort, amiért mindig minket csesztetnek, ha a mérnök urak odafönt elbaltáznak egy dizájnt…
Zsolti halkan, visszafojtott suttogással fejezi be a mondatot, mert úgy véli, mégsem volna helyénvaló, ha Róbert megtudná, hogy agyon akarja rúgni. Még ma.
– Nézd haver, ez van, ők csücsülnek a ranglétra tetején, fogalmuk sincs arról, milyen egész nap egy kétszer kettes bokszban gürizni nyolc órán át, kétperces pisiszünetekkel kétóránként. Ez van, viszont a jutalékot rendesen utalják, méghozzá húsz százalékot. Tudtad, hogy a legtöbb helyen csak tíz, legfeljebb tizenöt százalékot kapnak a gályarabok? Meg ne feledd, ott a fix is, és legalább be vagyunk jelentve – csitítja Petya, a cég másik régi bútordarabja. A konyhában lézengő újoncok, akik havonta cserélődnek körülöttük, egy pillanatra megnyugszanak, majd nehéz balsejtelmektől telve sunnyognak vissza a bokszaikhoz.
– Figyelj, csesszék meg a húsz százalékukat, elegem van. Minden évben elmondják, hogy én vagyok a legrégebbi, legjobb munkatárs, aztán év végén meg kapok két doboz szaloncukrot meg egy lestrapált matracot, amit a kuncsaft macskái már összehugyoztak, mielőtt visszaküldte a cégnek  a kiálló rúgók miatt. Elegem van, érted, tesó, betelt a pohár! Én ezt nem csinálom tovább! – Zsolti egy pillanatra feláll az ebédlőasztal mellől, ahol kollégája egy alumíniumpapírba csomagolt párizsis szendvicsből falatozik.
– Nem akarsz harapni valamit? Kicsit megnyugodnál…
– A pofáját, a kurvapecér disznó pofáját akarom szétharaptatni öt pitbullal, érted? A végsőkig kizsigerel, aztán vesz még egy plazmatévét, és a véremet akarja, hogy az új kocsija is belőlem legyen meg!
– Ugyan már Zsoltikám, hagyjad má’ a pitbullt. Itt vagy öt és fél éve a cégnél, és még egyszer se mentél be Róberthez, hogy közöld vele, hogy téged két doboz szaloncukorért meg egy macskahugyos matracért nem lehet megvenni. Nem mondtad a képébe soha, hogy ha nem hajlandó tisztességes pénzt adni és normálisan beszélni veled, akkor inkább átbútorozol a konkurenciához.  Mondtad vagy nem mondtad?
– Figyeljé’ már, hát te ismered, tudod, hogy milyen. Szerinted meghallgat? Szarik ő rám, csak akkor szól hozzám, ha baszogtatni kell, mint most is. Öt és fél év alatt tizenöt ezer fizetésemelést kaptam, fel tudod ezt fogni?
– Mér’ vagy még mindig itt? Neked olyan havi eredményei vannak, hogy akárhol el tudnál helyezkedni. Meg ott van a tanári diplomád is, amit anyádék fizettek. Már három éve nyomod a sódert, hogy le akarsz lépni, és még mindig itt vagy.  Ne értsd félre, haver, bírom a fejed meg minden, de komolyan nem értelek…
– Mittomén, mért vagyok még mindig itt, talán mert mindig abban bíztam, hogy végre fordul a kocka, és megbecsülik a munkámat…? Mittomén, tesó, már évek óta látom, hogy ez a pöcs nem becsül meg semmit, csak az új plazmatévéjét meg a gépkocsiparkját, amit nekünk köszönhetne, ha legalább venné a fáradságot, hogy a liftben köszönjön…
– Úgy mondod, mintha én nem tudnám, milyen. Ilyen és kész, neki is meg van mondva fentről, hogy mit csináljon. Engem az érdekel, hogy senkit sem kell leszopni, és elsejéig mindig a számlán van a pénzem. Oszt csaó.
– Te könnyen beszélsz, cseszdmeg, neked bírja a burádat, ad még fusimelót is fű alatt. De én ezt nem bírom, nem bírom, tesó – érted?! Már el vagyok rekedve a sok győzködéstől, hogy vegyenek ceruzafaragós kávéfőzőgépet ajándék késkészlettel, és kifolyik a szemem a monitor sápadt fényétől! Éjszaka csuromvizesen, reszketve riadok a rémálomból, hogy ezer öregasszony sír az ajtóm előtt, mert rájöttek, hogy a tojásfőzőóra nem működik, és ezért engem akarnak meglincselni! És akkor azzal jön, hogy 60 százalék pluszt hozzunk ki még karácsony előtt, különben ugrott a prémium…! Kiszívta a véremet, elvette az életemet ez a szemét, én istenbizony meg fogom ö…  – ekkor Róbert lép az ebédlőbe, egy pohár vizet tölt a InfraSect1200 fantázianevű szuperbögrébe, ami infravörös fényekkel tartja távol a legyeket és a hangyákat, és Zsolti már legalább hatmillió eurónyit adott el a terméktípusból az elmúlt bő fél évtized során.
– ….na jól van, tesó, menjünk melózni, mert várnak minket az öreglányok! Nyomjuk, gyere, karácsony előtt duplán bele kell húzni! – fejezi be a mondatot a hideghívások harmincöt éves bajnoka Petya felé fordulva.
És Zsolti áll, áll az ebédlőben, haját egy pillanatra felborzolja a szeptember első hetében leértékelt hangtalan ventilátor szele, de az ő világában semmi más sem mozdul már öt és fél esztendeje.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

2 hozzászólás Mozdulatlanul bejegyzéshez

  1. ezek a zsolti fiúk milyen alkalmasak a társadalmi összefüggések megvilágítására!

3 visszakövetés / visszajelzés

  1. Idegenül « Eszter's Offtopic
  2. Vajon tudja-e… « Eszter's Offtopic
  3. 7 okos felismerés, ami egyáltalán nem kényelmes | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: