Aktuális

Csak úgy csendben, befelé

A hideg, a szél és a jég miatt keveset mászkáltam, még mátrai extrém túrára sem mentem ma. (Igaz, ebben az is benne van, hogy pénteken arra jöttem haza Pestről, hogy apu – akinek nyolc éve CLL-ja van, és múlt héten kapta az utolsó kezelést a hatból – hőemelkedéssel küzd. Menni kellett az ügyeletre vérképet csináltatni, de szerencsére minden rendben volt, és azóta a lázat is sikerült letornászni, most vidáman nézi a meccset a fotelből. De azért egész hétvégén vele maradtam, holnap úgyis megyek vissza Pestre.) Mivel a gépem még mindig szervizben van, a kölcsön-notebookhoz pedig csak a korlátozott céges mobilnetet kaptam, filmeket sem tudok nézni teljes biztonsággal. Munka lenne bőven, de legszívesebben ki se kelnék az ágyból, az én szervezetemet nem mínuszokra és sötétre tervezték.

A héten a WordPress egyik belső blogja arra biztatta a népet, hogy frissítsék bemutatkozó oldalaikat, hosszú okítással annak mikéntjéről. Gondoltam, összedobok valamit, mert évek óta nem foglalkoztam már ezzel sem. Úgy voltam vele, fölösleges: a bejegyzéseimből úgyis kiderül “rólam” minden. Aztán megértettem: nem fűlik a fogam az öndefinícióhoz. Nem is tudtam megírni, csak kérdés-válasz formájában, és az is bő másfél órát vett igénybe (néhány sorról van szó csupán, tízezer karaktert írok meg kilencven perc alatt). Épp ezért volt érdekes kihívás. Ahogyan az is, hogy az év első hetében közel száz régi bejegyzést iktattam ki, tettem jelszavassá. Eljárt fölöttük az idő, már nem volt relevanciájuk. Nem hiányoznak, jobb nélkülük. Régebben soha nem töröltem a netes felületeket, ahol érdektelenné vált, nem kívánt nyomaim maradtak – változnak az idők.

Jobb híján olvastam: két könyvet és végül az Újszövetséget, így húsz év után (Jánost kétszer is). Mit mondjak, sokkal precízebb, mint amire emlékeztem, mindenkinek el kéne olvasnia, főként a keresztényeknek és az agnosztikusoknak – igaz, a többség számára teljesen fölösleges időpocsékolás, úgyis csak az ért belőle bármit is, akinek füle van a hallásra (és az sem feltétlenül rögtön mindent). Nagy koponya volt ez a Jézus, elég frusztráló lehetett, hogy nemzedéke és az utánuk jövő hatalmasok nem értették őt meg, de még a tanítványok is csak pislogtak az esetek nagy részében, mint hal a szatyorban. Komoly mester volt itt a földön pedig a srác, és nagyon örülök, hogy körvonalazódgat már az általa festett kép gyengénlátó szemeim előtt, és Ami Van.

Ha nem félnék a durva mobilszámlától, most megnézném a Hogyan lett Jézusból Krisztust, Dr. Micheal Ledwith ír pap, teológus professzor filmjét, ami épp idevág. Ha nálatok van rendes net, akkor viszont szívből ajánlom (akárcsak a későbbi részeket). Persze csak akkor, ha szeretsz gondolkozni, és gondolkodó lényként nem hiszel el mindent kétkedés nélkül:

Hogyan lett Jezusbol Krisztus from deep see on Vimeo.

Van egy csomó kaja a hűtőben, ami jövő héten lejár, úgyhogy most cukkinis-kápia paprikás-paradicsomos-mozzarellás-citromos-lazacos saslikot fogok készíteni, sok-sok borssal és oregánóval. Aztán meg összeütök pár csokis muffint, és a lovak közé csapok munka tekintetében is. Ez most egy csendes, introspektív hétvége volt, de ilyen is kell.

Reklámok
Eszter névjegye (887 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

3 hozzászólás Csak úgy csendben, befelé bejegyzéshez

  1. Nálam pont kifelé van most, ugyan ma pihenőnap van és nem is fűlt a fogam a futáshoz, mert lefáradtam és több mint 10 órát aludtam, de úgy megtetszett a hidegben futás, hogy már két alkalmon túl vagyok, de hiába a szuper orczy-park, míg jeges a faháncs, jobban járok, ha mégis elmászok az szigetig, mert nem hiányzik egy csúnya zúzódás egyik testrészemnek se :)
    De nálam ez most egy komoly akadályleküzdés, hogy már nem csak hogy ki merek menni futni, de ráadásul 0 fok körül is vállalom a kihívást 2-3 km hosszra :)

  2. csináltál muffint? itt a szomszédban? erre holnap meg visszamész Pestre? belül sírok. (Igen, tudom a lényeget fogtam meg a bejegyzésből. :D)

    • Oh shit, szóltál volna hamarabb, átszaladtam volna pár darabbal! Illetve te jöhettél volna, fatert nem akartam itt hagyni. Mindenesetre befaltuk, és kiváló volt. No, de next time. Muffinban jó vagyok.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: