Aktuális

Ki mit mond a Valentin-napról?

Mintha jóval többen utálnák, mint ahányan szeretik, a felhajtás azonban változatlanul óriási. Most nem alkotok véleményt, csak figyelek, mit mondanak mások.

kép: lilsugar.com

Ez is kell? – kép: lilsugar.com

A szoftverfejlesztőcég PR-cikke: “A Valentin-nap közeledtével általában mindenki a szerelemre gondol, az online fenyegetésekre viszont az internetezők többsége a legkevésbé sincsen felkészülve.” – Megdöbbentő összefüggés, erre még nem is gondoltam. Pedig muszáj védekezni…

Matrica a napilapban: “Úgy szeretlek, mint az első napon!” – Hát kösz, de jobb esetben azért idővel csak mélyül a dolog egy pöttyet. Szinte érezzük a képszerkesztő izzadságszagát, amikor egymás tetejére másolta a Northfotóról vett szíveket.

Brittudósok: “A Valentin-napot a nők számára hozták létre, ilyenkor a csokoládé szívecskéktől kezdve a tűzpiros képeslapokig minden a hölgyek romantika iránti vágyának kiszolgálásáról szó. Brit kutatók friss felmérése szerint a férfiak 77 százaléka szexre számít az extra figyelmességért cserébe. A felmérések igazolják, hogy az egyedülálló nők a legdrágábbak Valentin napon: összesen 257 dollárba kerül az út a mozitól a vacsin át az ágyig. Valamivel könnyebb táncba vinni a férjes asszonyokat: ők már 203 dollár értékű ajándék hatására is szétnyitják a lábaikat. A legkönnyebben a stabil párkapcsolatban élők kaphatóak: már 180 dollárnyi figyelmességtől is elalélnak.” Á, nem érdemes kommentálni, nem moralizálunk.

A piackutató vállalat: “A friss adatbázis alapján a legnagyobb hipermarket 2013.01.28 – 2013.02.03 között érvényes akciós újságában jelentek meg az első Valentin-napi akciók, amelyben a címlapon kívül további 2 oldalt szenteltek arra, hogy ajándékötletekkel lássák el az olvasókat. A kínálatban szerepelt többek között neglizsé garnitúra, szatén hálóing, plüss maci, szív alakú kulcstartó és szíves tortaforma is.” A drágulás egyébként az előző évhez képest átlagosan 80 forint.

Sajtóközlemény az egyik legnagyobb távközlési cégtől: “Eljött a Valentin-nap, amikor friss felmérésünk szerint a megkérdezettek több mint fele meglepi valamivel a kedvesét. A férfiak szívesen adnak okostelefont, a nők saját kezűleg is készítenek ajándékot, sokan pedig vacsorázni mennek párjukkal.” – A faszi megint mélyen a zsebébe nyúl, a nő meg a zseb mellé házias konyhatündérré szelídül, értjük. A lényeg azonban az, hogy a távközlési cég szerint ilyenkor okostelefont illik (szívesen) adni, az ékszerkészítő kisiparosok kutatásai pedig egy szép nyaklánc vagy gyűrű irányába mutatnak, fő az önzetlen szeretet.

Az FMCG-cég branded contentje a bulvárlapban: “Ha igaz, hogy a férfiak szívéhez a gyomrán át vezet az út, akkor nem hagyhatod ki a Valentin-nap romantikus hangulatából a vacsorát sem! És ha vacsora után terveid vannak, akkor ügyeljünk arra, hogy se az étel elkészítése, se elfogyasztása ne fárasszon ki!” Ugyan már, van olyan ember, nemtől függetlenül, akit nem lehet kajával levenni a lábáról?!

Női magazin: “Kényeztesd párod legérzékenyebb pontját forró csókok közé ágyazott jéghideg csokoládéval. Indíts lassan, gyengéden, körző mozdulatokkal a makk körül, majd válj egyre intenzívebbé: az sem baj, ha Valentin napi rúzsod foltod hagy a heréken. Ugye, hogy a szexi fehérnemű mennyire fel tudja dobni ezt a különleges estét?”

Turbómagyarok: “A Valentin-nap és a Halloween két borzalmas amerikamajmoló förmedvény, amelyet a zsidrák pénzszedők eszeltek ki vagyonunk megszerzésére. A mi ünnepünk a Bálint-nap: ez egy szép keresztény szokás, amelynek az eredete, hogy Szent Bálint, Terni püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált, ezért a szerelmesek a neve napján meglepik egymást egy-egy aprósággal. Ne hagyjátok, hogy a rótsildok kiforgassanak minket a vagyonunkból, szebb jövőt…!”

Facebook, percenként ötször: “Még egy Valentin-nappal kapcsolatos kiírás, és felkötöm magam. U-NAL-MAS! Ez is olyan nap, mint a többi! A szerelmedre és a szeretteidre mindig illene odafigyelned.” Régóta érdekel, hogy ha MINDENKI utálja, de legalábbis csak eltűri a pénzért vett szex szerelmesek napját, akkor mégis mi működteti hosszú évek óta ezt az igazán jövedelmező iparágat?

És ti hogy vagytok a Valentin-nappal? Akárhogy is, töltsétek szerelemben, szeretetben.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

13 hozzászólás Ki mit mond a Valentin-napról? bejegyzéshez

 1. az sem baj, ha Valentin napi rúzsod foltod hagy a heréken.
  :D:D:D:D:D:D

 2. ez egy tok jo alkalom, h az ember valami kedves meglepest keszitsen-adjon (nem feltetlenul targyra gondoltam…)valakinek akit szeret, ha eppen van, akit szerethet…
  akinek nincs, annak tud a hiany miatt erosen fajni.
  szerintem ezzel nagyjabol le is fedtem a szereti-ruhelli spektrumot :)

 3. Mi random megkérdeztük, mit kér a másik és gyorsan leboltoltuk a dolgot :) Amúgy nem túlságosan izgatnak minket a szívecskék, pontosabban Mátét egyáltalán nem, engem meg a marketingfelhajtás zavar, úgyhogy végső soron kvittek vagyunk benne :) Ő olyan anyagias-tárgyias típus, én meg a fix ajándékozós alkalmakra szoktam kérni azokat a dolgokat amikre szükségem van, most pl. tízkilónyi neoprén súlyzót :) Igazán romi <3

 4. A “Turbómagyar” rész nagyon jó :))

 5. hm, nagyon profi :)

 6. Én meg itt mosolygok, nekem ez V-day volt, meg a fűtésszerelésé, meg most látom a facebookon: Magyar Bálint megköszönte a jókívánságokat, ja meg kurva sok szívlufi volt a Mammutban, de nem tűnt fel, és nem tűnt fel tavaly sem, amikor még élt a férjem. Gyönyörű idézetgyűjtemény, nekem is az igazánmagyarok meg a brittudósok tetszettek!

 7. Újabb gyöngyszem!

  XY megosztotta Csaba Csépke fényképét.
  Távol álljon tőlem, nem akarom megsérteni a hölgy ismerőseimet legfőképpen a hajadonokat, de szerintem a Valentin-nap olyan mesterkélten kreált magamutogatós átvett dolog. Miért nem őrzik a mai fiatalok a régi hagyományinkat, és február 14.-e helyet inkább április 30.-án éjszaka állítanak májusfát a kedvesüknek, vagy ha nem akarnak a favágással bajlódni akkor „csak” egy májuskosárral lepjék meg a leányzót akit szeretnek. Ha ti is így gondoljátok akkor osszátok és „tetszikeljetek” ( szándékosan nem like-ot írtam ).

 8. Nekem a leányzó mind stíluselem tetszik.

 9. Azért ez is egy embertípus: az ősmagyar arckönyvező.

 10. hála égnek úgy múlt el ez a valentin-nap, hogy észre sem vettem :D szerencsére a németeknél itt nem akkora felhajtás, nem tolják olyan durván az arcodba

 11. A Valentin napnak is klasszikusan ugyanaz a pénzhajhászás a motorja, mint bármely ünnepünknek. Én csak annyit látok minden kisebb nagyon piros betűs nap kapcsán, hogy igyekeznek a pofánkba tolni a “fogyassz-fogyassz kicsi emberke” és ezt meg is teszik. A média ugyancsak eltéríti a fogyasztás irányába a magasztos ünnepet (nem sokra becsülöm, de toleráns vagyok). Régen a Hírekben volt egy megható vagy meghökkentő kis sztori, mostanra ezeket felváltották a piacelemzések és a jelképállítások a fogyasztás szemszögéből: “Megkérdeztük XY-t (tetszőleges celeb neve), hogy mit vesz idén a kedvesének a szerelmesek napjára… ” És úgyis csak apróságot ad: 5 csillagos szállodában kaja-pija-szexcsata kuponos füzetből spórolt belépővel… Ehhhh

2 visszakövetés / visszajelzés

 1. Számomra a karácsony, őszintén | Eszter's Offtopic
 2. A 7 legelcsépeltebb téma, amiről minden héten tucatnyi írás születik | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: