Aktuális

3 olvasmány, 3 gondolat, 3 kép – szeretettel

Ma azt a három idézetet hoztam el nektek, amelyeken az utóbbi napokban járt az eszem (ez is sorozat lesz, valami azt súgja). Mivel azonban eléggé vékonyka volna, ha csak kopipésztelnék, a hozzájuk fűződő gondolataimat, érzéseimet és asszociációimat is megosztom – elvégre ettől lesz blog a blog.

Az első idézet a párkapcsolat nagyon is hétköznapi alapfeltételeiről szól; a második nem kevesebbről, mint az élet értelméről; a harmadik pedig figyelmünk fókuszáról és döntéseinkről, hogy mit kezdünk mindazzal, ami körülöttünk van.

Ha van kedved, fusd át azt, ami érdekel, de aztán – szívből ajánlom – térj vissza egy nyugodt olvasgatásra és elmélkedésre alkalmas időpontban, és elvárások meg előítéletek nélkül hagyd, hogy benned is megszülessen az olvasottak sajátos, csak rád jellemző értelmezése.

A projekt a kép alatti oldalszámoktól indul, kellemes olvasgatást!

Tarján felől Solymos, saját kép

Tarján felől Solymos, saját kép

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

4 hozzászólás 3 olvasmány, 3 gondolat, 3 kép – szeretettel bejegyzéshez

  1. az a fránya újságíróagy! a második idézetnél kőkeményen lerántott a valóság talajára a szavak szerintem tökfölösleges nagybetűzése. a kicsi léleknél még oké, de a többinél duplán vertem a fejem a falba, a miérten kívül kérdezgetve azt is, h miért zavar ez engem tulajdonképpen? nem tudom. nem szeretem a májat, a paradicsomlevest meg a túl sok nagybetűt. viszont az utolsónak a csattanója igencsak üt, főleg a mostani csevejeink fényében @;D

    • Azt én előadva hallottam, és mivel eltűnődtem rajta, rákerestem a neten – így már más volt olvasni, mint “szűzként”, tehát nem a nagybetűzést figyeltem. Általában el tudok vonatkoztatni a helyesírástól, gépeléstől, de volt már olyan, hogy egy-egy Nagyon Komoly Mester valóban bölcs írása bosszantott fel a rémes központozás miatt (egyes vélemények szerint a vesszőhiba jellemhiba… tényleg, miért nem lehet figyelni erre?!). De itt nem éreztem zavarónak az “alternatív helyesírást”.

  2. “Én azt gondolom, a szeretet ezt jelenti: hogy a másik létezése öröm a számomra.”
    Nem vagyok épp egy Popper Péter-fan, de ezzel tökéletesen egyetértek.
    És ezért is szeretném, ha egyszer valaki örülne nekem. Ne szeressen, mert az féltés, aggódás, stb. Örüljön.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: