Aktuális

Leckék arról, hogyan legyél rossz szülő

Az amerikai Wife Swap című műsorban anyukák váltanak családot két hét erejéig, hogy – férjeikhez és csemetéikhez hasonlóan – megismerjenek egy egészen más életstílust. Nemrég egy hoki-rajongó és egy gót család cserélt gazdasszonyt, de egyik família gázabb volt, mint a másik.

Az nem derült ki, hogy az asszonykák a hálószobában hogyan szuperáltak

Az nem derült ki, hogy az asszonykák a hálószobában hogyan szuperáltak

A gót család ultragáz: egy csomó olcsó dark klisét követnek, aminek semmi értelme nincs, sőt, még veszélyes is (zombikkal meg halottakkal társalogni nem túl okos dolog – pláne minden előképzettség nélkül, ugye). Még ennél is aggasztóbb, hogy olyasmikre kényszerítik a gyerekeiket, amikhez szerencsétlen kölköknek semmi kedvük sincs. Kénytelenek feketében nyomulni, és a kisfiú haja is derékig ér, hiába szeretne fiús, tüsi frizurát (tegyük hozzá, a hosszú haj inkább metál-dolog, de ez mindegy is). Elítélnek mindenkit, aki különbözik tőlük, és – bár legalább tízszer elismétlik, hogy ők így fejezik ki magukat, és a szépséget ott keresik, ahol más nem látja azt meg – egyszerű eszképizmusból és lázadásból választottak más életstílust, mint a környezetük.

A hokis család szintén nagyon beteg: mindenük a versengés, a saját gyerekeiket rendszeresen megalázzák és szerencsétlen lúzereknek nevezik, ha esetleg nem ők nyernek a pályán. A kislány szeretne táncórákra járni, amit a szülők nem igazán vesznek figyelembe, mert fontosabb számukra a hoki. Az apuka kedvesen közli is: dögunalom nézni, ahogy a lánya táncol, hokizzon inkább. Hiába a nagy sportmánia, a család minden tagja hamburgerzabáló kisgömböc, és sportszerűségük addig már nem terjed, hogy segítsenek az anyjuknak a ház körüli teendőkben: inkább alszanak vagy döglenek a tévé előtt. White middle-class Rebublicans, YAY!

A két család ideje nagy részét jobbára azzal tölti, hogy egymást anyázzák, amit “name-callingnak” és “labellingnek” eufemizálnak. Mindezt a lehető legalpáribb módon, és ami a legrosszabb: a gyerekek előtt teszik. Mindkét famíliának szent meggyőződése, hogy csak nekik lehet igazuk, és minden dogmáiktól eltérő alternatíva a világ végét jelenti. Hiányzik a nyitottság, és a jó értelemben vett szabad választás lehetősége is, ugyanakkor egyik szülő sem következetes a merev, egocentrikus és begyepesedett döntéseiben.

Teljes a káosz. Még az sem hoz katarzist, amikor a műsor végén a hokimán család belátja, hogy a a kreatívkodást tulajdonképpen mind élvezték, a kislány pedig balettozhat kedvére, valamint az ortodox gót família megengedi, hogy fiuk levágassa a haját, és elismerik, hogy a gyerekek több szabadságot is kaphatnának.

ps.: Le merném fogadni, hogy a Sisters-Mission-Sopor Aeternus-Faith and the Muse vonalat alig ismeri a gót család, és valójában Rammsteint meg Mansont hallgatnak nagy büszkén!

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

3 hozzászólás Leckék arról, hogyan legyél rossz szülő bejegyzéshez

  1. Hát ez nagyon gáz… bár nem meglepő viselkedés az amcsiktól…

  2. mennyire vagyok gyarló, ha a képalánál elvesztettem érdeklődésem a téma iránt? @XD

  3. Administrator // április 23, 2013 - 10:42 // Válasz

    Az a véleményem, hogy ezek az emberek azok akik nem tudják elviselni a kudarcokat a nemet. Ebbol kifolyolag ezzel a felfogással biró emberek gyerkek lövil halomra a társaikat vagy abevásárló centrmokba a népeket.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: