Aktuális

7 jel, hogy ordasmód berúgtál

Bármilyen hasonlóság a valósággal csupán a véletlen műve. A véletlen meg az Isten álruhában.

Emkének ajánlva

Emkének ajánlva

1. Előkerülnek a legdurvább berúgós történetek, a bohém ifjúság gondtalan, világjáró éveiből, amelyekre pironkodva emlékezel.

Például az, amikor rádjön az aprófosás a kedvenc bulihelyeden, és gyorsan tele is rakod a vécéjüket… majd a guggolásból felállva döbbenten veszed észre, hogy elfelejtetted felhajtani a vécétetőt… Tök ciki meg minden, de mindenkinek van legalább egy ilyen vécés története, ugye? Ugye??? Na, jó, mindegy. Kértek még egy kis salátát…?

No és az, amikor vasárnap reggel tízkor a vendéglátód németórát tart három tizennégy éves fiúnak, és te egy szál bugyiban arra ébredsz a szomszéd szobában, hogy rókáznod kell, de nem akarod a tanári tekintélyt félmeztelen okádással lerombolni, ezért inkább egy nejlonszatyorba hánysz (“mute” üzemmódban), és visszafekszel aludni. Húsz perc múlva ráeszmélsz, hogy a rókának szaga van, ezért – amíg a németóra tart – kiakasztod a szatyrot az ablakba, hogy alhass békében tovább, majd két óra múlva szégyenkezve hallgatod, ahogy a szomszéd felháborodottan meséli a liftben, hogy egyszer csak berepült az ablakán egy zacskó okádék a hideg novemberi szélben…

Érdekes, ezek a történetek mindig előkerülnek: akkor is, ha a többiekkel korábban még csak a szimultán idő koncepciójáról és az anyagból való kiemelkedés lehetőségéről beszélgettél elvont filozófiai kontextusban, és amúgy meg mindenki Nagyon Komoly Ember ám, de tényleg.

2. Mindenkit szeretsz, méghozzá nagyon. Ha kezdő vagy, ezt még mondod is (“Szeretlek benneteket, bazmeg!”), de később már fölösleges: ha együtt ittatok, ők is ugyanezt érzik. Minek koptassuk hát a szánkat, amikor annyi más fontos téma van…? Például meg lehet váltani a világot. Mindig van egy-két bölcs felismerés, de tényleg. Csak emlékezzünk rá…

Meg amúgy is dévaj szexgép vagy: ha van szerelem, rizsázni se kell annyit.

3. flkhéipiw497loőőozrzgxte64hhfxaeéjutj˛u%=”+!’)(=§ASDFGJ!!!

4. A negyedik sör után úgy döntesz, dolgozol egy kicsit lefekvés előtt, ezért megnyitod a gmail-ed drive-ján a forráslistádat. Sajnos a menüsorban megjelenő “drive” szó miatt meg kell hallgatni a REM-től a Drive-ot. Hetvennégyszer.

5. Ó, a céges bulik…! A céges bulik és a jó meleg Afrika, ott fülledt az erotika! A forgatókönyv mindig a következő: kezdetben hűvösen, megvető fintorral az arcodon figyeled, ahogyan a tömeg kommersz, olcsó slágerekre vonaglik makkos cipőben és kiskosztümben. A hatodik dupla-whiskey után (itt aztán bélelik a piákat, hamar akarnak végezni!) aztán rájössz, hogy nem is olyan rossz ez a Maria Magdalena, és teljes mellbedobással ugrálsz rá egyet, mintha életed soundtrackjét hallanád, és nem lenne holnap. A probléma akkor kezdődik, amikor már – két órával és két Fénnyel később – azon kapod magadat, hogy nulla hanggal és ritmusérzékkel teli torokból karaokézod a vezérigazgatóra támaszkodva az asztal tetején, hogy nyolc óra munka, nyolc óra pihenés után nálad mindig két forint ez a dal. Na, akkor valószínűleg az van, hogy sakálrészeg vagy, és menni kéne hazafelé, az első metrók már járnak.

Tényleg, most, hogy szóba került… hallgassuk csak meg a Maria Magdalenát! Néhányszor. Úgy ötvenszer.

6. Érzed, hogy a buli még egy komoly afterparty után kiált – akár nálad, és igen, akkor is, ha tizenhatan vagytok, és az elmúlt két hónapban nem vitted túlzásba a takarítást… vagy ami még rosszabb, ha épp előző nap végeztél a szezonális flájlédivel. Meg miféle kifogás az, hogy reggel nyolc van? Most komolyan, miért téma ez, nincs is idő, meg amúgy is: most mit csinálnál otthon…??? Vegyünk pár sört az éjjelnappaliban, és menjünk már…

7. Ilyesfajta hülye listákat írsz, ahelyett, hogy dolgoznál, és mondjuk értelmes hetes listákat készítenél normális helyekre, amiket nem csak pár haverod olvas heves bólogatás közben…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

9 hozzászólás 7 jel, hogy ordasmód berúgtál bejegyzéshez

 1. Hát, mondjuk sakálrészegen nekem minden eszembe jut, csak az nem, hogy dolgozzak :D

  • Jaj, hát az nem a hótmax állapot, hanem a leírtak felnőtt válfaja: az, amikor megittatok három-négy sört egy csendes helyen, aztán mindenki ment haza aludni tízkor. Szóval semmi médzsör szétesés, csak egy kis szolid sörözés!

 2. Szezonális flájlédi, az egyik legtalálóbb paradoxon :D

  • Na, erről is kéne valami poszt, hogy ez kinek miként megy. XD Befizetek rá, hogy sokan vannak, akik naponta csinálják azt is… :DDD

   • Én több dolgot beépítettem, akár napi szinten is, pl. a “rutinok” tényleg az ember vérévé tudnak válni egy idő után. De ez az időbeosztás, meg zónázás meg 3 napig előszoba, 5 napig konyhasuvickolás, hétköznap elintézni mindent, hétvégén csak pihengetni és egyéb “szabályok” – no, ez szerintem csak meghatározott személyiségtípusoknál működőképes, és én nem oda tartozom :D Ennek ellenére az egész szemlélete szerintem nagyon hasznos. :)

 3. Ha van elvégzetlen munkám, akkor én is mindig dolgozni akarok :) És nagyon nehezen látom be, hogy felesleges az erőfeszítés, mert holnap úgyis át kell írni az egész cikket.

 4. További jelek: a piázás közben beüvöltött régi haverokat akkor is fel kell hívni, ha éppen reggel négy óra van. Eszünkbe jutottál bazmeg, itt vagyunk a régi helyen. Ilyenkor alszol? Ne legyél polír, gyere, itt van az izé és a hozé is. Ha szingliként vagy ittas, akkor kötelező sms-t küldeni az exednek… vagy rejtett számról felhívni és letenni… vagy felcsöngetni és elrohanni… mindegy melyiket. Részegen kötelező bepróbálkozni a pultos lánynál/fiúnál. Kénytelen szóba állni veled, és amíg az italodat tölti, elhangozhat az ezer éves kérdés, a ‘mikor végzel?’ Csodálom, hogy még senki sem írt dalt erről.

 5. Tök undorító, amiket itt olvastam.És pont az ilyeneknek vannak barátaik..

 6. Ez most jól esett, vidám poszt, még annál is murisabb az emlékezés, hehe. :D

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: