Aktuális

Őszi hangulatok: kilométerek hazai pályán

A hétvégén hazai terepen kirándulgattunk, vasárnap egy 22 km-es kis sétára került sor a Sétafika-csapattal. Az útvonal a következő volt: Mátrafüred – Kozmáry-kilátó – Gyöngyössolymos – Cserkő – Nagy-völgy – Lajosháza – Mátraháza – Hanák Kolos kilátó – Sástó – Muzsla – Mátrafüred. Mivel gondolom, mindenkit érdekel, hogy tölti az ősz az idejét itt fent a hegyekben, megosztok néhány fotót, a teljesség igény nélkül…

Reggel kilenckor egy helyes kiscicával találkoztunk a mátrafüredi büfésor Tölgy büféjének a pultján, ahol kávéval próbáltam életet lehelni magamba. Szerintem cuteness overload, úgyhogy mutatom:

kiccica
Nélküle indultunk tovább a Kozmáry-kilátóhoz, majd Gyöngyössolymoson át a Cserkő-tóhoz:

Itt egy kimúlt galambot is találtunk, lejegyeztük a gyűrűszámát, és rögtön elküldtem az infót a postagalamb szövetségnek. Szegény maradat valószínűleg Szlovákiába vártak haza versenyről, remélem, nem számít a szentlélek elleni bűnnek, ha mellékelem a képét:

galamb

Cserkőről felmásztunk az Őrlőműn keresztül Lajosházára, majd Mátraháza következett:

Itt kajáltunk (én a szokásos Mátra gyöngye-palcsintát, amint azt a mellékelt ábra mutatja), majd megnéztük közelebbről a Hanák Kolos kilátót, ahonnan azért már jól látszik, hogy imitt-amott sárgulnak a levelek. Természetesen csoportképek is készültek, találd meg a különbségeket a két fotó között:

csopi

csopi2

Megnéztük az Adrenalin-kalandparkot, de kissé kopár volt, aztán Áronék eltűntek Sás-tó felé, mi meg bevártuk őket a Muzslánál (a Muzsla-kilátó nem keverendő össze a Muzsla-heggyel, ami innen messzebb van azért), amit egy kis frissítés előzött meg a Rákóczi-forrásnál:

Füredre 17:40-kor érkeztünk meg, addigra már kezdett hideg lenni, vissza kellett venni a dzsekiket és a pulcsikat a kistrikós rohangászások után. Ez a túra is király volt, mint mindig, köszi a szervezést, Áron & túratársak!

Még több sztori és fotó, kirándulás témakörben >>

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

4 hozzászólás Őszi hangulatok: kilométerek hazai pályán bejegyzéshez

  1. az a döglött galamb nagyon kellett!

  2. Tücsi Soulleader // október 8, 2013 - 10:51 // Válasz

    Gyönyörű fotók!!!
    /a galamb tartja az egyensúlyt :P ? – a macska mellé kellett volna helyezni…és rögtön összekötötte volna a kettőt az elménk/

  3. Jóvanna, szerintem ez a galamb holtában is szép, nu!

1 visszakövetés / visszajelzés

  1. Őszi hangulatok: aranyerdő, Bene-vár, barlangbuli | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: