Aktuális

Liptai Claudia, Rékasi Károly meg a fekete mágia

(új rovat, igazi trash-bulvárhíreket kommentelek szellemi látásmóddal*)

Aszondja Frabato boszorkánymester (bárki is legyen ő…) a Kiskegyed friss számában, hogy Liptai Claudiára egy sor tehetős üzletember rámozdult, akik hozzá járnak szerelmi kötésért, amire átlagosan fél millió forintot szánnak. “Ám a legtöbb esetben nemet kell mondanom, mert házasságban, komoly párkapcsolatban élőkre tilos kötést tenni. Nálam ez szigorú etikai szabály” – mondja a mágus.

Megszopatták Rékasit

Megszopatták Rékasit (kép: kultplay.hu)

Ezután még annyi ökörséget összehord, hogy úgy éreztem, muszáj szóvá tenni a dolgot, de persze a francnak se volt kedve komplett bekezdéseket bemásolni a nyomtatott lapból, így szétnéztem, netre került-e már az erősen PR-szagú mini-interjú (a hirdetési osztály helyében nem örülnék, ha emberünk nem fizetett ezekért az anyagokért, márpedig X-et sehol nem látok). Nos, mindenesetre kiderült, hogy ez a Frabato rendszeresen haknizik az Axel-Springernél azzal, hogy random sztárokra kérnek a fanatikus rajongók szerelmi kötést, de ő annyira jó arc, hogy csak indokolt esetben vállalja el a procedúrát, hiába ajánlanak neki százezreket és milliókat a fanok. (Amúgy ezt se reklámból mondja ám, hanem csak úgy, hogy tudd.)

A júliusi uborkaszezonban (már mi is elővettük a kalapból a “Selena Gomez terhes?” és a “Kiderült! Nem is terhes Selena Gomez” szintű, hetente háromszor megírható cikkeket, és mindent, ami Kim Kardashiannal történt, annyira nem voltak épkézláb celeb-hírek) például pikáns hírnek számított Rékasi Károly és Détár Enikő frigyének alkonya (a 40+-os korosztályban, a mázlisták), amire a mágus a következőképp reflektált:  “nem kizárt, hogy valaki a fekete mágiát is felhasználta ahhoz, hogy Kari eltávolodjon Encitől”. Ez egyébként azért jó, mert ennek az anyagnak már simán lehet azt a címet adni, hogy “Fekete mágia szakította szét Détár Enikőt és Rékasi Károlyt?”, így, kérdőjellel, sőt, az RSS-cím a hírkeresőre akár merészebb is lehet: “Sokk! Kiderült, miért szakított a legnépszerűbb hazai sztárpár!”. Nettó százhúsz ezer kattintást jósolok, pedig nem vagyok tisztánlátó, becsszó.

„De aki házas férfira vet szemet, ki kell ábrándítanom, mert családot nem szedünk szét! Az fekete mágia. Független férfinál is mindig megvizsgálom, van-e komoly párkapcsolata, mert azt is tiszteletben kell tartani. Tehát csak akkor vállalom a szertartást, ha szabad az út egy új szerelemhez. Elárulhatom, hogy a Barátok közt legismertebb, családos arcaira is rengetegen kértek már nálam kötést, hiába. De úgy tudom, mások elvállalták a rituálét” – fejtette Frabato már akkor is, majd elmondta: a szerelmes rajongóhölgyek már “azzal rontást idéznek elő, hogy állandóan nézik és nézik az imádott színészt, böngésznek utána, ábrándoznak róla”, mert “így teljesen elgyengíthetik az energiaszálakat, amik egy nős színészt a családjához kötnek”. Ajaj! “Mágiával ugyanis úgy alakíthatjuk az eseményeket, hogy rövid időn belül létrejöhet a randevú” – tette hozzá a nagyon etikus mágus, az áldott jó lélek…! (Hogy mehetett ez ki X nélkül?!)

Nos, kedves Frabato, gazdag üzletemberek, elkábult rajongóhölgyek, meg Rékasi:

1. Ne fogjunk már minden nehézséget és problémát mindig külső dolgokra, jelen esetben holmi transzcendens rizsára. Kámmon! Nemrég hallottam egy hölgyről, aki kipakolta a legjobb barátnője kisboltját, majd azzal védekezett, hogy megszállta őt egy démon, ezért mossa a kezeit, ő semmiről se tehet. Ember, bármi is történt (akár egy démoni megszállás, igen), vállaljuk már a felelősséget a tetteinkért, kérjünk bocsánatot és tegyük jóvá azt, amit elrontottunk! Mindennek van következménye, és elsősorban rajtad múlik, mi az.

2. Mindenkit annyira lehet átkozni, rontani, vuduzni, amennyire sebezhetővé válik mentális és szellemi értelemben. A legjobb védelem és gyógyszer a tudatosság. Legyünk észen, figyeljük a jeleket, igyekezzünk mindig megérteni, mi miért történik velünk. Ez a legnagyobb mágia, és egyben a “fekete mágia” legjobb ellenszere.

3. Frabato, te szerencsétlen, minden fekete mágia, amivel a másik ember életébe kérés nélkül beleavatkozol, akkor is, ha a szándékaid egyébként… hmm, “jók”! Tudod, a pokolba vezető út is jóindulattal van… tudod te, na. Hidd el, teljesen irreleváns, hogy a célszemély házas-e, van-e párkapcsolata vagy éppen megrögzött szingli. Sőt, az is mindegy, hogy jól érzi-e magát egyedül vagy régóta vágyik már társra. Bármi is tehát a helyzet, te nem nyúlsz az életébe, és semmilyen módszerrel nem befolyásolod, mert ez tabu, bármennyire is jó biznisz az ellenkezőjét állítani és tenni ennek. És jó lenne, ha az összes vudubabás vállalkozás tudomásul venné ezt az alapvetést, bármennyire komolyak vagy komolytalanok az ún. mágikus aktusaik!

4. Valóban igaz a kijelentés, hogy kérd és megadatik, de legyél már annyira bölcs, hogy tudd: a vad ösztöneid és a beteg függéseid nem mindig a legjobb irányadók. Időre-órára szinte bárkit “megszerezhetsz magadnak” (jaj, a birtoklási vágy, már megint), de vajon jó az neked, boldogabb leszel tőle hosszútávon? Én már jártam ebben az utcában (igaz, nem a mágia segítségével), és nem lettem boldog a végén, sőt. Legyen már annyi eszed, hogy nem Liptai Claudiákat és Rékasi Károlyokat kérsz a létezéstől, hanem valakit, aki hozzád illő, számodra megfelelő társ, és akivel kölcsönös, építő érzelmeket/tapasztalatokat vagytok képesek együtt megélni. Azt, ami számotokra a lehető legáldásosabb.

Ennyi voltam mára, legközelebb Kim Kardashian milliókért elárverezett eljegyzési gyűrűjéről diskurálunk, amely voltaképpen 72 napos házasságának a viharos jelképe, és hát – őszintén szólva – kellene a francnak. Csak mert ha uborkaszezon van a bulváriparban, KK gyakrabban mindig terítékre kerül a kelleténél (igazán durva uborkaszezonban kérdőjellel, mint Selena Gomez terhessége).


*jól van, tudom, hogy merész irányvonal ez, hiszen olvasóim egy része a trashbulvárt utálja, a másik meg a szellemi látásmódot, nem is beszélve azokról, akik mindkettőt, de… a keresőből a kulcsszavakra érkező kattintások is elegek lesznek én meg szeretek ilyesmiről beszélni, na.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

5 hozzászólás Liptai Claudia, Rékasi Károly meg a fekete mágia bejegyzéshez

 1. ennél a posztnál már a kulcsszavak is önmagukért beszélnek @XD mindenesetre engem a kiskegyednél már nem az ilyen hírek ragadnak meg, hanem a portáljuk hanyatlása… amikor lementenek egy fb-os képet, írnak hozzá 3 sort, és megpróbálják cikként eladni szegények. ehhez képest ez a frabatós eszmefuttatás kész oknyomozás a nyomtatott lapban.

 2. Van az a szint, amit nem fogok tudni megérteni a celeblapok kapcsán: igenis van olvasójuk és igenis ilyen hírek miatt veszik meg őket.
  A mágiás vonulat: mindig csodákra várok, hogy egyszer tényleg egy igazi látó/mágus/”csudatevő”, szakmailag korrekten nyilatkozzon. Úgy ahogy egy CBA-s néni is tenné, amikor a szakmájával kapcsolatban komolyan kell kiállnia. Nem, itt kérem megint Kari és Enci van – egy ilyen szentencia elég ahhoz, hogy teljesen idiótának nézzék, tovább nem folytatom, mert úgy gáz ahogy van.
  Hárítás: ahogy te is írod, a társadalomban megy az ujjal mutogatás. Magyar találmány? Nem tudni, de az biztos, hogy Magyarországon van divatja mindig másra hárítani a felelősséget és olyan ideológiát tudnak hozzá gyártani, hogy Arisztotelész is megnyalná a szája szélét.

  Most akkor tényleg terhes a Selena? :)

 3. Meglehetősen jó volt olvasni :))) és még jobb továbbgondolni. Köszi Eszter!

  “Legyünk észen, figyeljük a jeleket, igyekezzünk mindig megérteni, mi miért történik velünk.”

 4. Ez zseniális írás volt, köszönöm!

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: