Aktuális

Éjszakai bivak az erdő közepén

Mi sem természetesebb, minthogy a téli időszámítás első éjszakáját éjjeli bivakkal kell tölteni az erdő közepén, mert mi, a négy elem gyermekei, teljes harmóniában élünk a természettel. Tizenkét fős kis csapatunkból ezt csak négyen vállaltuk be, a többiek egy fűtött gyáli tanya magas falai között éjszakáztak tőlünk pár kilométerre. Szerencsére az idő baráti maradt (délután 25 fok, este 17, simán mezítláb, egy szál sortban táncolhattunk a tűz körül), de azért nagyon bölcs dolog volt beruházni a 3 évszakos hálózsákra. Íme, a tapasztalatok.

varju

Hajnal van, felébredtek a varjak is – zsákból fotózva

A piacon elérhető legolcsóbb minőségi opció az Easy Camp Devil 400-as hálózsák (nem  tudom, mitől devil, gondolom, a marketingesek a pokol melegét tartották szem előtt, eh). Ezt 15 999 Ft-ért vásároltam meg péntek délután a Ferenc körút Mountexében (a számlámon lévő 5 000 Ft-ból). Terveztem egy ideje, hogy beruházok egy 3 évszakos zsákra, de nem hittem volna, hogy későősszel még nomádkodni fogok, így nem is tettem pénzt külön félre a célra. Nyilván a jó idő miatt belelkesedett a csapat perverzebb harmada, hogy érezni kívánják az éjszakai erdő suhogását a bőrükön, és a reggeli dért az arcukon, így én sem mondhattam nemet egy ilyen lehetőségre.

Az Easy Camp mérete 210x80x 50 cm, a hőtűrése pedig a következőképp alakul: komfort: -1 °C, átmenet: -7 °C, extrém: -25 °C. E téren a 120 ezres hálózsákok sem tudnak többet, csak őket kisebbre össze lehet hajtogatni, és több zseb van rajtuk (pl. külön cipzáras rész a lábmelegítő téglának). Igazán puha és kényelmes, egy szál bugyiban, mezítláb sem fázik benne az ember (sőt, tudtommal kimondottan pőrén kell aludni ezekben a zsákokban, hogy testünk hőjét visszaverje a poliészter). Alátétként a szép lila jógamatracomat használtam, a párna pedig a bélelt dzsekim volt. Kértük a többieket, hogy kaját ne hagyjanak kint nekünk, nehogy meglepjenek minket a vadak, így némi vízzel vágtunk neki az éjszakának a tüzünk elhamvadt parazsai körül. Két fiú, két lány.

Mindenképpen van egy különös bája annak, ahogy éjjel suhognak körülöttünk a lehulló falevelek, ködfelhőn át világít a bágyadt fogyóhold a kopár cserjék között, és varjak kárognak a fákon a fejünk felett. Nyugodt, szép éj volt, ha kevesebb kerítésszaggatóval beérem, bizonyára megszakítás nélkül aludtam volna végig az éjszakát. Az Easy Camp piros pontot kap azért, hogy a bő reggeli, deres harmat sem áztatta át a zsákot, annyi eszem meg szerencsére volt, hogy este 8-kor, amikor mezítlábas táncos lett belőlem, a csizmát gondosan betakargattam egy nejlonzacskóval. Igen kellemetlen lett volna nedves lábbeliben folytatni a napot ébredés után. Annál jobban örültünk a közeli tisztás friss, harmatmosta sóskaleveleinek, ami kitűnő reggelinek bizonyult. Többet kell bivakolni, ehhez kétség nem fér, de legközelebb már csak tavasszal alszom szabad ég alatt. Azt hiszem. :)

Ja, és a buli? Csodálatos volt!

Reggeli látkép a zsákból

Reggeli látkép a zsákból

Itt aludtam, mellettem egyik bivaktesóm

Itt aludtam, mellettem egyik bivaktesóm

Íme, a zsák és én

Íme, a zsák és én, háttérben a többiek és a szemetesünk a fára akasztva

Napfelkelte a tisztáson, ami valaha sóskaföld lehetett

Napfelkelte a tisztáson, ami valaha sóskaföld lehetett

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

2 hozzászólás Éjszakai bivak az erdő közepén bejegyzéshez

  1. hát ez tipikusan az a fajta lelkes élménybeszámoló, ami egy “brrr”-t vált ki belőlem reakció gyanánt @XD nálam nincs bekötve az “éjszakázzunk kint”-sátor- vagy hálózsákfaktor, kiskoromban sem akartam a kertben szunyálni, pedig állítólag mindenki átesik ezen – sőt, sokan benne is maradnak. azért örülök, h jól sikerült a buli. legalább tanultam egy új szót, yeah!

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: