Aktuális

Rekordok, pikantéria, jóslat – minden, amit az Eszter’s Offtopic 2013-as évéről tudni akartál

Először is, szeretném minden egyes új és régi látogatónak megköszönni, hogy velem volt 2013-ban (is). Akkor is, ha kommenteltél, akkor is ha csak privátban írtál, és akkor is, ha csendben figyeltél, és máig nem tudom, ki vagy (hé, azért kíváncsi volnék…). Íme, a 2013-as blogstatisztika, és pár egyéb érdekesség.

Óóóóóriási számok? Igen!

Idén összesen 121 bejegyzés született, ami az összes cikk számát 971-re, s a hozzászólások számát 10 121-re duzzasztotta. Bónuszként 900 képet töltöttem fel (95 százalékban egyébként saját fotót), ami átlagosan napi két vizuális csemegét és 204 MB anyagot jelent. Mindennek (és persze a Google-bótoknak és a szorgalmas megosztásoknak) köszönhetően 2013-ban összesen 196 235 ezer kattintás érkezett. A blog Facebook-oldalán jelenleg 770-en vagyunk, ami igazán lehetne 777 is éjfélig, az egy jó szám… Bár nem a nézettségre játszom (elég azt hivatalból megtennem, a munkám kapcsán máshol), elégedett vagyok.

Mi volt idén a csúcs?

Dah csúcs

Dah csúcs

Az év legpörgősebb napja december 29. volt, 9 606 oldalletöltéssel és 7 842 egyedi látogatóval (ez egyébként a blog történetének második leglátogatottabb napja, az első 2011. szeptember 8-án volt, 20 319 PV-val). Ezen a napon a Kedves Szülő, Nagyszülő, Pedagógus és Fanyalgó! című bejegyzésre kattantatok rá, ami jelenleg (december 31-én délben) 25 ezer megtekintés körül jár, és az elmúlt hat napban több mint 2600 Facebook-lájkot kapott, nem is beszélve az egyéb megosztásokról, átlinkelésekről.

Köszönöm szépen!

…és most menjünk tovább. :)

Mire kattantatok még?

A további attrakciók a WordPress szerint az idén a következőképp alakultak:

A régiek közül továbbra is népszerű a korábbi rekorder, a Kitántorgók, mely lassan hároméves lesz, annak idején még az Echo TV-be is meghívtak miatta (nem mentem). Úgy látszik, van, akinek segítségére van a Iránytű-para: hogyan (ne) válassz magadnak lelki vezetőt, terapeutát vagy mentort? és iker-posztja, a Hitközösségek a nagyvilágban: hogyan ne légy szektás barom?, amit bővebben és összeszedettebben egyébként itt írtam meg, ha te is azért vagy itt netán, mert érdekel a téma. Ja, és persze fut az ősöreg Krisztusban kedves testvéreim, amit különben máig szeretek (ritkán fordul ez elő, közel négyéves posztok esetén).

Honnan jöttetek?

Földrajzilag: 1. Magyarországról, 2. Romániából, 3. az Egyesült Királyságból, 4. Németországból, 5. az Egyesült Államokból és 6. Szlovákiából. A statisztika szerint összesen 109 országból érkeztek látogatóim (gondolom, bótok is szép számmal).

A WP be is jelölte nekem térképen

A WP be is jelölte nekem a térképen

Mire kerestetek?

Idén a legnépszerűbb keresőszavak, amelyek a blogra hozták a népet: barok eszter, pakisztán nők, tóth lüszi, barokeszter.hu, absztinens, ideális férfi, szabó patrícia, gyöngyöstarjáni tó, barokeszter, jung személyiségteszt, fejenállás, cserkő, natascha kampusch, mi leszek ha nagy leszek fogalmazás, visonta, érzelmi zsarolás, cserkő tó, benedek pápa lemondásának oka, blogszolgáltatók, duranda negyed.

Szóval, semmi vicces, de legalább kikopott a kis bajuszos népirtó neve. Hamarosan összerakom a Legviccesebb keresőkifejezések sorozat aktuális rézét, addig is lehet nosztalgiázni, ha valaki röhögni vágyik.

És mi lesz 2014-ben?

Hát még több bejegyzés, mi lenne. Jelenleg 8 (azaz: nyolc) vázlat van a szerkrendszerben: van, ami már 5 ezer karakter fölött van, de nem biztos, hogy publikálom, míg másnak még csak a címe van meg. 2014-ben vagy lesz belőlük valami, vagy nem. :)

Elkezdtem azt a bejegyzést is, amit többen is kértetek egy Facebookos kommentem kapcsán, de két bekezdés után rájöttem, hogy ez kemény dió, egy komplett tanulmányt érdemelne a téma, de nincs időm mélységben utánaolvasni és referenciákat citálni, ami mindig izzasztó meló (már az egyetemen is éreztem, hogy a szenvedélyes természetem nem tesz alkalmassá a tudományos munkára. Úgyhogy végül úgy döntöttem, egy sima kis blogbejegyzés lesz csak, mely nyomokban véleményt is tartalmaz majd.

Az érdekesség kedvéért a komment a következő volt a Csak az olvassa facebookon:

“MA MINDEN KIRÁLYLÁNY A SÁRKÁNY FOGSÁGÁBAN SENYVED!
A Tesco pénztárában görnyed, betarthatatlan rendeleteket fogalmaz neontól gyulladt szemmel, vagy agymosottan révül a TV villódzó fényeire. A női minőséget az Isten nem erre teremtette!

Lányok, asszonyok NEMesedjetek! Mondjatok nemet a karrierre, a botoxra és a műkörömre, tisztuljatok meg, hogy megtisztíthassátok a világot! Ne engedjétek elpusztítani, beszennyezni azt a virágot, amely a méhetekből fakad!”

http://fenylanc.uw.hu/2013/Fenylanc2013.pdf

Amire én kifejtettem egy gyors kommentben, hogy:

“BTW, az érdekesség kedvéért: ezen a vonalon (spirituális neopogányság*) belül sokkal több az olyan irányzat, ami a nemek közti egyensúly felborulását úgy értelmezi, hogy a zsidó-keresztény kultúra fokozatosan háttérbe szorította a nőt, amit most egyenlő esélyek és jogok megadásával a feladatunk helyrehozni. (Előre szólok, nincs egységes spirituális neopogányság, de a legtöbb irányzat így gondolkozik.)

Mire gondolok, mit kell helyreállítani?
1. a zsidó-keresztény Biblia-értelmezés szerint a nő az oldalborda, a második (a legtöbb spir. neopog. irányzat duállelkekről beszél, amely ketté vált)
2. a nő a gaz bűnös, a csábító (míg máshol az Édenkert inkubátor, ahonnan az ember kilépett, hogy meghódítsa az anyagi birodalmat, bűn pedig nincs)
3. a Teremtő kaporszakállú férfi, akire férfi személyes névmással utalnak minden nyelven (míg a Teremtett világ megegyezik a Teremtővel, hiszen Isten osztotta fel magát, s férfi és női aspektusa is van ennek az Egyetlen Létezőnek);
4. csak férfiak lehettek spirituális tanítók, tanítványok, rabbik, papok satöbbi, holott az intuíció és az élet misztériumának megértése inkább női princípium, mint férfi, azzal együtt, hogy mindkét nem megérti, megéli mindezt
5. létünk során mindenki volt már nő is, férfi is, de a szellemünk, amely az anyagot levetve a miénk, nem nélküli.

A példákat még sorolhatnánk, de mivel az elmúlt pár ezer év a nőt háttérbe szorította, a Teremtő férfi- és női aspektusának helyreállítása nem azt jelenti, hogy az egyik nem megmondja a másiknak, mit csináljon, és elvár tőle egy bizonyos attitűdöt a döntés szabadságának megadása helyett.

(Bocs, sietek, ez most nem volt összeszedett, de szívesen írnék róla egyszer egy cikket, ha érdekel bárkit is.)

*pogányság alatt azt a réteget értem, “aki nem Ábrahám istenét imádja”, elég széles kör.”

Na, erről lesz majd szó részletesebben, hamarosan. Meg még sok minden egyébről, de a kávéról valószínűleg nem.

Még egyszer köszönöm szépen minden kedves látogatónak, hogy itt járt, része lett egy kicsit az életemnek.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

7 hozzászólás Rekordok, pikantéria, jóslat – minden, amit az Eszter’s Offtopic 2013-as évéről tudni akartál bejegyzéshez

 1. Gratu! Óriásiak a számok! Jó látni, hogy lehet sikeres a mikrobloggal szembemenő, 2000 karakterektől bővebb, mélyen szántóbb cikkekkel operáló blog manapság! Offtopic RULZ! és B.Ú.É.K.! :)

  • Mármint nekem óriásiak persze, hogy csak hobbiból írogatok ide, amikor épp kedvem van. A “mélyre szántóbbat” köszönöm, és neked is nagyon boldogat!!! :)

 2. Jövőre is hasonlóan sikeres és boldog évet, ma estére pedig jó bulizást és mindenféle negatív program eredményes törlését kívánom! :)

 3. pont ilyen posztot akartam, csak már gondolati síkon “kimentem a vonalból”, mint kétbalkezes kisgyerek a színezőben @=) a vázlatozáson elcsodálkoztam, mert nekem sosincs: egyben kiengedem, ami jönni akar, oszt’ kész. persze, a te jóval összetettebb témáid olykor többszöri végigpörgetést meg utánanézést igényelnek – például húha, a neopogányos is.

  beállok az izgatottan várakozók sorába, s a posztokon kívül még nagyon sok mindent köszönök neked! búék, azaz fúék (ami egy betű híján fuck, tényleg)!

  • …jaaaaaj, hát egy pillanatra elgondolkoztam, mi lehet az a fúék, de aztán gyorsan leesett!!! <3
   Köszönök én is mindent neked, aztán csak előőőőre… de nem is tudunk már más irányba. XD

2 visszakövetés / visszajelzés

 1. 2013 legjei | Eszter's Offtopic
 2. A 2014-es blogév – számok, titkok a legnépszerűbbtől a legkedvesebbig | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: