Aktuális

A 7 legelcsépeltebb téma

,amiről minden héten tucatnyi írás születik

Jó, jó, tudom. Az én agyam se mindig az eredeti ötletek Mekkája. Sőt: bevallom, valószínűleg én is megírtam már az alábbi témák mindegyikét. Azt hiszem, többször is. Mégis, ez az a hét alap, amelyre minden héten több száz jegyzetház épül 2014-ben, Magyarországon.

iras

 • A Való Világ országunk szégyene

lehetséges címek: Van lejjebb?!, Tényleg ez a való világ?, Példaképek, 2014-ben, Nekünk Csernobil kell, Csöcs, kockahas és sok szex a villában, de vajon hol maradnak az igazi értékek?, A villalakók a modern gladiátorok.

kötelező szófordulatok, panelek: erkölcstelen, példaképek, ezekre néz fel egy mai gyerek, tolják az arcunkba, manipuláció, az igazi értékek a világban, népbutítás, agymosás, előre megrendezett, szót sem érdemes rájuk vesztegetni, Retek Klub, teljesítmény nélkül, bárki lehet celeb, erre költeni a pénzt, amikor… , a médiában mozgolódna, megérett a világ a pusztulásra.

 • Nincs szükség a Csillag születikre, Voice-ra, X-Faktorra, Megasztárra

lehetséges címek: Hány sztárt bír el vajon ez a kis ország?, Rivaldafényből a süllyesztőbe fél év alatt, Álmok és valóság, Te nem akarsz énekes lenni?

kötelező szófordulatok, panelek: szépen énekelni bárki tud, nincs szükség ennyi sztárra, megírja nekik a sztárszerző a tucatdalt, külföldi karrierről álmodik, az ország nem bír ennyi „sztárt” eltartani, fél év után vége az álomnak, haknizhat az anyacsatornán a főzőműsorban, senki sem emlékszik már az előző széria nagy neveire.

 • A Valentin-nap/Halloween erőltetett, USA-majmoló fostenger

lehetséges címek: Idén sem ünneplem a Valentin-napot, Bálint-nap vagy Valentin-nap?, Halloween vagy mindenszentek?, Érvek és ellenérvek a Hallloween/Valentin-nap mellett.

kötelező szófordulatok, panelek: Amerikából érkezett hozzánk, óriási iparág épült köré nálunk is, a boltok megtelnek, amerikanizált világ, népünk hagyományai szerint, nem csak ilyenkor kellene a szerelmünkre/halottainkra gondolnunk, július négyet mikor ünnepeljük meg.

lehetséges címek: Hová lett a régi karácsonyok hangulata?, Tolongás a plázában, Valóban csak a pénz számít?, Hitelkártyával a fa alatt

kötelező szófordulatok, panelek: októbertől vásárlásra ingerelnek a karácsonyi slágerek a plázákban, hitelcsapda, elüzletiesedett, bisznisz-orientált, a szeretet ünnepe, méregdrága ajándékok a fa alatt, a család melege, nem csak ilyenkor kellene szeretnünk egymást, ünnepi stressz, a régi idők emléke.

 • A mai fiatalok életképtelenek/neveletlenek, bezzeg a mi időnkben!

lehetséges címek: Van élet 1994 után, Régen és most, Milyen jövő vár a gyerekre, akit a tévé nevelt fel?, Kulcsos gyerekből mobilos huligán, Részeg tinik a kapualjban, Ma a tanár már egy pofonra is számíthat.

kötelező szófordulatok, panelek: megettük a napi két kiló koszt, mégsem voltunk soha betegek, villanypásztor neveli fel a gyerekeket, a lexikont vettük le a polcról, nem a keresőbe ütöttük be a szavakat, túléltük a nyolcvanas éveket, nem volt még számítógép, internet, mobiltelefon, mégis, a szabad levegőn játszottunk, nem a gépet nyomkodtuk, sötétedésig játszhattunk egyedül a parkban, a bicikli volt minden álmom, tiszteltük a tanárt, nem volt divat inni és bagózni, nem feleseltünk a szüleinkkel, ezek az emberek fogják irányítani egy napon az országot, cigizni 14 évesen, azt se tudtuk, mi az az óvszer, az elmúlt húsz évben, kár, hogy azok a régi jó dolgok.

 • Már az időjárás se a régi

lehetséges címek: Unokáink sem fogják látni, Pusztul a Föld, Mentsük meg otthonunkat!, Van még remény?, Hová lett a tél/nyár?, Szánkón érkezik a húsvéti nyúl, Sándor, József, Benedek 38 fokot hoz.

kötelező szófordulatok, panelek: a tél már nem tél, a nyár már nem jár, eltolódtak az évszakok, kifosztottuk földanyát, kizsigereltük a természetet, nem figyelünk az intő jelekre, globális felmelegedés, vékonyodó jégsapka, ózonréteg, üvegházhatás, lesz még böjtje az enyhe télnek áprilisban, ha van még egyáltalán visszaút.

 • Nincs kire szavazni, borzalmas káosz van a politikában

lehetséges címek: A demokrácia csődje, Hova ikszeljünk?, Két rossz közül választunk, Kiábrándult polgárok, A “jó pásztor” szabadságra ment, A szakadék szélén béget a nyáj, Van még bal és jobboldal?, Van egy álmom, Két tűz között.

kötelező szófordulatok, panelek: állampolgári jogok gyakorlása, élni a lehetőséggel, a választás szabadsága, korrupció, lobbitevékenység, egyik rosszabb, mint a másik, jogállam, egymás lejáratásból álló kampány önálló program helyett, nem várhatjuk a vezetőktől, hogy megmentenek mindenkit, egyéni felelősségvállalásra van szükség csodavárás helyett, egy napon talán.

Na? Ha van blogod, esetleg az írásból élsz, a hétből eddig hányat pipálhatsz ki?

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

12 hozzászólás A 7 legelcsépeltebb téma bejegyzéshez

 1. Az osszeeskuves elmeleteket es az illuminatusokat meg a Haarp-ot nehogy elfelejtsuk :-P :-)

 2. Jót nevettem, a panelek összegyűjtése zseniális. :)

 3. Ebből a szempontból baszott mázli a sportújságírás, habár a Dzsudzsák Balázs-Zimány Linda románcnak túl sok köze nem volt a lestaktikához és a világbajnoki esélyeinkhez… Plusz azért a sportolók mögött van teljesítmény, nem csak véletlenül kerülnek címlapra. Szóval a kérdésesre válaszolva, a hétből egyet sem pipálhatok ki, viszont nyolcadikként hozzácsapnám a listádhoz az egészséges étkezést, a mi szemét, mi nem témakört, a méregtelenítéssel, a fogyókúrákkal, azzal az elképesztő mennyiségű megmondóemberrel, akik mindig tudják, hogy mivel ártok, illetve mivel segítek a szervezetemnek. Gyorskajáldák kontra étterem, túl sok cukor, túl sok só, mi hizlal, mi nem. Lehetséges cím Csernus doktortól: Fogyjál le disznó, mert soha nem lesz csajod!

  • Jáááj, igen, az egészséges életmód pró és kontrái ki is maradtak! Igaz, arról inkább életmód-cikkek születnek, nem annyira klasszikus jegyzetek. De azért jó kör, még ha Csernus dumája inkább Schobert Norbié is… :D

 4. Jaj nagyon tetszett az összefoglalód. Gratulálok.

  ‘szánkon érkezik a húsvéti nyúl’

  ‘A “jó pásztor” szabadságra ment, A szakadék szélén béget a nyáj, ‘

  van blogom
  a francba nem az írásból élek, nálam csak mentális levezetés.
  mert ugye nem zörög a haraszt, ha nem rángatja egy beléakadt bárány.
  ezt meg én mondtam. :) pipa

 5. az “USA-majmoló fostenger” szót hirtelenjében amerikaiasan olvastam ki magamban (fosztengö’), aztán leesett, h magyar @=|

  • LOLOLOL azt hittem, csak én vagyok ennyire mulitlinguális, hogy mikor Svájcban dolgoztam, a “Süss fel nap” olvastán pár pillanatra elgondolkoztam, hogy a nap mióta édes…
   :D

   • Én a Friss-sel voltam így. “Friss kenyér”, milyen paraszt dolog tegezve zabálásra biztatni, mint egy kutyát. Aztán leesett, mi van.

 6. Sajnos jó sok van ezeken kívül is.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: