Aktuális

Üdv az új olvasóknak, kérdés a régiektől

Kedves új olvasók! Conchita Wurst kolbásza három nap alatt több mint tízezer látogatót hozott, ami igazán szép eredmény egy magamfajta szerény hobbiblog számára. Sokan csak kattintottak, dühöngtek, aztán mentek tovább, de most már jól látom, hogy vagytok páran, akik maradtatok. Szeretettel üdvözöllek benneteket, érezzétek jól magatokat. Nem kötelező kommentelni, de örülök neki. Nagyon. Lehet poénkodva, komolyan, és legfőképpen: bárki lehet önmaga, ez a cél ezen a felületen.

Minden látogató első kommentje moderáción esik át, de ha korrektül és relevánsan érvel, később szabad a pálya. Nem alapfeltétel az egyetértés, de fontos, hogy értelmes párbeszéd alakuljon ki, amelyben a felek tisztelik egymást. A mások között zajló érvvitába nem szoktam beavatkozni, kivéve, ha átlép egy bizonyos határt. Ilyenkor kíméletlenül törlök és tiltok. Nem mindig reagálok azonnal, de igyekszem jelen lenni.

Kedves régi olvasók (és nagyon jóarc újak), most pedig hozzátok fordulnék. Nagyjából az év elejétől gondolkozom azon, hogy lehetnének újra jelszavas bejegyzések. Amolyan VIP-szekció, kizárólag meghívásos alapon, még csak nem is a főoldalon látható módon. Van-e erre igény, akad-e olyan, akit érdekel a projekt? Azért kérdezem, mert a korábbi meghívásos jelszavasok során volt olyan, hogy a beavatott nem is reagált, így még csak az se derült ki, hogy érdekli-e a dolog.

A VIP-szekciónál a következő szabályokat érdemes figyelembe venni:
1. Ez egy bensőséges, intim beszélgetés, ezért fontos, hogy olyanok jelentkezzenek a projektre, akik vállalják előttem az arcukat és a nevüket. Htefsarjgh a mindegymi@gmail.com-ról nem ebbe a kategóriába esik.
2. Fontos továbbá az is, hogy olykor-olykor azért reagáljon a kedves meghívott. Nem érezném korrekt felállásnak, ha én vagy bármelyik vendégem a dolgok mélyére ásnánk, az egyszeri olvasó meg csak szótlanul ipari kémkedne. Amúgy is szimmetrikus viszonyra, diskurzusra törekszem, nem kiselőadásokra.

Az igényt lehet jelezni itt, kommentben, mailben vagy a Facebookon – azért van.

És most mindenkinek: élvezzétek az életet, végre kisütött a Nap, YAY!

Blogging.2

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

14 hozzászólás Üdv az új olvasóknak, kérdés a régiektől bejegyzéshez

 1. nekem jöhetnek a jelszavasok is. :) szeretek iparikémkedni :D

 2. ühümm, kémkedni jó :) jelezném: mindent elolvasok, amit találok, csak néha borzasztóan lusta vagyok beleszólni :D

 3. Kedves Eszter, nagyon tetszenek az írásaid, az iróniád . . . okos vagy nagyon. Hajrááá neked!

 4. Szia Eszter! Én csak nemrég találtam meg a blogod, de érdekelne a jelszavas VIP-szekció is :)

 5. Nem sűrűn kommentelek, de minden új bejegyzésed elolvasom. Én kérnék jelszót.

 6. Én is szeretnék jelszót! Találkoztunk már blogbulin.

 7. Szeretnék jelszót én is.

 8. Nem helyeslem a jelszavas postokat; nem szeretem az elitizálódást, szerintem nagyjából mindegyikünknek volt olyan élménye suliban, hogy a megmondólányok összekucorodtak megvitatni a tutit, s nekünk feltűnően a hátukat mutatták – engem erre emlékeztet ez. Vagy mindenki vagy senki. Vagy akkor legyen egy külön sutyorgóblog.
  Énígy tenném. De ki vagyok én h a te blogodba beleszóljak.

  Mindenesetre ha a jelszavas postok mellett döntesz,szeretnék én is jelszót.

 9. Hmm. Érdekes felvetés, mindenféleképp jót tenne egy nyugodtabb, bensőségesebb beszélgetés folytatásához, ha nem lenne teljesen nyitott a történet.

 10. engem is érdekelne, hogyan gyúrod poszttá mindazt, amiről napi szinten szó esik közöttünk, szóval jöhetnek a jelszavasak!

  • Azt nemtom, mennyire írnék olyasmiről, ami a mindennapi életemben aktuálisan jelen van, de mindenképpen mélyebb cuccok feldolgozása volna, virágnyelven, elvont módon. Na, majd meglátom, mi lesz belőle, de te persze kapsz jelszót. :)

 11. Késve érkezem, de ezúton jelzem az igényt. ^.^
  Nekem nincs tőle “menőlányos” (mean girls :p ) utánérzésem, pedig soha nem a top branchban voltam én sem. Inkább olyasféle, hogy ha ülünk a kocsma közepén, bárki odaléphet az asztalhoz hőbörögni, de ha olyan témáról van szó, ahol jó, ha nem veszik el a másik hangja a zajban, mert érdekel, hogy mit válaszol, akkor beljebb vonulunk egy csendesebb terembe. Persze: gondolomén. :)

 12. gabiriella // július 3, 2014 - 04:39 // Válasz

  Kedves Eszter, bár rapszodikus és néha írós olvasód vagyok, szeretem az írásaidat és a témáid többségét, szívesen beszállnék mélyebb bugyrokba.. :)

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: