Aktuális

Amikor szintet lépsz

Amikor egyenes gerinccel jössz ki egy véres harcból – örökösödési ügy, válás, büntetőper. Amikor meg tudsz bocsátani annak is, aki soha nem kért bocsánatot – többé mégsem hagyod, hogy bántson. Amikor szeretettel tudsz elengedni valakit, aki egykor mindennél fontosabb volt neked, de már évek óta nem voltatok együtt boldogok.  Amikor meggyógyulsz egy betegségből, ami hosszú időn keresztül nyomorította meg az életedet. Amikor leteszel egy blokkot, ami miatt nem tudtál szabadon élni, haladni az utadon. Amikor nem számít már, mint gondol a szomszéd, és az sem zavar többé, hogy mit képzel rólad az, akinek eddig görcsösen próbáltál megfelelni.

Amikor már nem kapaszkodsz, csak engeded, hogy történjenek a dolgok. Amikor méltósággal nézel a tükörbe, és nem kötsz méltatlan kompromisszumot.  Amikor elfogadod azt, hogy mindenki – te is – olyan, amilyen, nem akarod változással megerőszakolni. Amikor felvállalod és kimondod azt, amit érzel és gondolsz, akkor is, ha sebezhetővé válsz. Amikor nem keresel kívül felelősöket az életed minden nehéz fejezetének magyarázatára, hanem a kezedbe veszed a sorsodat. Amikor hálás vagy azoknak, akik – így vagy úgy – segítettek az utadon. Amikor a giccsesnek gondolt oraveczcoelhói eszméből hús-vér valóság lesz, amikor az elhatározásból számlák, amelyet a Fővárosi Gázművek vagy az egó nyújt be, de te uralod a helyzetet.

Amikor elhiszed végre, hogy ez nem csak a regényekben és a szelfhelp-guruk példabeszédeiben történhet meg, hanem veled is. Amikor tudod, hogy továbbra is lesznek harcaid, könnyeid, fájdalmaid, de mindenképpen szintet léptél: a magad létráján, nem másén… És ezt mindenki látja, aki csak ismer.

 

Itt nem a gondolat élet jön - kép: wikimedia.org

Itt nem a gondolat élet jön – kép: wikimedia.org

 

 

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

5 hozzászólás Amikor szintet lépsz bejegyzéshez

 1. Jó volt ezt olvasni, valami ilyesmi történt velem ebben az évben.

 2. Ezt nagyon jó volt olvasni, big lájk! HAsonlót élek át én is, ha hiszitek, ha nem.

 3. Garai András // június 30, 2014 - 08:34 // Válasz

  Szerintem az elfogadás a kulcs. Az ellenállás, a nem elfogadás okozza a szenvedést. Ez az Egó-ból jön, az egó táplálja . . . tehát az elfogadás, az az, amikor azt mondod: Úgy látszik nem rajtam múlik a világ folyása . . . ekkor lépsz feljebb. Ameddig úgy gondolod, hogy csak ‘ügyesebbnek” stb. kell lenned, addig tévút és szenvedés.
  Ezt írtad:
  “Amikor már nem kapaszkodsz, csak engeded, hogy történjenek a dolgok.”

  Na ez az . . .

  Ja és minderre az is igaz ( és már ezt is írtad a Secret-nél), hogy ha mélyen legbelül engeded el az Én_Vagyok_a_Cselekvő érzetét. . . . és nem csak a felszínen csacsogunk . . .

3 visszakövetés / visszajelzés

 1. Ezt érdemes tudnod, ha épp szarul vagy | Eszter's Offtopic
 2. Nem vagyok a gurud, oké? | Eszter's Offtopic
 3. Miért ilyen rohadt nehéz az elengedés, ha igazából alig volt közünk egymáshoz?! | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: