Aktuális

Nyílt levél az Univerzumhoz

(figyelmeztetés: ha a szó, pláne nagy kezdőbetűvel, kiborít, inkább ugorj)

Tisztelt Létezés, örömmel – és némi türelmetlenséggel, amit igyekszem legyőzni, mert tudom, hogy kurvára kontraproduktív – tudatom veled (magammal, velünk, ahogy tetszik), hogy készen állok.

1. Szeretem magam.

Kicsit sokáig tartott eljutni eddig a pontig, de nagyon sok minden volt bennem az elmúlt csaknem 25 ezer év raktárából, amit meg kellett gyógyítani. Főként azért szeretem magam, mert sikerült, és ilyen szépnek még soha nem láttam se a testem, se a lelkem. Tiszta vagyok, és becsületes.

2. Bátor vagyok.

Emlékszel, hogy rettegtem a parton, a komfortzóna peremén, hogy átszakad a gát, beömlik a víz, és én megfulladok, ugye? Nos, már nem félek, mert tudok úszni, van hajóm, és tudom azt is, hogy örökké nem eshet.

3. “Látok.”

Oké, nem lettem szent, naponta tucatszor kapom magamat azon, hogy ítélkezem mások – és főként magam – fölött. De Isten a tanúm, egyre többször látom azt, ami a felszínen túlmutat: a szellemet, ami az anyagot mozgatja. És én, basszus, nagyon tudok szeretni. I learned it the hard way, de úgy látszik, ez kellett.

4. Felvállalok bármit, ami méltó.

Az egyensúly lényege, hogy mindennek, ami értékes, megvan az ára, és én nem ódzkodom attól, hogy ezt kifizessem: örömmel teszem, ha méltó az, amit adok-kapok. Fizetek munkával, türelemmel, amivel kell, és nem féltem többé a kényelmemet, az egómat. Méltatlan kompromisszumot a jövőben sem vállalok, de ami méltó, azért kész vagyok a legvégsőkig elmenni.

Hát így állunk, tisztelt Forrás, mindennek az alapja, Tenger, aminek én is a cseppje vagyok.

Köszönöm az eddigi lehetőségeket, tükröket, mindből nagyon sokat tanultam. Aláírom, volt, amikor bazmegelve tanultam, és olyan is, amiből csak sokkal később (és még akkor is bazmegelve). De becsülettel állíthatom, hogy tanultam, és az átélteket idővel a gyógyulásomra tudtam fordítani.

Mostantól az üzenet, sőt tudatállapot, amit közvetítek, hogy viszonzott, őszinte, teljességet adó szerelemben élek, ami mindkettőnket tovább építi, gyógyítja. Két egész ember kapcsolódása a szeretetben, nem két fél kísérlete az egységre a fél-elemben.

Bízom benne Tudom, kedves Fény, hogy te válaszolsz arra, amit palackba zárva küldök a túlsó partra, ahogy eddig is tetted, amikor még nem voltam tudatos a saját üzenetemre. Nem is működhetne ez másként, és ezért végtelen hálával tartozom.

Most útjára engedem ezt a levelet egy nagy enterrel, és egy időre más irányba fordítom a figyelmemet.

Elnézést nem kérek azoktól, akiknél a fenti retorika kivágta a biztosítékot, hanem maradok maradok büszkén, őszinte tisztelettel:

Az, Aki Vagyok

Budapest, 2014, most

A tenger önmaga és a cseppje is - kép: forwallpaper.com

A tenger önmaga és a cseppje is – kép: forwallpaper.com

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

14 hozzászólás Nyílt levél az Univerzumhoz bejegyzéshez

 1. Kívánom, hogy megérkezzen és ezt kívánom magamnak is.

 2. Csak irigykedem, pedig nem szoktam.

 3. No aztán csak köcsög be a forrásenergia ;)
  Jo vol olvasni, jo lenne hinni, hogy mind többen értik

 4. nem hiába bíztam rád a teremtős vodkát máltán… látom, hatott @XD

 5. veragelencser // július 24, 2014 - 19:33 // Válasz

  Eszter, ezt akartam neked még mondani, és nézd! leírtad az én befolyásom, mesém, akarásom nélkül, anélkül, hogy belemásztam volna a mindenségedbe. :)

  Borzasztó büszke vagyok rád! :*

  • Tényleg? Ó, de jó ezt hallani! Majd folytatjuk a tegnapit, hogy én is tudjak valamit adni, mert így most úgy érzem, hogy kaptam egy szeretetlöketet, de adni is szeretnék!

 6. De szép, úgy legyen! :)

 7. /me csatlakoz. Igykellezt. Asszem :)

 8. Nagyon gratulálok. Persze ugyanaz maradsz, aki vagy . . . csak egy magasabb oktávon vagy az, aki vagy. Amíg ebben a teste-elme mechanizmusban töltöd az időt, addig ez vagy. Ha a kutya megvilágosodik, kutya marad – és nem kezd el nyávogni.
  Az itélkezés, a feltételek szabása (Felválalok bármit, ami méltó … hihi . . ami méltó) az még persze elme-dolog . . . előjön és eltűnik. Hullámzik. Eszter, te most egy nagyon jó hullámban vagy. Hurrá

1 visszakövetés / visszajelzés

 1. Nem vagyok a gurud, oké? | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: