Aktuális

Galambbal sakkozni, avagy a világkép, amit nem ért a tulaja sem

...csak egy reblog a Facebookról, mert tökéletes kórkép

Azért nem érdemes, vazze, galambbal sakkozni, mert feldönti bábukat, összeszarja a sakktáblát, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert*. Ez egy tipikus matthelyzet, nem lehet rá mit mondani:

kuruc

Elemzés: Megosztottam egy cikket a kurucos kisjóska állítólagos meneküléséről. Előkerült a szélsőjobb nemzeti oldal** markáns hangja, akinek ERRŐL valamiért pont és épp az jutott eszébe, hogy “Hitleréket is a zsidó amerikai bankárok pénzelték”. Asszem, ez ilyen jolly joker, amit ezek az arcok bármilyen és minden kontextusban előkapnak a tarsolyból: ez ilyen ultimate érv lehet a durva személyeskedés mellett, szerintem tanítják a Kuruc Akadémián.

Mondom, rávilágítok a tényre, hogy tökéletesen ismerem a téma mögötti alternatív szakirodalmat, még csak el sem vetem annak mindegyikét (egész egyszerűen azért, mert a történelmet a győztesek írják), de ez itt most kurvára nem releváns. Erre vazze, kiderül, hogy a tag az, aki nem ismeri az alternatív szakirodalmat, és konkrétan azt se érti, hogy miről van szó!!! Hát hogyhogy nem bukott ez meg gyíkemberológián, lehet, hogy még azt se tudja, hogy mi az a chemtrail…?

Szégyenben azonban ő sem maradhatott, ezért előkapta a Kuruc Akadémia második órájának tananyagát: azt, hogy bármi is van, amit nem ért, hogy mi van, az csak is a cionisták műve, amit ránk erőltetnek (zsidó amerikai bankárok pénzével, nyilván)! Szép, kerek, logikus, értelmes érvrendszer, mintha lóval kártyáznál.

Nem akar valaki csinálni egy ilyen kurucgenerátort (mint az instantcoelho), ami a gyűlöletbeszéd paneljeit ötvözi? Lehetne benne néhány egyszerű kifejezés: zsidó bankárok, izraeli zászló, cionista érdek, felvásárolja az országot, rabszolgává tenni, csipet beültetnek, rotschildok, a kezükben van, kiirtása, holokamu, buzilobbi, cigánybűnözés, ultraliberális zsidó kurva, a média agymosása, háttérhatalom, rohadt zsiráfok, libsi elnyomás, ősi érték… meg a többi, öcsém.

Akkor nem kéne agyalnia ezeken a válaszokon, csak kattintana egyet a generátorra, és ömlenének az idézetteknél okosabb érvek.

(Igen, ez bizonyos értelemben a konteónapi poszthoz is kapcsolódik.)


*Tudtátok, hogy a mondás eredetileg Scott D. Weitzenhoffertől származik, aki egy Amazon.com könyvkritika alatt érvelt így? Találó, nagyon.
**A radikális jobboldal több pontos meglátáson osztozik velem (még több dolog van, amivel vitatkozom, amikor lehet), nem azonosítom a szubkultúrát a nácikkal. De ezekkel az agyatlan, önálló gondolkozásra képtelen droidokkal nem tudok mit kezdeni. Egyszer Athina is írt róluk egy remek cikket, itt van.

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

4 hozzászólás Galambbal sakkozni, avagy a világkép, amit nem ért a tulaja sem bejegyzéshez

  1. Csodálom hogy te ezt ki tudtad elemezni, én kurucológiából nagyon cudarul állok.

  2. Ment akkortájt pénz a Wall Streetről mindkét szocialista munkásmozgalom részére, az oroszéra is, meg a németére is. Érthető, hiszen aki hosszú távon gondolkozik, az meghitelezi mindkét fele;, aztán ami elveszik a vesztesen, az megtérül a nyertesen. Nem olyan nagy ördöngösség ez.

2 visszakövetés / visszajelzés

  1. Körkérdés: és te hogyan értelmezted az elhangzottakat? | Eszter's Offtopic
  2. Bűncselekmény legyen-e a holokauszttagadás? | Eszter's Offtopic

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: