Aktuális

Zeneajánló: mi újság most a Black Nail Cabaret háza táján?

“Nagyon jó zenét tettél föl, tetszik” – írta a nagybátyám a minap, miután megosztottam a Black Nail Cabaret új, frissen megjelent kislemezét a Facebookon. Laci aztán végképp nem ismeri a synth noir, pop noir műfajt, úgyhogy ha neki is tetszik a Satisfaction, miért ne mutatnám be Emke és Zsófi barátném csajduóját azoknak is, akik csak jazzt vagy glam rockot hallgatnak?

Josef_4.6_Finalized_IMG_1224

kép: Ficsór Zsolt/Josef Stapel

 

1. Kreatívan telt az elmúlt időszak a zenekar számára.

Emke Londonban, Zsófi Budapesten él, ezért aztán a dalokkal pingpongoznak, hiányzik is az életükből a közös jammelgetés. Azért persze ha Emke hazalátogat, mindig van szinte koncert, és óriási csajbuli, ahol meghányjuk-vetjük az élet dolgait. Idén a Black Nail Cabaret fellépett Dániában a Recession Fesztiválon, valamint Németországban a Schwarzes Leipzig Tanzt keretein belül is feltűntek – ezek a színtérhez kapcsolódó legjelentősebb rendezvények közé tartoznak.

2. A napokban jelent meg a kislemez…

…amely négy tracket tartalmaz, itt tudod meghallgatni és letölteni a cuccost.

A Satisfactionhöz természetesen videó is készült. Letisztult, látványos, elegáns klip:

Fun Fact: a BNC legelső klipjéhez, a Rihanna-coverhöz, még 2008-ban, nekem is volt közöm. :)

Az Elizabeth című B oldal pedig egy kézbesítetlen üzenet Elisabeth Fritzlnek, az amstetteni rém áldozatának.

3. Jön majd az album is hamarosan, egy német kiadó gondozásában.

A Satisfactionhöz mindenképpen készült volna klip, de aztán a szerencse Emkéékre mosolygott: jelentkezett egy német kiadó, a Basic Unit Productions, akik el voltak ragadtatva az albumtól. Elsőre ez a dal tetszett nekik a legjobban, úgyhogy az új album előfutára a Satisfaction lett. De van ott még több is, ahonnan ez jön! :)

4. Németország most elég jól áll Black Nail Cabaret-ügyileg.

Bizony, egy teljesen más vonalon egy német turné képe is kirajzolódott. Én is írtam arról, hogy Emkéék tavaly decemberben a német Depeche Mode-dal, a Camouflage-zsal játszottak Pesten, és már akkor is felvetették a slágergyárosok, hogy nem volna hülyeség közösen bejárni Németországot 2015-ben. Akkor ez még valószínűtlen, távlati célnak tűnt, de aztán néhány hete felvették a kapcsolatot a csapattal, hogy nyitottak-e még a dologra. Már hogyne lennének! Úgyhogy tavasszal német turnén mutatja be az új albumot a Black Nail Cabaret, de előtte még pár koncert erejéig hozzánk is benéznek.

IMG_2407

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: