Aktuális

Geci, csak úgy simán

Ebben az egész Simicska-ügyben az a legbájosabb, hogy újra látni, milyen fekete-fehér gondolkozású a magyar társadalom színe-java (már aki gondolkozik, persze).

Gecicsökkentést remélnek - kép: Magyar Kétfarkú Kutya Part

Gecicsökkentést remélnek – kép: Magyar Kétfarkú Kutya Part

Alapvetően három csoport létezik:

1. Az  fideszellenes és antiorbanista csoportok nagy része tapsolva ünnepli a szabadságharc tiszta és elkötelezett harcosát, az egyenes gerincű, őszinte, szókimondó Simicska Lajost, aki immár megtért, megtisztult bűneitől, egy lett közülük, s lelke legmélyéig azonosult a szent céllal: akár az élete árán is legyalulni a Fidesz demokráciára veszélyes, illiberális kétharmadát, és korrupciómentes, szabad államot építeni a helyére.
2. Az elkötelezett fideszesek és orbanisták, akik szerint a miniszterelnök egykori cimborája és szövetségese áruló lett, és médiabirodalmát féltve, tehát mocskos anyagi okok miatt orvul a kézbe harapott, amely eddig etette, és dacos kisiskolásként az embereit állította volna csatasorba a kormány ellen, sárba taposva a szent elveket, amelyeket a Magyar Nemzet, az MNO.hu, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezetése képviselt.
3. A többiek, akik szarnak az egészre, de viccesnek találják, hogy a “geci” szó 24 órán keresztül minden portál kezdőoldalán és minden lap címoldalán szerepelt, és akik popcornnal – és a geci miatt zsepivel – a kezükben várják, hogy mi lesz a következő fejezet a Hatalom és a Pénz című szappanopera délutáni adásában. Na, leginkább én is ebbe a körbe tartozom, pénteken alig tudtam leállni a témáról, aztán este nyolckor bealudtam, azért is jelentkezem csak kissé késve, most.

(A konteó-hívők szerint nyilván kamu ez egész vita, és a valóságban sokkal fontosabb dolgokról – a gyíkemberek kútmérgezéseiről, például – igyekeznek elvonni a figyelmet ezzel is. De ők szerencsére azért még kisebbségben vannak, egyelőre még csak a Facebookon kérdezgetik halkan, hogy vajon mégis miről akarják elvonni a figyelmet ezzel a hadművelettel “odafönt”.)

Mert mi is történt? Felbomlott a szövetség, innen már valszeg nincs visszaút. Lehet találgatni, hogy mi fog következni: a Simicska-médiabirodalom az új embereivel – akiket “nem lehet megfélemlíteni és lefizetni” – meghekkeli a rendszert, vagy a rendszer hekkeli még őt: szépen elapasztja azokat a bevételeit, amelyek állami forrásból duzzadtak hatalmasra, és további adóterhekkel lehetetleníti el a vállalkozásait. Esetleg némi huzavona után kibékülnek, ahogyan az RTL Klub is letette a fegyvert, hogy azóta újra állatkerti tevékről és Audi-gyárakról szóljon a híradójuk a felcsúti fejlemények és az ingatlanbotrányok helyett.

Végeztem egy kis közvélemény-kutatást elkötelezett Fidesz-szavazók körében: hatból eddig ketten döntöttek úgy, hogy lemondják a Nemzet-előfizetést, és átnyergelnek a Magyar Hírlapra. A másik oldalról viszont két gyurcsányista ismerősöm ma reggel már be is szaladt a postára, hogy beszerezze az új Magyar Nemzetet, és tegnap óta folyamatosan a Hír TV megy náluk, amíg Simicska szánkózik. Hát, meglátjuk, ki csúszik, hova….

Reklámok
Eszter névjegye (989 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

15 hozzászólás Geci, csak úgy simán bejegyzéshez

 1. Én meg ugy szeretnek vegre itthon maradni, de geci egy elmebaj van kies hazankban.

 2. Édesz Ittenkém… Hogy a zemberek ennyire híján legyenek az árnyalt gondolkodásnak. Siralmas.

 3. Nalunk ma epp arrol tartanak a demokracia es a normalitas neveben egy abszolut diszkriminativ referendumot, hogy a melegeknek eselyuk se legyen teljes csaladi eletet elni, illetve, hogy a diakok csak akkor kaphassanak szexualis felvilagosutast, ha abba a szuleik is beleegyeznek. De latom, hogy nalatok is megy a politikai “Baratok kozt”, gratulalok. Szep napot, haha!
  Anami

  • Jaja, olvastam a HETEK című csodalapban egy remek cikket erről, h a szlovák keresztény fundamentalisták szerint a melegek a HAGYOMÁNYOS CSALÁDMODELLT FENYEGETIK, rögtön el is képzeltem két kopasz faszit, akik kisgatyában ölelkezve rázzák az öklüket Kovácséknak a vasárnapi mise után a templom előtt. Milyen lelke lehet már annak, akinek a másik élőlény alapvető emberi jogainak tőle független megélése fenyegetőnek tűnik, beszarok.

 4. Simicska szájából sem szerettem a ronda beszédet.

  • Nyáry Krisztiánnál láttam erről egy jó magyarázatot, remélem a link a kommentre mutat:

   • Hát sajna nem, bár a bejegyzés se rossz, de erre a kommentre gondoltam úgy hattal lennebb: “Hauptmann Tamástól kaptam etimológiát is: “geci – ‘ondó’. – A Gergely név becéző Geci alakjából lett köznév, személynév ilyen használata az “illetlen” szavak körében nem ritka: jancsi (‘hímvessző’), palkó (‘fing’), lásd még pete.”
    József Attila a Régi magyar költők tárában olvashatta Oláh Geci nótáját, amely első éves magyar szakosként nekünk is önfeledt perceket okozott Pirnát tanár úr szemináriumán. Simicska Lajos is nyilván ezzel az intertextuális utalással célzott arra, hogy kuruc egy világ van.”

  • Szerintem vannak helyzetek, amikor a trágárság egyszerűen indokolt, mert így kap súlyt a mondandó, és azt hiszem, Simicska ki volt bukva annyira, hogy adta magát ez az árnyalat, viszont attól még viszolygok a pacáktól továbbra is.

 5. Hát, szerintem Simicska is. Meg Gyurcsány is.
  Egyébként meg azért ez nem csak konteó, az előzmények tükrében, a kormány elég sok mindenről próbálta már elterelni a figyelmet műbalhékkal, nem?

  • Ez tény, de közben meg az is ott van, hogy a tavaszi eredmények után nagyon elbízták magukat, aminek a hatása máig tart valamiért (pedig azóta volt egy őszünk!), és ezért nem hinném, hogy mélyebb tudatosság van az ámokfutásaik mögött. De persze nem lehet tudni.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: