Aktuális

Háború, porszívó és béke: 15 szexista karácsonyi reklám a múltból

Mi sem volt természetesebb néhány évtizede annál, hogy a nő legnagyobb álma, hogy férjet fogjon magának és menő gépekkel végezze a háztartási munkát éjjel-nappal, míg a férfi dolga az, hogy a fotelben pihenjen, elégedetten pöfékeljen, és megszerezze a legújabb fegyvereket magának és fiainak. Tizenöt szexista karácsonyi reklám a múltból.

fekszik

Afrodiziákum a nőnek: háztartási gépek és eszközök

Nem kérdés, hogy minden nő vad extázisba és erotikus izgalomba jön, ha háztartási eszközt – például porszívót vagy turmixgépet – mutatnak neki. Szinte már látjuk magunk előtt a békebeli háziasszonyt, amint kitágult pupillákkal veti rá magát párjára, miután az egy vasalódeszkával ajándékozta őt meg…

1. Mi másra is vágyna az ember lánya így az ünnepek közeledtével, mint egy kiskanál-készletre? Az evőeszköz-szet felforrósítja a vágyakat, ha a férfi szeretné asszonyállatát a csúcsra juttatni, ajándékozza meg őt különböző méretű ezüstkanalakkal. Az eredmény magáért beszél… kanális szex forevör.

2. Az ember lányának álma egy jófajta porszívó (?), amelynek segítségével a háztartási munkával töltött huszonnégy óra könnyedén húszra csökkenthető (persze csak akkor, ha az asszonyka legjobb stepfordifeleség-ruhájában, tökéletes sminkben és frizuban, félőrült örömmel simogatja a háztartási eszközt).

3. Mai ésszel – amikor már csal exkluzív élethelyzetben vasalunk – nehéz elhinni, hogy egykor még a Mikulás neje is sárga vasalódeszkáról fantáziálgatott 24/7, s ez a tény még magát a vén szakállast is felizgatta (figyeljük csak, milyen perverz öröm és eszelős boldogság ül az arcán!)… de be kell látnunk, ez nem lehetett másképp. Amúgy sem voltak női marketing-szakemberek, hogy ezt cáfolják…

4. A konyhai robotgép mindent megcsinál, kivéve a főzést – hiszen erre valóak a feleségek! Mi másra? A nő szőke, vörös körmű bestia, szexi, törékeny, alacsonyabb és fiatalabb a férfinél ÉS – figyelem, dobpergés – nonstop mos, főz, takarít, vasal… mindezt isteni kéjjel és örömmel. Elvégre mi is megmondtuk már korábban, hogy a nő arra van, hogy legyen szexi – és szolgálja mindenben a férfit.

feleség

És akkor persze… PASIFOGÁS on!

A női lét egyetlen célja “valakihez tartozni, valakinek gyereket szülni” volt már akkor is – akkor csak igazán – így a férfi megtartása és megszerzése mindennél fontosabb szerepet kapott.

5. Miért nincs pasija a nővéremnek? Még a végén vénlány marad! Nos, a Mikulás bácsi szerint a rossz lehelet az ok, amiért az udvarló menekül, ezért a büdös szájú lánynak Colgate-ot  ajánlj a fogorvos, hogy ő is elkeljen végre. És lám, a probléma valóban ez volt: Dan, a férjjelölt örökre visszatért, a lakodalomnak semmi sem áll útjában!

büdös
6. …és az örökifjú, hős szerelmes udvarló. A férfi ősperverz tekintette stíröli a csokibarna alfanőstényt, miközben sápadt csaja fehérből sárgává lényegül az irigységtől. Mi lenne szebb ajándék, mint egy szoli-bérlet karira?

7. Mi a leghasznosabb ajándék a kereszténység legnagyobb ünnepén? Természetesen az Ouija-tábla, amelynek segítségével kommunikálhatsz a szellemvilággal. A csajt az érdekli, hogy kivel megy a bankettre Debbie, a csávót meg az, hogy hová veszik őt fel egyetemre (a nők ekkoriban még nem vehettek részt a felsőoktatásban). Szerencsére a túlvilág küldöttei erre mind válaszolnak, nincs mitől tartani.

8. Szerencsére nem csak Kövér László és Kovács Ákos emlékezik meg a nő helyéről és hovatartozásáról, hanem ennek már sokkal régebbi gyökerekre visszanyúló hagyományai vannak: íme, a nő helye, az új cipő mellett, alatt:

a nő helye

Férfias játékok a fa alatt, férfiasan tökéletesen

Miközben asszonypajtás a konyhában tüsténkedik, emberünk a családfő vadonatúj fegyverével játszik. Az alfahím ereje puskájának méretében és teljesítményében mutatkozik meg, márpedig kisember nagy bottal jár.

9. Ugye eszünkbe sem jutott, hogy létezik más családmodell, mint a cserzett bőrű idősödő férj és fiatal, kissnéfrizurás asszonyka, aki majd kibújik a bőréből örömében, amikor három szép szál fiát fegyverkezni látja karácsony szent este, a fa alatt? Apuska, hol a puska?

10. A férfiakat célcsoportjába állító reklám fekete-fehér, markáns, lényegre törő, kerüli a negédes romantikát: “Ugye, itt az ideje annak, hogy meglepje magát valamivel karácsony alkalmából?” És igen, ez az ideális meglepetés Jézus születésének szent ünnepén, hazudik, aki mást mond.

11. Ha egy mód van rá, a kölyök is fegyvert kapjon, nem lehet elég korán elkezdeni a helyes erkölcsi nevelést!

Így nyírd ki magad idő előtt

Aki nem fegyverkezik szent este, az más módon rombolja önmaga és környezete egészségét. Nézzük, miként…

12. A nő mosolyog és káros szenvedélyektől mentes, miközben ura és parancsolója vidáman pöfékel a karácsonyfa alatt.

cigi

13. Ha a csajod arcába fújod a bagófüstöt, a nő el fog ájulni tőled, és bárhová követ. Akár a legközelebbi nemzeti dohányboltig is. Mert dohányozni, főleg a lakásban egy nemdohányzóval, férfias.

14. Háborús kötvény az egész családnak, hát nem tündéri?

15. És akinek ezek közül semmi nem jött be, az bizony felakasztja magát bánatában, hogy a nője bizarr okkult szeánszt tarthasson mellbimbót sejtető fehér hálóingben a karácsonyfa alatt. Vagy várjá’ csak… nem ezt üzeni az alábbi kép?

akaszt

Boldog karácsonyt, fantáziadús és testhezálló ajándékokat mindenkinek!

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

7 hozzászólás Háború, porszívó és béke: 15 szexista karácsonyi reklám a múltból bejegyzéshez

 1. Boldog Karácsonyt!

  Ez pont jókor jött! :)
  Bejgli evés után általában lemegyek Patrikba, ez kihozott belőle! ;)
  Néha elgondolkodom, hogy mekkora szerepe volt a háztartási gépek szerepe az emancipációban, és a feminizmusban…kicsivel több idő, ami alatt ellehetett gondolkodni…

  A karácsonyi hangulatom:

  UI: újabb priv…már megint egy!

 2. Ez remek volt :) a szeplőskölyök a fegyverrel az mindent visz.
  Boldog karácsonyt!

 3. A 14-es pontnál a képen kacsintó hölgyemény egy kicsit hasonlít Pinkre. :D

 4. Ezek a szövegek :D

 5. Ezeken szétröhögtük magunkat a férjemmel… Nem is tudom, melyik a legdurvább, de valamiért én a vegyen puskát karácsonyra és lepje meg magát egy revolverrel jellegűeket érzem a legbizarrabbnak…

  • Igen, az teljesen abszurd… és még ilyen útmutatót is mellékeltek a fegyverhez, hogy apu elmagyarázza anyunak, milyen fontos a saját puska, hiába csak nyolcéves a gyerek. XD

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: