Aktuális

Pénisz helyett

Mérsékelt érdeklődéssel figyelem, ki mit mond a népszavazás ügyében, tegnap épp jó másfél órát csíptem el takarítás közben az MTVA-n arról, hogy az ún. baloldali pártok képtelenek egyértelmű üzenetet szállítani a témában, és ezért ez a szavazás akár örökre padlóra küldheti őket. Szerencsére azonban a kormány megvéd minket, ezért aggodalomra semmi ok, minden rendben van. „Egyértelmű üzenetet” én sem szállítok ugyan (nem is vagyok persze baloldali párt), de azért elmondom, én mit fogok tenni.

A kérdés a következő: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Nos, a válasz egyértelműen „nem”, hiszen hiszek nemzeti önrendelkezés létjogosultságában, és bár meggyőződésem, hogy az uniós államoknak közösen kell megoldást találniuk a migránsválság kérdéseire, a hasonló ügyekben minden ország parlamentjének önálló döntést kell hoznia, ami a nemzeti érdekeket tükrözi.

Ezzel együtt viszont nem szavazhatok „nemmel”, hiszen
– maga a kérdésfeltevés is manipulatív, elvégre a közös uniós döntést nem a nemzeti parlamentek hozzák, és maga a kvóta is elég képlékeny még a jelenlegi, első változata óta csak részben felülírt formájában
– a szavazás nem tényleges célt szolgál, hanem milliárdos közpénzen vásárolt pártpropaganda, amit akkor is elleneznék, ha általam támogatott párt számomra szimpatikus üzenete kerülne a papírra
– a pártpropaganda köré primér emberi félelmekre építő, félinformációkkal operáló, gyűlöletkeltésre tökéletesen alkalmas kampányt építettek hideg, okos fejek, és most épp így igyekszik tovább erősíteni hatalmát a Fidesz, ami önmagában véve elég a bojkotthoz.

Kihagyni a szavazást ugyanakkor azért nem rokonszenves opció számomra, mert az érdektelenséget, adott esetben tanácstalanságot sugall. Márpedig én ebben a kérdésben sem érdektelen, sem tanácstalan nem vagyok: érdekel az ország sorsa, és pontos elképzelésem van arról, hogy egyetértek-e a kormány munkájával és kommunikációjával a témában.

Ennek fényében egyetlen megoldás marad: érvénytelenül szavazni. Gyakorlati értelemben itt csak annyi a fontos, hogy mindkét rubrikába X kerüljön, hogy ne lehessen a szavazólapot utólag manipulálni: a szavazóbizottságot (és persze a világot, mert csak készül majd fotó a műről, ha szabad, ha nem) viszont ezzel együtt is szeretném egy határozott, frappáns üzenettel meglepni. Mi lehetne az?

A kétfarkú kutyát elvetettem, mivel nem tetszik, hogy egy értelmetlen és drága kampányra ők is egy értelmetlen és drága kampánnyal válaszoltak, ami ráadásul szintén kormányközeli zsebet gazdagít. Értem én a humort és értékelem is, de itt azért komoly pénzek sorsáról van szó, és hát helló. Egyébként is súlyosabb állásfoglalásban gondolkozom, és a humor felmentést ad olyasmire, amire nem volna szabad.

Eszembe jutottak random durvaságok is a rajztehetségemhez illeszkedő primitív barlangrajzok világából: akasztott ember, ököl, síremlék (kereszttel). Ezeket viszont azért vetettem el, mert alapvetően pacifista, erőszaktól viszolygó ember vagyok, és egyébként sem a szavazatokat számláló pártképviselőkre haragszom, hanem a kormányra, amiért ilyen helyzetbe hoz.

Gondoltam a világ vallásainak egységét szimbolizáló újvad festményre is (csakazért is), esetleg egy penetráns jin-jangra, de az az igazság, hogy én azért egy ilyen ábrándosan bolond, faölelgető neohippi sem vagyok, tehát nehéz helyzetben a zsűri, különösen minimális képességkészletemmel a vizuális kommunikáció terén.

Népszerű opció még a péniszrajz, és őszintén szólva bennem is felmerült a lehetőség, hogy ezzel az egyszerű, de kifejező illusztrációval üzenek a bizottságnak. A férfi nemi szerv hasonló lealacsonyításától viszont jobban belegondolva irtózom: aki szeretkezett már örömmel, annak az ugrik be róla, hogy kényeztetni és szeretgetni kell, hiszen az a partner esszenciája, ilyesformán tehát primitív és ocsmány dolog másokat – általában azért persze nőket – leigázó hatalmi eszközként ábrázolni, eredeti jelentésében pedig végképp nem ezt kívánom a kormánynak.

Összességében véve tehát van egy bő hónapom eldönteni, hogy mit alkossak, ha se kutyát, se akasztott embert, se szeretetjelképet, se pedig nemi szervet nem szeretnék kiadni a kezeim közül. Mi legyen, ha már pénisz se lehet…?

Adjatok ötleteket, ti hogy szavaztok, ha szavaztok?

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

27 hozzászólás Pénisz helyett bejegyzéshez

 1. Én nagyon gondolkodom azon, hogy teleírjam az egész lapot valamivel, talán egy releváns idézettel, esetleg rajzoljak rá egy tájképet, de mindkét opció elég időigényesnek tűnik.

 2. “A kétfarkú kutyát elvetettem, mivel nem tetszik, hogy egy értelmetlen és drága kampányra ők is egy értelmetlen és drága kampánnyal válaszoltak,”
  Az értelmetlen a te szubjektív megitélésed. Viszont a hihetelenül nagy különbseg az a két kampány finanszírozása között, hogy a kormányé közpénzből ment (megy), míg a kétfarkú kutyáé konkrétan erre a megnevezett célra befizetett önkéntes támogatásokból, adományokból..

 3. “Ennek fényében egyetlen megoldás marad: érvénytelenül szavazni. ”
  Ez viszont azzal is járhat, hogy érvényes népszavazási eredménnyel győz a kormány. És nekik ez volna a legkedvezőbb.

  • Fontos: az érvénytelen szavazatoktól nem lehet érvényes a népszavazás. Azok nem számítanak bele. Tudom, megkerestem az alkotmányban, vagy miben.

   • Én is így tudom. Hogy érvénytelen népszavazatokból nem lehet érvényes népszavazás. De most a többiek kicsit összezavartak.

    • Ha nem mész el szavazni, akkor nem tudják az érvénytelen szavazatodat kicserélni. Nem tudom, hogy a pártok delegálnak-e megfigyelőket. A nagyobb körzetekben gondolom, de a kisebbekben nem biztos.

     • Azért azt gondolom, itt egy egy cirka 82-87 százalékos “nem” borítékolható, és ezt tudja a kormány, nem stresszelnek, az ellenék még távol tartaná magát az egésztől.

      (Bár nagy összegben semmire se fogadnék, mióta a brit EU-referendumot így benéztem: arra tippeltem, 52 százalékkal maradnak.)

 4. “a humor felmentést ad olyasmire, amire nem volna szabad.”
  Ugye ezt nem gondoltad komolyan?

 5. Én arra jutottam, hogy az a legjobb, ha nem megyek el. Ha azt akarom, hogy a szavazás ne legyen érvényes, akkor ezt kell tennem, mivel az érvénytelenül leadott szavazat is számít sajnos… Így én ezt kihagyom most, de nem azért, mert nem érdekel, hanem mivel így látok esélyt arra, hogy érvénytelen lesz a szavazás.

  • En kb ugyanerre. El is kene utazni, nehogy kisertesbe jojjek.

  • Alaptörvény 8.cikk (4): “Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.”
   Szóval az érvénytelen szavazat elvileg nem játszik.
   A szavazólapra meg nagyon gyorsan rá lehet pl. írni, hogy “GECI”.

  • Igen, én is is így tudtam, hogy az érvénytelen szavazat nem játszik.

 6. tavasztunder // augusztus 29, 2016 - 19:12 // Válasz

  Szerintem meg fontos az érvényes szavazás, már ha sikerül addig átjelentkeznem. Én a fészen gondolkozom, hogy saját kis kampányt csinálok.

  • Ó, átjelentkezni öt perc online, és elég a szavazás előtt kb. 3 nappal. Én már egyszer csináltam, meglepően egyszerű és bürokráciamentes, és tényleg elég az utolsó héten dönteni. Legalább ezt megreformálták, hogy valami jót is mondjak a kormányról, na.

 7. Én is a 2 x-ig jutottam. És ha rajz, akkor pl. egy ötvenhatos zászló. Vagy valami más. Van még idő. A lényeg a 2 db x

 8. Én arra gondoltam, hogy mivel az eredeti üzenet az volt, hogy “Üzenjünk Brüsszelnek, hogy megértsék!”, ezért franciául, flamandul vagy angolul kellene valami nagyon frappáns, nagyon kritikus (mármint a jelenlegi magyar rendszerrel szemben kritikus) megjegyzést ráírni a szavazólapra. (Persze a biztonság kedvéért odaírni magyarul is, hogy “ők is megértsék”.) Flamandul nem tudok, a francia tudásom hiányos. Gondolkozom valami frappánsságon, de eddig csak az alábbi francia gorombaságig jutottam: “FiDeSz c’est MERDE!” (“A FiDeSz egy FOS!”) Nem túl szellemes, de felháborodásomat megfelelőképpen kifejezi. De még nekem is eszembe juthat valami jobb is.

 9. Újabban népszavazás és/vagy bevándorlás témában mindig ezt a cikket osztom meg mindenkivel.

 10. Asszem megvan a végleges megoldásom: arra jutottam, hogy az én szavazatomat nagyjából csak akkor nem fogják manipulálni, ha nem lesz. Lehet persze, hogy akkor is, de úgy a legnehezebb. Le merem fogadni bármire, hogy aki elmegy és két ikszet tesz, annak a “nem”-jét fogják beszámolni és jaj nahát, mindenki mennyire meglepődik majd, hogy nem is volt sok érvénytelen szavazat.
  Amúgy meg ha valakinek lennének még kétségei: http://propeller.hu/itthon/3242161-egyetlen-ellenzeki-tag-sem-lesz-szavazatszamlalo-bizottsagok-tobbsegeben

  • Egyetértek. A legkevésbé manipulálhato ‘szavazat’ ha nem megyünk el szavazni. A pénisz rajzolása l’art pour l’ art dolog, akárcsak bármi más komment, vicc, kritika stb felirása a szavazólapra.

 11. Kvótalíra

  Egész ország tavasz óta
  Azon agyal, lesz-e kvóta,
  S a „Brüsszel” szó mit is jelent,
  S hogyan folyásol be jelent?

  Utcán lassan mást se látok,
  Rám merednek nagy plakátok:
  TUDTA? alá blabla kerül,
  Mintha szólna ó-héberül!

  Sok milliárd folyik így el,
  S fürkész népünk egymást figyel:
  Ki ikszel igent, ki nemet?
  Jövőt ki épít, s ki temet?

  Olyan is lesz tán – és nem egy –
  Ki még urnát látni se megy?
  Kinek voksa érvénytelen,
  Elnyeli bősz örvény talán?

  Egyik azt mondja, hogy éljen
  Messze innen minden Alien!
  Másik: Befogadjuk, mi Grál
  Lovagok, ki ide migrál!

  Bonyolult ez, mint az atom,
  S amennyire felfoghatom,
  Arról szavaz, aki magyar,
  Élhet-e itt Akhim Adjar.

  „Elnézést, hogy közbeszólok, de nekem eszemben sincs önöknél letelepednem. Itt Berlinben úgy is kényelmesen megélek, hogy nem kell hetente háromszor ügyelnem egy romos kórházban, ahol se nővér, se gyógyszer, se vécépapír. Németország jobban teljesít.” /Dr. Akhim Adjar, menekült piréz belgyógyász/

  „Jövevény voltam és befogadtatok.” „Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek cselekedjenek veletek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük!” /Jézus Krisztus, a mára már szinte teljesen elfeledett eredeti kereszténység megalapítójának magyarra fordított ó-héber kijelentései/

  „Na, nehogy már egy keresztre feszített közel-keleti bajkeverő oktasson ki minket kereszténységből?! Ezt az eszeveszett eretnekséget! Az Úr nézzen rá összevont szemöldökkel!” /Ájtatos Ártány, a Keresztény Átokmondók Országos Szövetségének (KÁOSZ) szóvivője/

  „Már kiadtuk a körözést az uszítással alaposan gyanúsítható J. Krisztus, egyelőre ismeretlen helyen tartózkodó názáreti ács ellen. Egyik követője a kihallgatás során azt vallotta, hogy valami Menny nevű törzshelyén tartózkodik, de többet nem sikerült kihúzni belőle, mert váratlanul belehalt a kérdéseinkbe.” /Csávás Kálmán főtörzsőrnagy, a Keresztényellenes Uszítókat Tyűdeeltángáló Alapítvány (KUTYA) ideológiai metszőfoga/

  „Jó, hogy még nem találták fel az égig érő kerítést, mert akkor nem tudnánk évente egyszer-egyszer be- és kimigrálni!” /Kelep Kenéz és Füsti Fedor, a Fecskék És Gólyák (FÉG) alapítvány vezérszárnyasai/

  „A költőtől nem idegen a szép, így számára az idegen szép, pedig nem az idegen a szép, illetve nem alanyi jogon szép az idegen, hanem az idegenségnek a szépségtől elidegenedettsége tud nem szép lenni, ha csupán az a szép, ami érdek nélkül tetszik, bár szépítőszerek nélkül még a szép is idegen. Még szép, hogy holnapra egy ötösért bárki megtanulhatja. A többieknek alapból egyes alá!” /Szép Szatyorné Szigor Szotyola, középiskolai magyartanár és Avon tanácsadónő/

  „Ezt a piramidális rettenetet szellemi szabadfoglalkozásúként kényszeres elhivatalból elolvasva a Kádár kori mondás jut eszembe: Az értelmiség előtt két út van. Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. A darázsfészekbe nyúló költő silány tehetségtelenségével még ezt a társadalmilag érdekes, bár rajtam kívül senki más által meg nem értett témát is képes volt a tápláléklánc legalján fetrengő véglények által kiizzadott fekália bűzkörébe vonni. Anyám szerint, aki ma gyarló és józan paraszt, annak ettől a népszavazósditól görcsbe szorul még a talpa is. Hosszú idő óta először igazat adtam neki. Meg egy vérnyomáscsökkentő pirulát is, hogy nyugodtan aludjon. Magamnak meg hármat.” /Puzsér Róbert, kritikus/

  „Ha bárki a szemem láttára menekültet bántott, akkor azt én is bántottam, hiába menekült. A puszta hónaljszagommal az őrületbe kergettem. Előttem meghajol minden térd, még az Old Spice-é is. Én bizonyíték vagyok, nem ígéret.” /Chuck Norris/

  „Nekem nincs időm most vasárnap népszavazni, mert délelőtt lábteniszezem a svájci gárdistákkal, délben menekülteket ebédeltetek, délután 4-re pedig elmegyek a zuglói Angol utca 44-ben tartandó Istentiszteletre a költő testvér prédikációját meghallgatandó. Ámen!” /Ferenc pápa/

  plakátokkal illusztrálva:
  http://fradyendre.blogspot.hu/2016/09/kvotalira.html

  • Ja, amúgy én e két X alá egy versikét írok majd:
   “Talapzatról bádogturul
   Nézi, hogy sok gyógyszer gurul…”
   :)

  • Remek opciók, köszi. Sajnos én végül kihagyom, szájsebészeti műtétem volt szombaton, és nincs kedvem Gyöngyösre utazni ilyen állapotban csak ezért. De biztos lesz, aki ihletet merít majd…

 12. Találtam egy érdekes cikket interneten: http://foldilany.blog.hu/2016/10/02/oktober_2_a_trollok_napja_is Amúgy én sem szavaztam, főleg lustaságból, meg nem is látom értelmét a kérdésnek. De a cikkeddel egyetértek.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: