Aktuális

A feminizmus elérte a célját, szálljunk le a témáról?

“A feminizmus elérte a célját, szóval okafogyott itt tovább pattogni a témán.” Ez a leggyakrabban elhangzó érv, amit egy-egy témába vágó cikkünk kapcsán kapunk.

kép: pixabay.com

Elvégre a jogegyenlőség már tényleg megvalósult. Szavazhatunk, vezethetünk – mi kell még?! Sőt, ha direktbe megkérdeznénk bárkit, hogy ő egyenlőnek tekinti-e a nőket és a férfiakat – nagyon kevés kivétellel – mindenki igennel válaszolna. De a leírt törvényeken, a kimondott szón és az elméleti kéréseken túli valóság is ilyen képet mutat? A társadalmi berögződések, az öntudatlan reakciók szintjén milyen világ képe bontakozik ki előttünk?

Egy olyan világé, ahol egy fiatal anya – például – aligha hozhat olyan döntést, amit környezete fenntartás nélkül elfogadna. Ha főállású háziasszony lesz, megállapítják, hogy ingyenélő, egész nap “nem csinál semmit”. Minek tolakszik ez fel a zsúfolt villamosra? Hát ráér! A párja pénzéből és a “mi adónkból” élősködik… Jobb esetben esetleg sajnálni kezdik, amiért teljesen kiszolgáltatott helyzetben van, és a férje “jóindulatára” szorul az élet minden területén.

Folytatás az eredeti megjelenés helyén….

 

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: