Aktuális

9 dolog, amit nem vettem észre egy bántalmazó kapcsolatban

A #metoo kampány kapcsán nemcsak a munkahelyi zaklatás, de a bántalmazó kapcsolatok is előtérbe kerültek. Ilyenkor persze nem minden esetben a verekedő, törő-zúzó, párját hálószobába záró emberről van szó, mert az abúzusnak léteznek finomabb, alig észrevehető válfajai is.

Még ha rövid ideig is, de én is megjártam a hadak útját. Dávid – akit a valóságban persze nem így hívnak – egy olyan időszakomban talált meg, amikor egy leginkább függőséghez hasonló, de akkoriban szerelemnek hitt vergődésből igyekeztem kigyógyulni. Azok után, hogy a másik kihasznált és ignorált, igazán jólesett Dávid kényeztetése. Ugyanis valósággal rajongott értem. Leste minden kívánságomat, és úgy nézett rám, mint egy istennőre. Ráadásul úgy tűnt, nem zavarják a hiányosságaim és a gyengeségeim sem.

Persze, hogy nem zavarták – értettem meg később -, hiszen épp ezekre épített. És utólag már tudom, hogy mindaz, amit tett, a bántalmazás kategóriájába sorolható. Íme, néhány példa, hátha így elkerülhető, hogy más is a sorsomra jusson…

  1. Kisajátított – Fontos volt számára, hogy minden szabadidőmet vele töltsem, és óriási patáliákat csapott, ha mással szerveztem programot. Eleinte bűntudatom volt, aztán kezdtem fullasztónak érezni a helyzetet. Onnantól kezdve menekültem.
  2. Szidta a barátaimat – Az egy dolog, hogy a gyerekkori barátnőmet az első találkozás után elmebetegnek nyilvánította, de Dávidnak bizony az összes ismerősömre volt valamilyen megjegyzése. Aztán egy veszekedés alkalmával a fejemhez vágta, hogy nekem mindenki fontosabb, mint ő…

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: