Aktuális

Kisöregek a Facebookon

Biztos, hogy rengeteg olyan 65+-os ember van, akik abszolút tudatosan használják a közösségi médiát. De azokkal sincs baj, akik nem – csak rájuk sokkal jobban kell figyelni, nehogy bajba kerüljenek, vagy téged sodorjanak zavarba ejtő helyzetbe… Íme, az imádnivaló webnagyi ismérvei.

1. Nem tudja, mi a különbség a privát és a nyilvános üzenet között.

Miután megköszönte, hogy barátnak jelölted/visszaigazoltad, megdob egy személyes üzenettel, amit a faladra ír, és minden ismerősöd lát: “Szervusz drága kislányom, intézzük a hagyatékot Tibi bácsi öröksége ügyében. Pista majd hívja apádat. Az aranyeredre jó volt múltkor Margit néni kenőcse? Bandit is pusziljuk, és örülünk, hogy mégsem váltok, mert ott van az a két szép gyerek. Tudni kell megbocsátani, ha elgyengül egy férfi!”

2. Végzettségként az élet iskoláját jelöli meg, tanítómestere a Jóisten.

Ami sajnos azzal jár, hogy jelentkezik egy csomó csoportba, ahol hülyeségeket akarnak eladni neki aranyáron, hamis szerencsejátékokkal próbálják átverni, napi szinten olvashat különféle csodaszernek kikiáltott gyógynövényről vagy rákot gyógyító készítményről.

3. Megpróbálják beszervezni.

Legyen szó bármilyen hálózatépítő cégről, egészen biztosan megpróbálják beszervezni szegényt. Míg a szülők legtöbbször a kamasz gyerekeiket féltik az internet legsötétebb bugyraitól, a valóságban az idősek sokkal inkább veszélyben vannak.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: