Aktuális

Anyuka, ne kötődjön a gyerekhez, nincs sok neki hátra

Anyuka, ne tessék kötődni a gyerekhez, egy-két hetet se fog élni. Jobb, ha itt hagyja a kórházban” – közölte a Semmelweis Egyetem gyakorlókórházának gyermeksebész igazgatója Gyurosovits-Petheő Csillával, röviddel első babája születése után, 2008 szeptemberében. Figyelmeztették arra is, hogy ha mégis ragaszkodik a gyerekhez, okosabb, ha olyan nevet ad neki, amit szükség esetén könnyebb ellenkező nemű névváltozatra módosítani, mivel a kicsi nemiségével „sem stimmel” valami…

kép: pixabay.com

Két petezsák: egyikben egypetéjű ikerpár, másikban egy baba

„Alig fél éve voltunk együtt Petivel, amikor azt mondtuk, ha jönni szeretne hozzánk egy baba, hadd jöjjön. Hát, elsőre jönni akart. Huszonkilenc éves voltam, ismertem a testem, rögtön orvoshoz mentünk” – kezdi történetét Csilla. „Az első ultrahangon aztán szóltak, hogy hoppá: két petezsák van. Mikor a két petezsákot aztán jobban megnézték, az is kiderült, hogy az egyikben egy baba, a másikban viszont egypetéjű ikerpár bújt meg.  Tanakodni is kezdtünk, hogyan mondjuk meg a szülőknek, hogy ugyan még alig jöttünk össze, most viszont nem csak gyerekünk lesz, de ráadásul még hármasikreink is érkeznek… a következő ultrahangra aztán alig mertünk elmenni, nehogy közöljék, hogy van ott egy negyedik is” – teszi hozzá nevetve.

Minden rendben ment egészen a kilencedik hétig. Akkor aztán Csilla elkapott egy hányós-hasmenéses vírust, és a következő ultrahang-vizsgálaton már jelezte a szonográfus, hogy a különálló petezsákban fejlődő ikernek nincs szívhangja. Az orvosok azt mondták, a két élő magzatra nincs hatással a harmadik testvér elvesztése, a kis test majd felszívódik. Csillának nem volt ideje gyászolni a kicsit, a két élő babára koncentrált, és tette mindazt, amit ilyenkor tenni kell: minden vizsgálaton részt vett, és úgy tűnt, minden tökéletesen rendben is van.

Folytatás a megjelenés eredeti oldalán…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: