Aktuális

Az úriemberséget önmagában cseszheted!

“Neveld úgy a fiad, hogy úriemberré váljon – és neveld úgy a lányod, hogy ne érje be ennél kevesebbel!” – osztotta meg a napokban a “bölcs” idézetet több ismerősöm is.

A kísérőfotón egy kislány látszik, akire épp kabátot segít egy kisfiú. Könnyes szemmel lájkolták sokan – de mi is ezzel a baj, amiért a hátam borsózik tőle?

Alapvetően minden kettős mérce veszélyes: a pozitívnak tűnő – ám nemek közötti különbségeket erősítő – sugallatok épp úgy, mint a negatívak. Vagyis nemcsak az problémás, ha azt mondjuk, hogy a férfiak jobb pilóták vagy matematikusok, mint a nők, hanem az is, ha azt állítjuk, hogy a férfinak kell udvariasabbnak, előzékenyebbnek lennie a gyengébbik ne… nővel, na.

Folytatás a megjelenés eredeti oldalán…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: