Aktuális

A 6 legördögibb érv, amiért a Fideszre szavazol – és cáfolatuk

Csak távirati stílusban, mert telóról írok, szoptatás közben.

kép: pixabay.com

Korrupt az összes politikus, mind lop.

Ez most így azzal együtt is túlzás, hogy láttunk már sok mindent, ugye. Rengeteg tiszta szívű, változtatni vágyó politikus van szinte mindenhol – még a Fideszben is. Az intézményesített korrupció persze már más kérdés: abban számszerűen, objektíven és toronymagasan a Fidesz vezet.

Gyenge az ellenzék, kire szavaznál, ha nem a Fideszre?

Az ellenzék nemhogy gyenge, egy ilyen kaliberű kormánytöbbség mellett esélye sincs szóhoz jutni. Bosszantóan mosolyogtató, amikor a kisember érve az, hogy XY ellenzéki párt akcióit nem hallja, mondandóját nem látja, törvényjavaslatainak beteljesedésével nem találkozik. Ja, talán épp azért, mert kétharmados kormányok mellett a többi párt szerepe csupán képletes, névleges és átmeneti, esély sincs arra, hogy – a mindenkori ellenzék funkcióját betöltve – gát, fék és alternatíva legyen?

A kerítés, Soros, migráncsok, félek.

A kerítést az Együtt nevű egészen aprócska, parlamenti frakcióval nem rendelkező formáción kívül gyakorlatilag senki nem tervezi lebontani, és erről a jelöltek felének bírósági végzése is van. Emmanuel Goldstein Soros valóban létezik ugyan, de a a magyar átlagpolitikusnak nem sok köze van hozzá: Szíjártónak ugyanúgy volt 16 évesen Soros-ösztöndíja, mint Szél Bernadettnek vagy nekem. Nem kellett hozz különösebben mély kapcsolat a háttérhatalommal és a gyíkemberekkel: simán nyertél egyet, ha legalább középfokon beszéltél angolul, de ez a 90-es években ritkaságnak számított a gimisek körében, így adta magát a dolog. Soros amúgy szarik a magyar politikára olyan mélységben, mint ahogyan azt propagálják. A migráncsok meg gazdasági bevándorlók, mint te, aki most Angliából, Németországból és Hollandiából osztod az észt, a menekültek viszont polgárháború és klímaváltozás okozta természeti katasztrófák elől menekülnek. Mindenki és bárki beengedése valóban nem cél, de ettől függetlenül európai és nemzetközi szintű közös megoldás mindenki érdeke az ügyben.

Orbán Viktor egy rendszerváltó hős.

Oké, de ez a Fidesz már nem az a Fidesz. Az 1988-as Fidesszel a mostani libsi férgek 90 százaléka, az 1998-assal pedig a polgári gondolkozásúak többsége képes azonosulni. Ami 2010 után jött, az már más kérdés, ahogyan az is, ami 2014 után. Ott azért már felállt, akinek volt lába.

Rezsicsökkentés, Erzsébet-utalvány, családi adókedvezmény,  CSOK.

Az első kettő aprópénz, az utóbbi kettő szűk réteg kiváltsága.

Libsi férgek, buzik, gender-őrület, nőügy.

Hosszú esszéket lehetne írni arról, hogyan korrumpálódott a “liberális” szó (nagyjából úgy, ahogyan a “nacionalista” is, egyébként), vagy arról, hogy az általános emberi jogok kiterjesztése mennyire nincs hatással a heteró átlagember életére, az ország gazdaságára. Beszélhetnénk arról is, hogy a gender, mint társadalmi nem semmiképp sem tagadja a biológiai nem jellegzetességeit és kíván matriarchális rendet,  de fölösleges. Érd be annyival, hogy ezek a Fidesz-propagandában menő ellenségképek, amikkel a kormányprogram hiánya kitűnően palástolható. Ne dőlj be nekik!

Reklámok
Eszter névjegye (877 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

4 hozzászólás A 6 legördögibb érv, amiért a Fideszre szavazol – és cáfolatuk bejegyzéshez

  1. Én 20 évesen is megmondtam, hogy orbáncos egy féreg. Hogy lehetnek az emberek olyan hülye, ostoba, vakok, hogy ezt nem látják?! Aki mások gyűlöletére buzdít, az egy féreg, ez ennyire egyszerű. Annak, aki tud gondolkodni. De hogy az agyuk mellett a szívük és a megérzéseik is hiányoznak, na az már furcsa.

  2. Mind a 6 témában egyetértek. És most is azt mondom: becsületes ember sem a Fideszre, sem a Jobbikra nem szavaz. Jó lenne, ha sok független jelölt lenne, ők nem pártérdeket képviselnek, talán képesek szakmailag dönteni, a lakosság érdekei és szükségletei szerint.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: