Aktuális

7 dolog, amit tudnod kell az érzelmeidről

Érzelmes típusnak tartod magad? Esetleg épp az a bajod, hogy képtelen vagy megélni és kifejezni mindazt, ami a mélyben zajlik? Ennek oka sokszor az, hogy egy sor téves elképzelés – mítosz – él a fejekben az érzésekkel kapcsolatban. Például ezek…

Mítosz: Az érzések irracionálisak/a gyengeség jelei.

Valóság: Érzések segítségével fejezzük ki önmagunk és mások számára mindazt, amit átélünk. Vagyis enélkül nem sok esélyünk van arra, hogy megértsünk egy adott szituációt, és képesek legyünk konkrét lépéseket tenni a pozitív változás érdekében. Fontos figyelni az érzéseinkre különféle élethelyzetekben, hiszen gyakran csak utólag értjük meg, milyen racionális alapjai voltak.

Mítosz: Ha kordában tartom az érzéseimet, robot lesz belőlem.

Valóság: Nagy különbség van az érzések elnyomása és kordában tartása között. A cél az volna, hogy bármilyen emóciót megengedhess magadnak, ugyanakkor tudj önkontrollt gyakorolni – ez akadályozza meg a romboló viselkedést.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: