Aktuális

Ezért nem vagyok a prostitúció eltörlése mellett

Rövid szoknyás, mélyen dekoltált felsőt viselő fiatal lány áll az út szélén. Nem nehéz kitalálni, hogy portékája a saját teste. Sajnáljuk, lenézzük, haragszunk rá? A kérdés ennél összetettebb.

Emberjogokkal, nőjogokkal foglalkozó berkekben forró téma a prostitúcióhoz való viszony. Két táborra szakadtak a probléma megoldását keresők: a szexmunka szemlélet híveire és az abolicionistákra.

  • A szexmunka szemlélet szerint a cél az, hogy az erotikus piac szereplői ellenőrzött, védett és legális keretek között végezhessék a munkájukat (kiszűrve a kiskorúak jelenlétét, a kényszerítést és a durva visszaéléseket).
  • Az abolicionisták szerint a prostitúció (valamint a pornó és a többi kapcsolódó tevékenység) sosem lehet szabad döntés eredménye. Ezért az intézmény teljes megszüntetése és az érintettek átképzése lehet az egyetlen üdvözítő megoldás. De mi is a gond ezzel?

Megszüntetés, átképzés? Nem reális!

Nem véletlenül hívják a prostitúciót a legősibb mesterségnek. Persze, hogy csodálatos volna, ha szerte e bolygón:

  • kizárólag vágyott és kívánt szexuális aktusokra kerülne sor,
  • amelyeknek mindegyike valódi orgazmussal ér véget,
  • és nyoma sem lenne az alá- és fölérendeltségnek,
  • sem a másik megalázásának.

Folytatás a megjelenés eredeti oldalán…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: