Aktuális

Nem a vita teszi tönkre a kapcsolatot, hanem az elfojtás

Egy kedves ismerős nemrég lelkendezett, hogy ők bizony a férjével sosem veszekszenek. A baráti társaság ezen aztán persze elámult, és csodálattal meredt rájuk.

Én is csak órákkal később tértem magamhoz, hogy meg tudjam fogalmazni, mi is a baj ezzel. Egy jó kapcsolat alapja lehet egy-egy vérpezsdítő, veszekedésbe hajló vita, melynek végén a katartikus feloldás segíti a magasabb szintre történő továbblépést. De mégis miről vitázzon egy pár?

A pénzügyek: mire költünk, mire gyűjtünk, hogyan pótlunk?

Oké, nyilván vannak párok, akik minden filléren képesek összeveszni. Különösen veszélyes ez akkor, ha az egyik lényegesen jobban keres a másiknál, és – ennek tetejébe – huzamosabb ideig az ő pénzéből él a család. De még ha fillérre pontosan ugyanannyit is kerestek, nem árt időről időre átgondolni, hogy hol folyik ki a kezetek közül a pénz, hol lehetne többet spórolni, és mi az, amire mindkettőtök egészsége és nyugalma érdekében muszáj (volna) költeni.

Legalább ilyen fontos az is, hogy milyen hosszú távú befektetésekben gondolkoztok, a megtakarítás milyen formája a leginkább ideális számotokra, és hol látjátok magatokat egy, öt és tíz éven belül. Nehéz téma, de mi történik akkor, ha egyikőtök átmenetileg – bármilyen okból – nem tud pénzt keresni, hogyan oldjátok meg a kihívást, hogyan pótoltok? Nézzünk mélyen magunkba egy percre: ha erről nem vitáztok egy jót, mindez hogyan derülne ki?

Folytatás a megjelenés eredeti oldalán…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: