Aktuális

A genetikai szexuális vonzalomról – tabuk nélkül

Ilona 14 évesen, anyaotthonban szült. Kisfiát titokban adták örökbe, a külvilág erről semmit sem tudott. Harminc év múlva a fiú felkutatta az őseit, és megismerkedett az édesanyjával, akivel ezután egymásba szerettek.

kép: HBO

Ez így elsőre nagyon bizarrul hangzik, azonban a genetikai szexuális vonzalom (GSA) gyakoribb, mint azt gondolni mernénk…

Volt idő, amikor bizonyos kapcsolatok tilosak voltak: például, ha szegény és gazdag, református és katolikus, keresztény és zsidó, vagy fekete és fehér bőrű szerette egymást. Később ezek a berögződések háttérbe szorultak, és már az számított bűnnek, ha két férfi vagy két nő kívánta meg egymást. Ma már ez a felállást is elfogadott, és csupán egyetlen tabu maradt: a közeli vérrokonok szerelme, a vérfertőzés – idegen szóval az incesztus.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: