Aktuális

Az egészséges kapcsolat 5 alappillére

Ideális társ, örökké tartó szerelem, tökéletes házasság? Ez csak akkor létezhet, ha a kapcsolat alapjai egészségesek. De mik is a legfontosabb pontok?

kép: unsplash.com/pablo-heimplatz

1. A kölcsönös tisztelettel kezdődik minden.

“A mosogatólány nem párja a királyfinak” – tartja a mondás, és itt persze nem társadalmi státuszról van szó, sokkal inkább személyes tulajdonságokról, belső beállítottságról. Kölcsönös tisztelet csak két hasonló tudatossági szinten lévő ember között alakulhat ki – ez pedig rendkívül fontos, hiszen enélkül nincs harmonikus lét, sem párkapcsolati fejlődés, hanem az egyik fél a másik kiszolgálójává válik.

2. Ne add fel magad a másikért!

Hajlamos lehetsz feladni önmagad a másik kedvéért – az elején szerelemből, később pedig megalkuvásból:

  • Ha ő rockzenét hallgat, akkor rock koncertekre jársz vele.
  • Ha szenvedélyes focidrukker, örömmel kíséred el meccsre.

Később aztán eltűnik a lelkesedés, és csak azért tartasz vele, mert másképp nem tudnátok időt tölteni együtt. Végül aztán azért, mert félsz a magánytól. Pedig az lenne az alapvető, hogy ami eddig fontos volt számodra, azt ne engedd el akkor sem, ha kapcsolatban vagy – lehet szó érdeklődési körről, barátokról vagy hobbiról.

Folytatás az eredeti megjelenés helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: