Aktuális

Baj van az Y generáció munkamoráljával?

Ó, te egy kivételesen tehetséges, megbízható munkaerő vagy” – hallottam már 15 éves pályafutásom során többször. Már épp elbíztam volna magam mindig, amikor hirtelen eszembe ötlött a szikár tény: az én munkám javát egy ügyesen betanított csimpánz is elvégezhetné.

kép: unsplash.com/AustinDiesel

Akkor miért is tartják olyan kiemelkedőnek, hogy én el is tudom végezni, amit rám bíztak? Mert sajnos vitathatatlan tény, hogy komoly gondok vannak a kortársaim munkamoráljával, és ez önmagában véve rengeteget dob a piaci értékemen.

Kezdjük tehát az elején! Azt gondolná az ember, hogy vannak bizonyos alapvetések, amelyek a világ összes iparágában minden alkalmazott és vállalkozó számára egyértelműek. Például:

1. Önálló vagyok…

Igen, van ez az unalomig ismételt sor az önéletrajzokban. De lefordítva ez ennél is egyszerűbb: egy az egyben azt, úgy és akkorra csinálom meg, amit kértek, és ügyelek arra, hogy másnak lehetőleg ne kelljen sz.rt takarítania utánam. Fogorvos nagynéném mondta mindig, hogy egy kontár elbaltázott munkáját kijavítani mindig melósabb, mint a komplett kezelést ától cettig végigvinni egyedül, és ebben a megállapításban bizony nagy igazság van.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.
%d blogger ezt szereti: