Aktuális

Az igazi szabadság (mese a sokféleségről a szoptatás világnapján)

Augusztus 1. az anyatejes táplálás világnapja. Eszünk ágában sincs most a szoptatás egészségügyi hatásairól merengeni, inkább két őszinte vallomást szeretnénk megosztani a szabadságról.

kép: pixabay.com

Márti:

„Nem hiszitek el, csajok, de végtelen szabadságot érzek, mióta nem szoptatom már a kisfiamat. Azelőtt mindig azon szorongtam, hogy hol éhezik meg éppen, milyen körülmények között kell villantanom, és milyen hülye pozitúrában kell töltenem akár félórát is , valahol a semmi közepén. Aggódtam, hogy végigsírja az utat a buszon, csak mert nem tudom elővenni neki a cicit, mert… én ott nem venném elő soha, az biztos. Most minden sokkal könnyebb: vidáman jövünk-megyünk, bárhová beülünk, és én könnyedén megkérem a pincért, hogy melegítse meg nekünk a babakaját… és a kisfiam boldogan megeszi azt az etetőszékből. A szex is sokkal felszabadultabb, hiszen nem kell attól tartanom, hogy a férjem hozzáér a sebes mellbimbóimhoz, ami iszonyatosan fájdalmas tud lenni. És a legjobb: végre ehetek és ihatok, ami csak jól esik, ez ám az igazi szabadság!”

Zsófi:

„Számomra a igazi szabadságot a szoptatás jelenti. Nem kell folyton azon aggodalmaskodni, hol éhezik meg éppen a kicsikém, és hogy találok-e egy normális, korrekt helyet, ahol meg tudom melegíteni a kajáját. Egyszerű dolgom van: elkapom a cicit akár a 276-os buszon is, ha kell, és a probléma máris meg van oldva, nem kell azon aggódnom, hogy végigsírja az utat, mert éhes. Ez az egész olyan végtelenül egyszerű, csatangolunk, amerre csak jól érezzük magunkat, nem kell készülni előre, a természet helyettem is gondoskodik a kisfiam ebédjéről. Ja és a szex? Ó, az sokkal felszabadultabb, hiszen a szoptatásnak van egyfajta fogamzásgátló hatása is, amire ugyan nem építünk, de azért plusz biztonságot ad.  És a legjobb: a baba miatt még egészségesebben táplálkozom, mint valaha, és hát… ez ám az igazi szabadság!”

No és hogy melyik az igazi szabadság? Mindkettő: ahány nő, annyi út, ahány anya, annyiféle lehetőség.

Szabadságot minden nőnek, hogy maga dönthessen a teste felől, és segítséget minden anyának, aki szeretne sokáig szoptatni…. vagy éppen korán elválasztani.

Tegyük félre egy picit az előítéleteinket, és értsük meg: ha az anya szabadnak érzi magát, az többet ad a babának mindennél, ami számokban és statisztikában kifejezhető.

Folytatás a megjelenés eredeti helyén…

Eszter névjegye (911 Bejegyzés)
Üdvözöllek. Barok Eszter a nevem (nem véletlen a domain sem!), örülök, hogy benéztél hozzám. Foglalkozásom szerint szerkesztő, cikkíró, fordító, blogger, szöveggyáros vagyok. Én írom ezt a naplófélét. Nem kell mindenben egyetértened, az viszont elvárás, hogy tisztelettel kezeld a sajátodtól eltérő véleményeket. Van egy klassz kis közösség, jókat szoktunk beszélgetni itt.

Örülök, hogy beszélsz, kérlek gyűlölködés nélkül tedd, miután figyelmesen elolvastad és megértetted a szöveget.

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: